2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Telkek a Holdon

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57112"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_398.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Már 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle.

images 398.thumbnailMár 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle.

images 398.thumbnailMár 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle.

    A telkeket a Galactic Agency (Galaktikus Hivatal) nevű cseh cég árulja a Lunar Embassy (Holdi Nagykövetség) nevű amerikai vállalkozás engedélyével 373 és 777 cseh korona (5-10 ezer forint) közötti áron. Az utóbbi cég  még 1980-ban alakult. Tulajdonosa, Dennis Hope az Egyesült Államok egy sajátos földszerzési törvényét kihasználva formált jogot a Hold teljes felszínére.
    A csehek eddig 12 négyzetkilométert vettek. A holdi telkek 0,7 holdasok (4 ezer négyzetméteresek), azaz elég tágasak. A Holdon kívül a Marson és a Vénuszon vannak már telkek cseh tulajdonban, bár a Hold sokszorta kapósabb.
    Az egész üzletág kezdeményezője, Hope már 3,5 millió embernek adott el űringatlant, főképp amerikaiak, oroszok és izraeliek a vevői. Akad köztük több volt amerikai elnök is, például Ronald Reagan, George Bush (az idősebbik), Jimmy Carter. A színészcsillagok közül Tom Cruise, Clint Eastwood, Nicole Kidman vásárolt Holdat.
    Ugyancsak kapható útlevél is a Holdra, amely egyúttal holdi állampolgárságra jogosít. Eddig 778 cseh szerzett be ilyet.

kwr \ ifgg

MTI 2012. január 8., vasárnap 6:12

Szekesztőségünk megjegyzése : Az ENSZ álatl kötött egyezmény értelmében a világűr és a földön kivüli objektumok felszine semleges nemzetközi terültenek számit, azaz mindeki használhatja és területi igényt nem támaszthat. Igy marhaság a Hold telek áarusitás, ami időről időre felbukkan.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.