Űzd el a telet kávékoktélokkal
2 perc olvasásPörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával. Mínuszok, hóesés, lefagyott utak és véget nem érő hideg. Még mindig nyakig benne vagyunk a télben, de már mindenki számolja vissza a napokat az első tavaszi napsugarakig. Hogy egy kis forróságot hozzunk a dermesztő januárba, bemutatunk három olyan koktélt, amelyeknek nemcsak a kávé szerelmesei, de a gasztrokalandorok sem tudnak ellenállni.
Pörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával. Mínuszok, hóesés, lefagyott utak és véget nem érő hideg. Még mindig nyakig benne vagyunk a télben, de már mindenki számolja vissza a napokat az első tavaszi napsugarakig. Hogy egy kis forróságot hozzunk a dermesztő januárba, bemutatunk három olyan koktélt, amelyeknek nemcsak a kávé szerelmesei, de a gasztrokalandorok sem tudnak ellenállni.
Íme, néhány ötlet a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól.
Chai Tea Cappuccino
– 2cl presszókávé
– 2cl Finlandia vodka
– szegfűszeg
– kardamom
– fekete tea
– cukor
– tej
Elkészítés:
Először készítsük el a chai tea szirupot, amelyhez főzzük fel a fekete teát, szegfűszeget, kardamomot cukorral, amíg az szirup állagú nem lesz. Ezt követően a presszókávét, vodkát és tetszőleges mennyiségű chai tea szirupot öntsük egy shakerbe és rázzuk jól össze. Kézi tejhabosítóval készítsünk tejhabot, majd a shakerből töltsük az italt egy bögrébe, a tejhabbal pedig öntsük fel.
Nordic Espresso
– 4cl Finlandia vodka
– 2 cl presszókávé
– 1 cl cukorszirup
– narancs
Elkészítés:
A cukorszirupot töltsük egy martinis pohárba, a presszókávét és a vodkát pedig egy shakerbe. A shakert jól rázzuk össze, majd az italt öntsük a cukorszirupra. Dekorációnak vágjunk fel egy narancsot apró szeletekre, amelynek egy negyedbe bevágott cikkét helyezzük a pohár szélére.
Finnish cold brew
– gyömbér
– 1dl tonic
– 2dl cold brew
– 2cl Finlandia vodka
Elkészítés:
A cold brew elkészítéséhez világos, közepes pörkölésű, 100% arabica kávé a legkiválóbb választás. Ennek durva őrleményét öntsük fel hideg vízzel, majd 10-12 órára tegyük a hűtőbe és hagyjuk ázni, ha letelt az idő szűrjük le. Ezt követően reszeljünk egy kevés gyömbért poharunkba, öntsünk rá 1dl tonic-ot, 2cl vodkát és a kapott cold brew-t.
Lantai József