SVÉT 9.0 – Mád
4 perc olvasásSzeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont. A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT- gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte.
Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep. A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával, négy mádi helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk.
Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”- díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.
A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:
Holdvölgy Pincészet
- Baricska Csárda (Balatonfüred)
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
- GustoDelicate
- Mádi termelői piac
Furmint Központ
- Anyukám mondta Étterem (Encs)
- Mandula Étterem és Borbár (Villány)
- Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
- IKON Étterem (Debrecen)
Gusteau Kulinári Élményműhely/Aszúház
- Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Erhardt Étterem (Sopron)
Zsirai vendégház kertje
- Macok Bisztró és Borbár (Eger)
- Jankovich Kúria (Rácalmás)
- Walter Vendéglő (Perbál)
A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.
A négy programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.
Regisztráció
Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.
Az első 500 regisztráló egy NESPRESSO kávékupont és egy palack Vis Vitalis ásványvizet kap ajándékba. Bővebb információ a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu
Az alábbi pincék már szombaton is várják a szomjas vándorokat:
- Árvay Családi Pincészet
- Barta Pince
- Tokaj Classic Pincészet
- DemeterVin Pincészet
- Holdvölgy Pincészet
- Zsirai Pincészet
Jótékonysági vacsora
Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén a következő szakácsok álmodják tányérra az ételeket:
- Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)
- Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem)
- Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem)
- Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely)
- Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem)
- Jahni László (Kistücsök Étterem)
- Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár)
A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.
Támogatók:
Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.
Lantai József