2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Teljes informatikai csere a Waberer’s-nél

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/14553"><img class="image thumbnail" src="/files/images/weber.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.waberers.com/hu/index/" title="http://www.waberers.com/hu/index/" width="100" height="34" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.waberers.com/hu/index/">http://www.waberers.com/hu/index/</a> </strong></span></span>  <p>Félmilliárd forintért fejlesztette informatikai hátterét a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégcsoport, a Waberer's. A beruházás az informatikai rendszerek szinte teljes cseréjét jelentette, amely egyben technológiaváltással is járt.</p><p>

http://www.waberers.com/hu/index/http://www.waberers.com/hu/index/  

Félmilliárd forintért fejlesztette informatikai hátterét a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégcsoport, a Waberer's. A beruházás az informatikai rendszerek szinte teljes cseréjét jelentette, amely egyben technológiaváltással is járt.

http://www.waberers.com/hu/index/http://www.waberers.com/hu/index/  

Félmilliárd forintért fejlesztette informatikai hátterét a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégcsoport, a Waberer's. A beruházás az informatikai rendszerek szinte teljes cseréjét jelentette, amely egyben technológiaváltással is járt.

A cégcsoport informatikai eszközei tíz éve szinte változatlanul működtek, már jó ideje készültünk egy jelentős megújulásra – ismertette a körülményeket a cégcsoport tulajdonosa. Wáberer György hangsúlyozta, a mostani beruházásnak köszönhetően új alapokon működik majd tovább a fuvarozási és a raktározási rendszer is.

A szerverpark elemeit blade-technológia váltotta fel, melyet nagyfokú virtualizáció tett gazdaságosabbá – mutatott rá a kivitelező Euro One Számítástechnikai Zrt. technikai igazgatója. Babócsy László elmondta, nem csak a szerverek értek meg a cserére, de a kliensállomások is. A mintegy 850 végfelhasználót érintő projekt során jelentősen nőtt a tárolókapacitás, a végpontokra vékonyklienseket vásárolt a cég, a biztonságról pedig redundáns kialakítás gondoskodik. Megújult a címtár, két lépésben a legújabb verzióra frissül az Exchange-szerver. A meglévő Linux-alkalmazások is új hardvert kaptak, miközben a verzió váltás is megtörténik.

A fejlesztés során szolgáltatás-központú, úgynevezett SOA-architektúra épült fel, az egységesítés során pedig a töredékére csökkent a szükséges informatikai csatolószoftverek, interware-ek száma. Az összesen mintegy félmilliárd forintnyi beruházás nem csak a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviseli, de kialakításában ?jövőálló" is, hiszen már előre kiépültek azok a kapcsolófelületek és hardveres lehetőségek, melyek segítségével a Waberer's gazdaságosan tarthat majd lépést a bővüléssel és a fokozódó igényekkel.

A nemzetközi viszonylatban is jelentős, de Magyarországon kimondottan nagynak számító beruházás hardver platformja kemény ártárgyalások után került kiválasztásra. A megvalósítást a gyártó által preferált rendszerintegrátor végzi.

Mindezek a korszerűsítések és az alapos előkészítés lehetővé tette – fogalmazott a tulajdonos -, hogy informatikában is elérjük cégünk jelmondatát, az ?optimum solutions"-t, amit a belső működés és folyamatirányítás javulása mellett partnereink, ügyfeleink is hamarosan érezhetnek, hiszen egész működésünk még gyorsabb és pontosabb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.