VIRÁROSKERT CSOKOLÁDÉBÓL — Csokoládé-szépségverseny a ChocoMe cég új bemutatótermében
Mészáros Gábor chocolatier, a Belgiumban tanult csokoládémester másfél éve egy kicsiny csokoládémanufaktúrát alapított, hogy elkészítse a tökéletes ízvilágú csokoládét, és elfeledtesse az itthon kapható „kakaós tejmasszát". Ennek érdekében csak csúcsminőségű, kézzel gyártott alapanyagokból, egyéni megrendelésre hoz létre különleges esztétikai élményt is nyújtó táblás csokoládékat.
Mészáros Gábor chocolatier, a Belgiumban tanult csokoládémester másfél éve egy kicsiny csokoládémanufaktúrát alapított, hogy elkészítse a tökéletes ízvilágú csokoládét, és elfeledtesse az itthon kapható „kakaós tejmasszát". Ennek érdekében csak csúcsminőségű, kézzel gyártott alapanyagokból, egyéni megrendelésre hoz létre különleges esztétikai élményt is nyújtó táblás csokoládékat.
A www.chocome.hu weboldalon bárki összeállíthatja a neki kedves ízeket a megrendelt csokoládén a kiválasztott „feltétekkel", azaz 70 féle fűszerből, virágból, liofilizált gyümölcsből vagy olajos mag közül legfeljebb ötfélével. Így is 60 millió a lehetséges variációk száma! Alkotóelemekké válhatnak a fekete-, fehér- vagy tejcsokoládé táblára kerülő (az Etna lábánál termő) brontei pisztácia, makadám- és pekándió, ehető virágok (rózsa, ibolya, jázmin), vörösboros tengeri só vagy hawaii fekete só, ötféle chili, koriander- vagy kardamommag, antioxidáns hatású szőlőmag őrlemény, végül 23 karátos ehető aranyszilánk.
Az alapanyag az illatosan fűszerezett belga Callebaut csokoládé. A liofilizált gyümölcs pedig fagyasztva szárítottat jelent, s így a gyümölcs maradéktalanul megőrzi színét, aromáját és ízét. Átlagára elfogadható: 800-1500 forintig terjed, de a feltétektől függően vannak ennél drágábbak is. Remek ajándék mindenféle eseményre, akár cégeknek is!
Idén májusban dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a bírálóbizottság elnöke a ChocoMe termékekért átadta Mészáros Gábornak a Magyar Innovációs Nagydíjat, amit évente egyszer oszt ki az egyedülálló termékfejlesztőnek. A díjazott csak hazánkban bejegyzett társaság lehet, amelyik innovációjával kiemelkedő hasznot tudott elérni. Jelen esetben a prémium minőségű ét-, tej- és fehércsokoládéval.
Mészáros Gábor cégtulajdonos
Most érkezett el az idő, hogy a cégtulajdonos viszonteladók számára elegáns mintaboltot nyisson a XIII. kerületi Szent László út 14-ben, a Kis Gömb utca sarkán. A helyszín formabontó, az elismert belsőépítész, Ebedli Gyula munkája. A csokoládé itt szó szerint új megvilágításba került, a hely trópusi hangulatot áraszt. Nyitva tartása: hétfőtől-péntekig 9-17:30-ig.
Nagyszerű kóstolón, Rézangyal pálinkák kíséretében szavazhattak az újságírók és a gasztro-bloggerek a csokoládé-szépségverseny díjazottjára. A szervezésben segített a ChocoMe együttműködő partnere, a Lucullus BT gasztronómiai egyesület elnöke, Turóczi Gábor, az „extrém szakács", aki világszerte népszerűsíti a magyar paprikás csirkét a legkülönösebb helyeken, az Északi-sarktól a Góbi-sivatagig vagy éppen a Lánchíd tetején.
A szépségverseny nyertese a TOP 3 termék:
– étcsokoládé fekete-ribizlivel, vörös-áfonyával és chili-szálakkal,
– étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával,
– tejcsokoládé ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel.
DOBI ILDIKÓ