A Fidelity International tovább bővítette részvényalapjainak körét – júnilus 27-én kibocsátotta a Fidelity Funds – FIRST ESG All Country World Alapot.

 

A Fidelity International tovább bővítette részvényalapjainak körét – júnilus 27-én kibocsátotta a Fidelity Funds – FIRST ESG All Country World Alapot.

 

Az új alap célja, hogy a Fidelity saját, kiterjedt elemzői hátterére támaszkodva hosszú távú tőkenövekedést biztosítson. Olyan vállalatokra összpontosít, melyek számottevő értékeket tudnak felmutatni az ESG, vagyis a környezetvédelem, a társadalmi tudatosság és a vállalatirányítás területén. Konkrétabban: vonzó ESG-profillal rendelkező portfólió összeállítására törekszik, vagyis a benne szereplő vállalatok jellemzően a nagy piaci átlagnál magasabb ESG-pontszámmal és átlagosan alacsonyabb karbonlábnyommal rendelkeznek.

 

Az alap portfólióját, melynek kibocsátáskori kezelt eszközállománya 80 millió dollár lesz, a Fidelity fundamentális, alulról felfelé építkező alapkezelői stratégiája alapján válogatták össze, ám ennek során nagyobb súllyal estek latba a minél magasabb ESG-pontszámmal rendelkező vállalatok. Az alap befektetési univerzumából ugyanakkor kiszűrik azokat a cégeket, melyek árbevételük jelentős részét jellemzően negatív ESG-következményekkel járó tevékenységekből szerzik – ilyenek például az alkohol-, a fegyver-, kézifegyver- és dohánygyártás és -forgalmazás, a szerencsejáték és a felnőtt szórakoztatás, emellett a vitatott fegyverekre vonatkozó tiltólistát is bevezetnek.

 

Az alap nem szelektál viszont cégméret, ágazat vagy földrajzi elhelyezkedés alapján. A benne szereplő vállalatok az összesen 32 évnyi befektetési tapasztalattal rendelkező két alapkezelő, Matt Jones és Hiten Savani által meghatározott, alulról felfelé építkező, szigorú válogatási folyamat eredményeképpen kerülhetnek be a portfólióba.

 

Hiten Savani, társ-portfóliómenedzser, Fidelity Funds – FIRST ESG All Country World Fund így nyilatkozott: „Minden tekintetben aktív befektetési folyamatunkat úgy dolgoztuk ki, hogy kihasználja a Fidelity globális elemzői platformjának alfa-generáló potenciálját, a befektetőknek pedig lehetőséget adjon egy pontosan mérhető ESG-szempontokon alapuló, stabil részvényválogatási stratégia kihasználására."

 

Steve Edgley, a Fidelity kontinentális európai intézményi befektetésekért felelős igazgatója (Head of Institutional for Continental Europe),hozzátette: „A szabályozói környezet fokozatos átalakulásával a befektetők egyre inkább igyekeznek felelős befektetéseket eszközölni, mind több ügyfelünk olyan innovatív és megbízható stratégiákat keres, melyek lehetővé teszik számukra saját ESG-portfólió összeállítását, ugyanakkor kockázattal korrigált hozamcéljaik folyamatos megvalósítását is. A Fidelity FIRST ESG befektetési filozófiáját kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy elérhessék ezt a két célt."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük