Utolsó állomásához érkezett a főzés a Bonduelle StafétaKanál konyhájában
Fűszeres Esztertől, a Fűszer és lélek bloggerétől nem más, mint Lendvai Lilla, a Stylist a konyhában Instagram oldal működtetője vette át a stafétát. Lilla Mexicana szószos babot kapott, örömmel vágott bele a főzésbe. Mint kiderült, családjában nagy hagyománya van a főzésnek.
Fűszeres Esztertől, a Fűszer és lélek bloggerétől nem más, mint Lendvai Lilla, a Stylist a konyhában Instagram oldal működtetője vette át a stafétát. Lilla Mexicana szószos babot kapott, örömmel vágott bele a főzésbe. Mint kiderült, családjában nagy hagyománya van a főzésnek.
„Nálunk soha nem volt olyan egyszerű, megúszós étel. Édesapám a világkonyha elkötelezettjeként mindig meglepetéssel várta a családot. A konyha kizárólag az ő területe volt. Nagyon figyelt az alapanyagokra, az volt számára a legfontosabb szempont, hogy kevésből nagyon finomat, laktatót készítsen. Én pedig kíváncsian figyeltem, hogy éppen mit készít, milyen trükköket vet be. Aztán mikor nem volt otthon, bemerészkedtem a tiltott területre, és elkezdtem kizárólag olyan ételeket főzni, amilyenek addig soha nem készültek nálunk. Egy olaszos étterem volt a nagy álom, de ez nem valósult meg." – mesélte Lilla, hogyan is kezdett el érdeklődni a gasztronómia iránt.
A pályaválasztás aztán teljesen más területre sodorta Lillát, ismert, népszerű stylist lett, családot alapított. A gyereknevelés lefoglalta, de saját fogalmazása szerint az üresjáratokban is a kreativitást kereste – így ismét elkezdett főzni, de most már sokkal tudatosabban, az egészséges táplálkozás jegyében. Sőt, még egy gasztro-show-ban is kipróbálta magát, az élvonalban végzett.
A stílus és gasztronómia izgalmas találkozása inspirálja, éppen ezért nagyon örült a Bonduelle felkérésének. Egyrészt, mert a legnevesebb gasztro-bloggerektől tanulhat, másrészt mert ő is megmutathatja, mit tud kihozni egy Bonduelle konzervből. A Mexicana szószos bab Eszter részéről jó választás volt, mert Lilla konyhájában a bab, a kukorica szinte napi használatban van. A szószos bab esetében a szósszal kellett ismerkednie, mert ő főzés közben soha nem kóstol, az illat számára a vezérfonal. „Az a lényeg, hogy a végén minden tökéletes összhangban legyen, az étel, és az utolsó falatig elfogyjon."
A Bonduelle StafétaKanál konyhájában kreált látványos, egészséges, könnyen elkészíthető ételt Lilla családján már tesztelte, családon tesztelte, az alábbi linken a recept, és a kísérő videó is elérhető, www.bonduelle.hu/stafetakanal így a stylist-szakács útmutatásait követve biztonságosan el lehet készíteni ezt a szószos babos-polentás finomságot!
A nagy érdeklődésnek örvendő StafétaKanál kampány november 27-én, egy izgalmas nyereményjátékkal zárul!
Mexikói tépett csirke polentával – látványos, egészséges, finom fogás a stylist konyhájából:
Hozzávalók:
– 2 gerezd fokhagyma
– 400 g koktélparadicsom
– 1 konzerv Bonduelle Mexicana szószos bab
– 2 sült csirkecomb húsa
– friss rozmaring
– 250 g kukoricaliszt
– 40 g vaj
– só, bors, cukor, olívaolaj
Elkészítés:
A szétzúzott fokhagymát olívaolajon átfuttatjuk, rádobjuk a apróra vágott koktélparadicsomot és sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk rotyogni, amíg egy kissé össze nem esnek a hozzávalók. Ráöntjük a Bonduelle Mexicana szószos babot, és addig főzzük, amíg sűrű ragut nem kapunk. Közben a csirkehúst rusztikus darabokra tépjük.
Az egészet hőálló tálba tesszük, és az elkészült massza tetejére friss rozmaringot szórunk, majd rászórjuk a csirkét.
Időközben lobogó forró vízzel, állandó keverés mellett (mixerrel) elkészítjük a polentát.
Vajjal keverjük krémes állagúra, majd sózzuk, és egy csipet cukrot is teszünk bele.
A masszát az étel legtetejére halmozzuk, úgy, hogy beterítse a ragut teljes egészében.
Ekkor 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, a felső sínre.
A tetejét "kopogósra" sütjük kb. 20 perc alatt. Kivesszük, és hagyjuk hűlni, hogy vágható legyen.
Jó étvágyat!
Lantai József