Úl Michelin csillagos az Onyx, megtartotta a csillagot a Costes és a Michelin Bib Gourmand elismerését az Arcade Bistro
Az új Michelin csillagos Onyx étteremA tavalyi év első, budapesti Michelin csillaga és a négy Bib Gourmand elismerés nagy áttörést jelentett a hazai gasztronómiában. Idén már a Costes második csillagát és a további lehetséges éttermek listáját feszegették a találgatások. Folytatván a 2010-es sikereket, 2011-ben a Michelin Main Cities of Europe kalauz kritikusai még egy magyarországi éttermet: a Vörösmarty téren található Onyx-ot díjazták Michelin csillaggal. Megtartotta csillagát a Costes, valamint a Bib Gourmand jelét, a piros Michelin kabalafigurát az Arcade Bistro is.
Az új Michelin csillagos Onyx étteremA tavalyi év első, budapesti Michelin csillaga és a négy Bib Gourmand elismerés nagy áttörést jelentett a hazai gasztronómiában. Idén már a Costes második csillagát és a további lehetséges éttermek listáját feszegették a találgatások. Folytatván a 2010-es sikereket, 2011-ben a Michelin Main Cities of Europe kalauz kritikusai még egy magyarországi éttermet: a Vörösmarty téren található Onyx-ot díjazták Michelin csillaggal. Megtartotta csillagát a Costes, valamint a Bib Gourmand jelét, a piros Michelin kabalafigurát az Arcade Bistro is.
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére.
„Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro megtartotta a Michelin Bib Gourmand elismerést, és ismét Budapest legjobb éttermei közé választották. Az a tény, hogy a Bib Gourmand minősítések száma nem változott, azt jelzi, hogy mindenki komolyan vette a feladatát és a szakmai fejlődést tartotta szem előtt. Az elismerés elsősorban kötelezettséggel jár, célunk továbbra is az, hogy hozzájáruljunk a magyar gasztronómia fejlődéséhez" – mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje.
„Gratulálunk az Onyx-nak és a Costes-nek a kitüntetésekért. A magyarországi gasztronómia elismerése mindannyiunk sikere, amiből mindannyian profitálhatunk. Közös feladatunk, hogy magas színvonalú szolgáltatásainkkal, vendégeink előtérbe helyezésével tovább vigyük hazánk kulináris kultúrájának jó hírét" – mondta Nagy András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadói testületének vezetője. „Érezhetően erősödött tavaly a verseny, sok új csúcsétterem nyílt rövid időn belül, de ha szigorúan az európai nagyvárosok trendjét nézzük, még legalább ennyi elférne Budapesten. Úgy gondolom, hogy a „fine dining" szegmens jelenlegi szereplői tudtak élni a lehetőséggel, amit a tavalyi nemzetközi elismerés hozott, ezt kell folytatnunk a jövőben is, a hazai piac lehetőségeit megtalálva" – tette hozzá Nagy András.