2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szánsájn 2017 – nyári filmfesztivál a Cirko-Gejzír moziban

3 perc olvasás

szans.jpgDíjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2017. augusztus 17. és szeptember 6. között. Közel hatvan film, málnaszörp, fröccs, és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban.

 

A Szánsájn 2017 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhat a filmszerető közönség. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: három héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta mintegy három, összesen 59 alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

 

A fesztivál utolsó hetében premier előtti vetítéseken láthatja a közönség A remény másik oldala című, a 2017-es berlini filmfesztiválon Ezüst Medvét nyert finn filmet, a legendás rendező, Aki Kaurismäki alkotását.

A remény másik oldala

finn, arab és angol nyelven, magyar felirattal

Wikström utazó ügynök, aki egyszer csak megunja a férfiingekkel való házalást. Hátat fordít munkájának és eddigi életének: nagyobb összeget nyer pókeren, és vesz egy éttermet, hogy a vendéglátásban próbáljon szerencsét. Khaled, a szír fiú egy szénszállító hajó rakománya közé bújva érkezik Helsinkibe. Kérelmét elutasítják, de az országban marad, és egy napon Wikström éttermének hátsó udvarában bukkan fel. A férfi munkát ad neki. Hamarosan szűkszavú, ám annál szorosabb barátság alakul ki az étterem dolgozói – a tulajdonos, a pincérnő, a szakács, a kutya – és a fiatal menekült között.

https://www.youtube.com/watch?v=JnRz678671o&feature=youtu.be

 

Az előadások között lesznek skandináv és mediterrán vígjátékok (Hóesés Barcelonában, Truman, Love and Lemons, Rúzs, reptér, satöbbi, Asztal két főre, Szerelem Máltán), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Lavina, 24 hét, Ez csak a világ vége, Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről), dokumentumfilmek (Róma körül, Egy német sors), történelmi drámák (Walesa, Phoenix bár), illetve egy magyar film (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan) és egy művészi igényű animáció (A messzi észak) is.

 

A jegyár a fesztivál minden vetítésére egységesen 1300 forint lesz. A Szánsájn vendégei minden jegy mellé egy pohár málnaszörpöt vagy fröccsöt kapnak ajándékba.  Az előadásokra a Cirko-Gejzír bérletei is érvényesek. Egyéb kedvezmények nem érvényesíthetők. 

 

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

 

  1. augusztus 17. – szeptember 6.

Szánsájn 2017

Cirko-Gejzír

Budapest, Balassi B. u. 15-17.

 

http://www.cirkofilm.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.