Felszámolási eljárást kezdeményeztek a békési Marathon Sportszergyár Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. ellen. A társaság ellen több végrehajtás indult az elmúlt években.

Felszámolási eljárást kezdeményeztek a békési Marathon Sportszergyár Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. ellen. A társaság ellen több végrehajtás indult az elmúlt években.

Megszűnik az egyik legjelentősebb hazai sportszergyártó. A Marathon Sportszergyár Zrt. végelszámolásáról tavaly döntöttek, de az eljárás felszámolásba fordult. A társaság tavaly 50 főt foglalkoztatott. A sportszergyár több közbeszerzési pályázaton indult, legutóbb egy békéscsabai iskolának szállíthatott sportszereket 15 millió forint értékben.

A társaságot 1999-ben hozta létre öt magánszemély, Marathon Sportszergyár Kft. néven, 2003-ban alakult részvénytársasággá. Ebben az évben adták át a cég 2500 négyzetméteres gyártócsarnokát, ahol az összeszerelő üzem, a raktár és irodahelyiségek találhatóak. Az Opten adatai szerint az egyik tulajdonost időközben kizárták, az ő üzletrészét (az akkori törzstőke 57 százalékát) nyilvános árverés keretében értékesítették 2001-ben. Jelenleg a társaság tulajdonosi struktúrája nem nyilvános.

A sportszergyár jegyzett tőkéje 2011-ig 160 millió forintot tett ki, tavaly azonban ezt ötmillió forintra mérsékelték. Az adóhivatal 2007 óta több alkalommal kezdeményezett végrehajtást a társaság ellen. A cégadatok szerint a csúcsév a 2008-as volt, akkor a forgalom elérte a 465 millió forintot, később már a 400 milliót sem tudta meghaladni. 2010-ben, az utolsó elérhető beszámoló alapján 378 millió forint nettó árbevételt ért el, nyeresége 16 millió forintot tett ki. (A társaság egyébként a 2005-ös évet leszámítva végig nyereséges volt, bár a profit mindvégig szerény, 20 millió forint alatti maradt.)

A társaság honlapja szerint óvodai-, készségfejlesztő eszközöket, labdákat, hálókat, tornaszőnyeget, színpadot, sőt még falburkolatot is kínál a Marathon Sportszergyár viszonteladók részére.

www.gazdasag.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük