2008. november 5-én  a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.  tájékoztatót tartott róla, hogy az operatív irányítás terén ismert két cég, a Siemens AG és az amerikai magántőke-befektető társaság, a Gores Group vegyes vállalatot hoz létre. 

 

 

2008. november 5-én  a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.  tájékoztatót tartott róla, hogy az operatív irányítás terén ismert két cég, a Siemens AG és az amerikai magántőke-befektető társaság, a Gores Group vegyes vállalatot hoz létre. 

 

 A Gores a Siemens Enterprise Communications vállalat üzletrészének 51 %-át vásárolta meg, így a Siemens részesedése a közös vállalatból (JV, Joint Venture) 49 %.   A vegyes vállalat 2008. október 1-én kezdi meg tevékenységét.

Jürgen Liss, a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.  ügyvezető igazgatójának bevezetője után

Bennewitz Ralf,  a Siemens Enterprise Communications GmbH  regionális üzletfejlesztési igazgatója mutatta be a Siemens vállalatot és az új céget,  majd Kun Ákos, a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.  kereskedelmi igazgatója szólt az új  HiPath OpenOffice  elnevezésű egységes kommunikációs megoldásról

Az új vállalat

Már a tranzakció bejelentésekor nyilvánosságra hozták, a Gores és a Siemens legalább 350 millió eurót fektet a vegyes vállalatba,  a kutatásra és fejlesztésre egyébként is betervezett összegen és a normál üzletmenet keretén belül felmerülő egyéb kiadásokon felül.  A beruházások a Siemens Enterprise Communications innovatív termékeinek piaci bevezetésére és további technológiai platformok megszerzésére irányulnak. A beruházások célja a Siemens Enterprise Communications fejlett értékesítési szervezetének lehető legnagyobb mértékű hasznosítása, a további terjeszkedés elősegítése, valamint a vállalat átalakításának ösztönzése hardverszállítóból szoftvereket és szolgáltatásokat kínáló társasággá.

Az 1987-ben alapított magántőke-társaság, a Gores-csoport  (The Gores Group, LLC)  elsősorban vállalatok bővítésével foglalkozik, széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a technológiai és a távközlési szektor vállalatainak irányításában; az átvett cégeket önálló egységként illeszti a csoport portfoliójába.  A cég több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a tulajdonába tartozó vállalatok sikeres értéknövelésében. Eddig több mint 50 vállalatot vett át és végezte sikerrel az átstrukturálás és az irányítás feladatait olyan cégeknél, mint az

-Anker Systems (UK),

-Real Software (Belgium),

-Sagem (Franciaország),

-INMAC (Franciaország).

A vállalat egyesíti a stratégiai befektető operatív területen meglévő tapasztalatait és részletes cégátvilágítási képességeit a klasszikus értelemben vett pénzügyi befektető fúziókat és felvásárlásokat elemző tapasztalatával. 

A Gores-csoport képviselettel rendelkezik Los Angelesben, Boulderben és Londonban is.

A változások összesítése:

A JV vállalat a Siemens preferált beszállítója lesz és használja a Siemens One network-öt.  Kulcsfontosságú Siemens szabadalmak, licencek átszállnak a JV-re. A garanciák és szolgáltatási megállapodások érvényben maradnak.  A nagyvállalatok számára az OpenScape UC Server fejlesztése felgyorsul,  a HiPath termékek további upgrade-lése zajlik le az ügyfelek befektetéseinek védelmében. Indirekt értékesítési csatornákra állnak át. A HiPath termékeket a KKV-k számára továbbfejlesztik. 

A Siemens Enterprise Communications olyan innovatív termékei, mint az OpenScape UC Server a portfolió szerves részét képezik a továbbiakban is.  A vállalat a jövőben is kínálja bevált OpenPath migrációs stratégiáit ügyfelei számára, így biztosítva a meglévő kommunikációs technika zavartalan átállítását az új, egységes kommunikációs megoldásokra.  A vállalat folytatja a Siemens Enterprise Communications széles körben elterjedt egyéb termékeinek, pl. a HiPath 3000, HiPath 4000 támogatását és verziófrissítését is.

A következő hónapokban a Siemens Enterprise Communications  további két,  a Gores tulajdonában álló vállalattal fuzionál, amelyek a hálózati rendszerekkel és biztonsági megoldásokkal foglalkoznak. Ezek; az Enterasys, amely biztonságos hálózatokat szállít céges ügyfeleknek, valamint a call-centerek számára szoftvereket fejlesztő SER Solutions cég.  A három vállalat egyesülésével még átfogóbb hálózati és kommunikációs választék áll majd a vállalati ügyfelek rendelkezésére.  További technológiai platformok akvizíciójába jelentős befektetéseket eszközölnek a termékkínálat szélesítése érdekében.

A Siemens Enterprise Communicationst átmenetileg Mark Stone elnök irányítja ideiglenes vezérigazgatóként.

A meghatározó vezetők az új csoportról:

Alec Gores, a The Gores Group alapító elnöke arról szólt, a Siemens Enterprise Communications vállalatával kibővíthetik a portfóliót,  nagymértékben hozzájárulhatnak a vállalati hálózatok és a kommunikációs rendszerek piacán meglévő jelenlét bővítéséhez, s reményeik szerint a vegyes vállalat rövid időn belül gyors növekedést mutat majd fel.

Joe Kaeser, a Siemens pénzügyi igazgatója szerint, tapasztalatai révén az új partner hozzájárul a Siemens Enterprise Communications növekedéséhez és az iparág további megerősítéséhez.

Mark Stone elnök megállapítása;  a szerződés megkötésével olyan új vállalatot hoztak létre, amely termékei, szolgáltatásai és munkatársai révén képes az egységes kommunikáció piacán a legfontosabb globális szereplők sorába emelkedhet.  Az új vállalat számára ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy fontos szereplőként vesse meg a lábát a piacon, és rendkívüli fejlődést érhessen el, szerves növekedéssel és akvizíciók útján.

Termékbemutató:  HiPath OpenOffice  alkalmazás KKV-knak

Az ismertetés szerint a könnyen telepíthető, gyorsan megtérülő alkalmazás kifejezetten a KKV-k igényeire készült, ugrásszerűen növelhetik vele piacérzékenységüket, termelékenységüket és hatékonyságukat. 

A korszerűtlen kommunikációs trendszer miatt elvesztegetett lehetőségek és problémák kivédésére készült a Siemens Enterprise Communications  új egységes kommunikációs eszköze, a HiPath OpenOffice, amely elsőként kínál teljeskörű szolgáltatás-készletet a vállalatoknak. 

A HiPath OpenOffice és a HiPath Wireless C20 Controller együttes használatával a cég maga határozhatja meg hang- és adatforgalmának mikéntjét a vezetékes és a vezeték nélküli (WLAN) hálózatán.  Lehetőség nyílik rá, hogy egyetlen számról, egyszerre történjen hívás vezetékes és vezeték nélküli eszközökre, dual-módú telefonnal pedig mindkét kommunikáció élvezhető lehet.

A HiPath OpenOffice rendszer jellemező alapszolgáltatásai:

-jelenlét-státusz,

-konferencia átirányítása egérhúzással,

-MS Outlook bővítmény,

-mobilitás,

-hívásnapló,

-hang- és fax-postafiókok,

-személyes automatakezelő,

-beszélgetés rögzítése,

-tárcsázás bármely alkalmazásból.

Csatlakoztatható készülékek:

IP telefonok,

WLAN telefon,

PC kliens (optiClient 130) készülék,

Analóg telefonok,

Fax készülékek,

ISDN telefonok,

Kaputelefon,

Kapunyitó berendezés.

A terméksor hazai tagja a CAROL integrált multimedia kontaktcenter,  a Siemens magyarországi sw-fejlesztő bázisának terméke. Alacsony árával , csúcskategóriás tulajdonságaival már számos nemzetközi referenciát szerzett.

Főbb funkciói:

-ügyfélmegkeresések intelligens útvonal-választással,

-jelentéskészítés,

-interaktív hangbemondás (IVR),

-CTI (Computer Telephony Integration),

-multimédia (akár web-chat is),

-kimenő hívások, telefonkampány kezelése.

 

A Siemens az ipar, energia és egészségügy szektorokban működő, Berlin és München székhelyű Siemens cég az elektrotechnika és elektronika egyik globális erőközpontja. A folytatódó üzleti tevékenységi területeken a cég mintegy 400 ezer munkatársat foglalkoztat termékek fejlesztésében és gyártásában, összetett rendszerek és projektek  tervezésében és telepítésében, a megoldások széles választékának egyedi igényekhez való igazításában.  Immár több mint 160 éve a Siemens név egyet jelent a műszaki vívmányokkal, innovációval, minőséggel, megbízhatósággal és nemzetközi jelenléttel.

A 2007. szeptember 30-án befejeződött gazdasági évben a Siemens a folytatódó üzleti tevékenységből 72,4 milliárd eurós árbevételt  és 3,9 milliárd euró nettó eredményt (IFRS) ért el.

A Siemens Enterprise Communications a világ egyik vezető cége az egységes kommunikációs szolgáltatások terén, a Gores Group vezető magántőke-befektető társaság és a Siemens AG vegyes vállalata.  Magában foglalja a Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG vállalatát és leányvállalatait világszerte, továbbá az Enterasys Networks és a SER Solutions cégeket. A vegyes vállalat ezáltal a vállalati kommunikációs szektor vezető cége, amelynek erősségei az egységesített kommunikáció, a contact centerek és a biztonságos hálózatok. Egyedülálló Open Communications rendszere testreszabott szoftvereket, megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a legkülönbözőbb méretű cégeknek; felgyorsítja, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi az üzleti folyamatokat – függetlenül az alkalmazott eszközöktől, valamint a hálózati és az IT-infrastrukturális háttértől.

A Siemens Enterprise Communications világszerte mintegy 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat;  a 2007-es üzleti évben közel 3,2 milliárd eurós bevételt ért el.

A Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft., amely korábban a Siemens Zrt. keretein belül látta el ezt a tevékenységet, önálló magyarországi leányvállalatként 2007. január 1-jén kezdte meg tervezési, értékesítési és szerviztevékenységét hazánkban. A cég mára a hazai IP-kommunikáció vezető szállítója lett, és élen jár a konvergens megoldások területén. Piaci részesedése jelentős, ügyfélbázisát közép- és nagyvállalati partnerek alkotják.

A Siemens Enterprise Communications termékeinek,  köztük a HiPath megoldásoknak a fejlesztését és testreszabását Magyarországon részben az iSEC – IT Services and Enterprise Communications Kft., a Siemens Enterprise egyik globális fejlesztőközpontjaként végzi.  Az iSEC vállalati távközlési szoftverek fejlesztésére specializálódott.

www.siemens.com

http://www.gores.com/

www.siemens.com/open

http://www.isec-it.hu/

www.siemens.hu/enterprise

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük