2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb Electro World–cég ellen indult felszámolás

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58440"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_553.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Fővárosi Bíróság elrendelte az Electro World CRV Kft. felszámolását. A társaság működtette az Electro World Allee-ban található üzletét. Ezzel ötre emelkedett a cégcsoport érdekeltségei ellen indított felszámolások száma.

images 553.thumbnailA Fővárosi Bíróság elrendelte az Electro World CRV Kft. felszámolását. A társaság működtette az Electro World Allee-ban található üzletét. Ezzel ötre emelkedett a cégcsoport érdekeltségei ellen indított felszámolások száma.

images 553.thumbnailA Fővárosi Bíróság elrendelte az Electro World CRV Kft. felszámolását. A társaság működtette az Electro World Allee-ban található üzletét. Ezzel ötre emelkedett a cégcsoport érdekeltségei ellen indított felszámolások száma.

Közzétették a Cégközlönyben a felszámolási eljárás megindítását az Electro World CRV Kft. ellen. A társaságot 2010-ben alapították, kifejezetten az Allee-ban található üzlet működtetésére. Két végrehajtás indult ellene az elmúlt évben. A mostanival ötre növekedett a társaság érdekeltségei ellen megindított felszámolások száma.

Az áruházait korábban sorra bezáró Electro World Magyarország Kft.-nek nem sikerült a csődvédelem, tavaly októberben indította meg a Pest Megyei Bíróság a felszámolási eljárást. Korábban a cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a csődvédelem elkerülhetetlen, s van olyan üzleti partnere a cégnek, amelynek támogatásával jelentős ingatlanbiztosítékot tudnak felajánlani a finanszírozó banknak.

Az elmúlt években egy sor leánycéget alapított az Electro World Magyarország Kft., minden áruházra külön egyet-egyet, továbbá tevékenységek szerint is alakultak társaságok. A húsz működő társaság többsége ellen tavaly végrehajtást indítottak. A már 2009 nyarán létrehozott Electro World Dél-Buda Kft. ellen tavaly október 18-án felszámolási eljárás indult. Ugyancsak felszámolási eljárást kezdeményeztek az Electro World Miskolc Kft. ellen, ezt október 19-én tették közzé, miután a társaság ellen 2011 márciusának és augusztusának végén is végrehajtási eljárást rendelt el az adóhivatal, illetve a bíróság. Idén januárban indult meg az eljárást az Electro World Eger Kft. ellen, melyet 2009-ben gründoltak.

Az EWM 2001 júniusában 3 millió forint jegyzett tőkével alakult Intercede (Hungary) Kft. néven, amit fél év után Electro World Magyarország Kft.-re változtattak. Három hónap múltán ezt 801 millió forintra emelték, majd további bő hét hónap után 1,275 milliárd forinta nőtt. Ezután nyolc év alatt két lépésben – 2002. május elején először valamivel több mint 2,058 milliárdra, majd 2009. április végén csaknem 4,059 milliárd forintra – több mint háromszorosára emelkedett a jegyzett tőke.

A társaság működése során sohasem termelt nyereséget, árbevétele 2008-ig folyamatosan bővült, abban az évben meghaladta a 20 milliárd forintot, utána viszont mélyrepülésre váltott, tavalyi forgalma alig érte el a 10 milliárd forintot. A cég masszívan veszteségesen zárt, a negatív eredmény rendre meghaladta az egymilliárd forintot, de 2009-ben már 3,7 milliárd forintra rúgott. A veszteséget 2010-re sikerült konszolidálni, így két éve 1,2 milliárdos mínusszal zártak.

www.gazdasag.hu

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.