Az idén (2011.) március 3-6. között tart nyitva a térség legjelentősebb turisztikai vására az UTAZÁS, s azzal együtt a Budapest Boat Show hajókiállítás, a Karaván Szalon, és a Port.hu Bringaexpo.

Az idén (2011.) március 3-6. között tart nyitva a térség legjelentősebb turisztikai vására az UTAZÁS, s azzal együtt a Budapest Boat Show hajókiállítás, a Karaván Szalon, és a Port.hu Bringaexpo.

Ezzel a kiállításcsokorral az első tavaszi hónap igazán mozgalmasan kezdődik a Hungexpo-n!
Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége India. A földrésznyi ország kultúráját, látványosságainak bőséges kínálatát hiteles tolmácsolásban, művészek, táncosok előadásaiból ismerheti meg a közönség. Az ország idegenforgalmi szakmai küldöttsége magas szinten képviselteti magát, konkrét utazási ajánlatokkal pedig az utazási irodák szolgálnak majd a vásáron. 

A belföldi díszvendég Győr, az idei kiemelt téma pedig az egészségturizmus. Külön említést érdemel az UTAZÁS-ra egyenesen Franciaországból érkező Himalája Expo, amely a világ tetején élő népek életéből ad különleges ízelítőt és csupán négy napig látogatható.

A jövő Győrben épül! Egészség, kultúra, innováció. E hármasság jegyében szerveződnek a kiállítás belföldi díszvendégének programjai. 2011. március 4-én pénteken Győr, az innovatív város címmel egy igazi győri termék, az AUDI TT, és a győri Mobilis Központ fifikus fizikusai lesznek a stand vendégei. 
 
A Győri Balett Queen című nagysikerű darabjának részletei, a „Győrkőc"-öknek szóló Vaskakas Bábszínház előadása, a Győri Ütőegyüttes garantáltan hangos bemutatója, Mahó Andrea és Forgács Péter musical előadása, a Győri Filharmonikus Zenekar rézfúvósai várják a közönséget március 5-én a „Győr, a kultúra városa" standprogram keretében.

A sporté lesz a főszerep március 6-án, amikor is látványos sportbemutatókat és barokk táncórákat tartanak a pavilonban. Minden nap lesz "Győr óra", ahol vetélkedőkkel, nyereményekkel és ajándékokkal várják a vendégeket. 
 
Himalája Expo: csúcs az élmény! Magyarország mai határain belül sehol sem kerülhetünk 1015 méter fölé, de vannak népek, amelyeknek mindennapos közelséget jelentenek a hat-nyolcezres csúcsok, és nem ritka, hogy akár négyezer méteres magasságokban élik mindennapjaikat. Ezekről az emberekről is szól a Himalája Expo, ami négy napon át ­ Magyarországon csak az Utazás 2011 kiállítás keretében – fogadja a közönséget. 
 
A kiállítás emlékezik az 1931-32-es Citroën expedícióra, a Mallory és Irvine hegymászók 1924-ben tett első kísérletére, a Hillary-Norgay páros sikerére és Lhásza kolostorának első női látogatójára is. A különleges bemutató azonban nem csak az emlékekből építkezik. A magashegyi népek mai használati tárgyai, a vallási szokásait megelevenítő imamalmok és szőnyegek, sőt egy buddhista szentély is helyet kap a mintegy ezer négyzetméteres területen.  

Kézműves bemutatók is színesítik az eseményt, így eredeti kincsekre bukkanhat a vásározó. Az expón himalájai lakosokkal találkozhatnak és a nyelvi nehézségeket leküzdve beszélgethetnek is velük az érdeklődők, s a tervek szerint ott lesz a magashegyi teherhordók „képviseletében" egy-két jak is. A helyszínen a buddhizmus meditációs gyakorlatának legfontosabb eszköze, homokmandala készül, amely művészeti tevékenység és egyben kultikus üzenet a világnak. 

Budapest Boat Showra jól navigálnak azok a hajósok és vízi emberek, akik a Hungexpo felé veszik útjukat az első tavaszi napokban. 2011. március 3-6. között tart nyitva a Budapest Boat Show, Kelet-Európa legnagyobb hajókiállítása. Az már most biztos, hogy környezettudatos szemlélet térhódításáról az idén a szokásosnál is több szó esik majd, mint korábban, hiszen a kiállítás idén kiemelten foglalkozik az elektromos hajókkal.

A környezetkímélő megoldások, a csendes üzemelés, az egyszerű kezelés ma már olyan technikai megoldásokkal párosul, ami képes sokkal jobban „borzolni a vizet", mint pusztán a szélcsend ellen vitorlásra szerelt segédmotorok. De hogy pontosan hol is tart a villanyhajózás, arra kerekasztal beszélgetéseken, szakmai előadásokon adják meg a választ a Budapest Boat Show meghívott szakemberei.
Érkezik a Karaván!
 
Az Utazással 2010 óta „egy úton jár" a Karaván Szalon, Magyarország egyetlen lakókocsi és lakóautó bemutatója. A tavalyi kiállítás múltidéző attrakciója – a hat gyönyörű veterán lakóautó ­ igazi közönségsikert aratott. A sikeren felbuzdulva a pályázat folytatódik és a közönségszavazatok alapján az idén is átadják „Az év veterán lakókocsija" díjat. 

Az esemény másik érdekességének ígérkezik a Párizs-Dakar versenyt megjárt Ikarus lakóbusz. Ismét nyitva áll majd a Hungexpo területén a kiállítás idejére kialakított kemping, ahol március 5-én forraltborozós, lakóautós találkozóra hívják a „kempinges életérzés" rajongóit.

Port.hu Bringaexpo Ha március, akkor Port.hu Bringaexpo, a Hungexpo B pavilonjában. A csarnok ismét tele lesz bringákkal. A kínálat az előző évekhez képest tovább színesedik, új kiállítók, ezáltal új márkák is csatlakoznak 2011-ben a Bringaexpo egyre népesebb csapatához.

A kiállítások egy közös belépővel látogathatók, amelyet érdemes az interneten, 20%-os kedvezménnyel előre megváltani, így nem csak olcsóbban juthatnak belépőjegyhez, de a sorban állást is elkerülhetik. A cím ahol a kiállításokról, a programokról és a jegyelővételről részletesen is tájékozódhatnak:
www.hungexpo.hu/utazas www.hungexpo.hu/boatshow www.hungexpo.hu/karavanszalon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük