2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új adidas cipő a robotizált SPEEDFACTORY gyárból — A városi futók egyedi igényeinek kedvez az adidas

3 perc olvasás

01_prtoolkit_hero.jpgAz adidas bemutatta első olyan projektjét, amit a szinte teljesen automatizált ansbach-i SPEEDFACTORY gyárban készítenek. Az AM4 termékek bevezetése óriási előrelépés a márka tervezési stratégiájában, hiszen a SPEEDFACTORY üzem nem csupán a gyártásban, de a viselők egyedi igényeinek felmérésében is fontos szerepet kapott.

A SPEEDFACTORY üzemben gyártott AM4 széria első termékét, az adidas Made For Londont kifejezetten a londoni futók igényei szerint alakították ki. A brit fővárost követően további hat további metropolisz – Párizs, Los Angeles, New York, Tokió és Sanghaj –  sportolói gazdagodhatnak majd a helyi futók egyéni szükségletei mentén tervezett AM4 futócipővel.

Az új termék koncepciójának kialakításakor az adidas tervezőmérnökei számos fogasztói igényt szem előtt tartottak, ennek köszönhetően az AM4 széria darabjai már egy könnyebb, stabilabb és fenntarthatóbb futócipőként kerülhetnek a polcokra. Az adidas elképzelései szerint a SPEEDFACTORY által képviselt fejlesztési folyamat a jövő gyártásának alappillére: az új termék tervezése során a sportolók egyéni igényeire fókuszáló, testre szabható, funkcionális designt vettek alapul, amely nagyban hozzájárul a viselők igényeinek maximális kielégítéséhez. Az AM4 projekt konstans BETA üzemmódban lesz, így a viselők folyamatosan jelezhetik igényeiket a következő fejlesztésekre.

“A SPEEDFACTORY történet nem csupán egyetlen termékről szól. Gyorsaság, pontosság és rugalmasság jellemzi. A SPEEDFACTORY lehetővé teszi számunkra, hogy olyan termékmegoldásokat vezessünk be, amelyeket a sportolók egyéni igényei szerint alakítunk ki. “ – nyilatkozta az új termék bevezetése kapcsán Paul Gaudio, az adidas kreatív igazgatója.

Az AM4LND modell tervezésesébe az adidas designerei szorosan bevontak helyi sportolókat is annak érdekében, hogy a londoni futók minden felmerülő igényét kielégítsék, és minden problémára megoldást találjanak. A márka a jövőbeli helyszíneken is alkalmazni fogja ezt az tervezési folyamatot, így a különböző városok futói mindig az adott terep specifikumai szerint kialakított lábbelikben sportolhatnak majd.

“Ebben a pillanatban egy újabb lépést tettünk a jövő és a sportolói igények maximális kielégítésének irányába. Az AM4 a sportcipőgyártás jövője, melynek köszönhetően gyorsan, precízen és személyre szabottan készíthetünk termékeket. “ – hangsúlyozta Végső Péter, az adidas hazai brand activation managere.

A németországi Ansbach-ban működő üzem mellett hamarosan az egyesült államokbeli Atlantában létesített SPEEDFACTORY-ban is megkezdődik a gyártás, így a jövőben az AM4 lábbelik két helyszínen készülnek majd.

A londoni kötődésű AM4LND cipők után jövőhéten elindul a párizsi futóigények alapján tervezett AM4PAR gyártása is. A cég jövő évi tervei között szerepel a termékek bevezetése Los Angeles-ben (AM4LA), New Yorkban (AM4NYC), Tokióban (AM4TKY) és Sanghajban (AM4SHA) is.

 

www.adidas.com/Speedfactory

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.