Újra indul BKK hajójárat a BudaPart – Kopaszi gáttól

136.jpgSzeptember 1-jétől ismét a Kopaszi gáton található kikötő a déli végállomása a BKK D11-es és D12-es hajójáratainak. A korábban Budapest egyik legnépszerűbb hajóállomása a menetrendben immár Kopaszi gát – BudaPart névvel szerepel, ahonnan a csúcsidőszakban, munkanapokon óránként indulnak majd járatok a belváros és a Rómaifürdő felé.

A felújított kikötő a Fővárosi Önkormányzat és BKK együttműködésével jött létre, melynek segítségével már az idei év hátralévő részében is könnyedén látogathatók lesznek a BudaPart – Kopaszi gát kulturális, sport és szabadidős programjai. Az együttműködő felek a szezonálisan változó igényeket is figyelembe véve készítették el javaslatukat a budapesti dunai hajóközlekedés hatékonyságának növelésére, és indítják újra a dél-dunai megállót.

„Örömünkre szolgál, hogy a budapesti rekreációs élet egyik fontos helyszínét, a BudaPart – Kopaszi gátat is bekapcsolhatjuk a közösségi hajózásba. A városlakók és a turisták ezáltal egy újabb választási lehetőséggel gazdagodnak, mellyel a jövőben egy kellemes és egyszerű közlekedési formát használhatnak.” – mondta a fejlesztésről Árendás Gergely, a terület üzemeltetéséért felelős ügyvezető.

A BKK hajók munkanaponként a reggeli munkakezdéstől a kora esti hazajárásig közlekednek. A hajójáratok őszi menetrendje a Kopaszi gát – BudaPart kikötő átadásával kiegészül az új végállomási indulási és érkezési időpontokkal. A járatok menetrendje elérhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/menetrendek.

A járaton 750 forintos teljesárú vonaljeggyel, illetve 15 éven aluli gyermekek számára vásárolható 550 forintos jeggyel lehet utazni, melyeket a hajó személyzete érvényesít. A hajójáratok hétköznapokon Budapest-jegyekkel és -bérletekkel is igénybe vehetők. Az akadálymentesített hajókra kerekes székkel és biciklivel is fel lehet szállni.  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük