2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zsédenyi Adrienn: Zséda 2012

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:"Rácsos táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56633"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kalendarium2012.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span><em>Zsédenyi Adrienn</em>:  <em>Zséda 2012   </em>című stílusnaplójának bemutatójára  2011. december 12-én került sor  az Alexandra Könyvesháznak a budapesti Párizsi Nagyáruházban lévő egységében.

Zsédenyi Adrienn:  Zséda 2012   című stílusnaplójának bemutatójára  2011. december 12-én került sor  az Alexandra Könyvesháznak a budapesti Párizsi Nagyáruházban lévő egységében.

Zsédenyi Adrienn:  Zséda 2012   című stílusnaplójának bemutatójára  2011. december 12-én került sor  az Alexandra Könyvesháznak a budapesti Párizsi Nagyáruházban lévő egységében.

 A könyvbemutató koncerttel vette kezdetét, ahol a művésznőt Rakonczai Viktor zeneszerző kísérte zongorán, és Abaházi Csaba  műsorvezető beszélgetett Zsédényi Adriennel  a kötetről.

 ZsédaZséda

Az olvasó valójában egy különleges kalendáriumot vehet kezébe, amely ötvözi az ismert énekesnő öltözködési és stílustanácsait, s kedvenc üzleteinek bemutatását.  A kötet magában foglal egy határidőnaplót is, így 365 napon keresztül a stílusok gyakorlati útmutatójaként szolgál.

 Zséda beavatja öltözködésébe közönségét; fellépései alkalmával számtalanszor találkozik a kérdéssel, milyen ruha az amelyet visel, hol vásárolta. Ez az igény indította a művésznőt stílusnapló írására, kedvenc helyeinek közzétételére, így segítve eligazodni a mindennapokban olvasóit.  

A művésznő szerint a kötet előzményét azok az évente készült naptárak jelentik,  amelyek csak fényképet tartalmaztak, és szűk kört céloztak. Ezek továbbgondolása a kötet, szöveggel kiegészítve stílusról, programokról, kedvenc helyekről,  „titkos" üzletekről, ahol Zséda gyakorta megfordul és amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is felhívni.   

A műsorvezető utalva Zséda sajátos, egyéni stílusára, ennek forrása után érdeklődött.  A művésznő szüleiről emlékezett meg, mint akik az igényes öltözködés és emberi tartás mintáival szolgáltak számára.  Édesanyja után még ma is megfordulnak az utcán, olyan a kisugárzása, úgy tudja viselni öltözetét, ékszereit, mint kevesen. Nem pénz kérdése ez, hanem belülről fakadó igényesség.  Zséda beavatta közönségét;  a zene mellett az öltözködéssel szeret leginkább foglalkozni, hobbijának tartja. Mindezt azonban „szólóban" gyakorolja, nem kíséri őt öltöztető csapat, mint a hollywoodi sztárokat.  Lemezeinek mondanivalóját, kapcsolódó gondolatait saját munkatársaival és családjával osztja meg, tőlük kap visszajelzést is, ebbe illeszthető a megjelenés „image" is.

A szerző az örökérvényű stílus apró titkaira kívánja felhívni közönsége figyelmét. Saját stílus-tanácsadóját dicséri az a 10 alapdarabból álló ruhatár, mely minden nő számára elengedhetetlen, a vonatkozó illusztrációkat a kalendárium tartalmazza.  Akinek ez a kollekció rendelkezésére áll, annak nem kell órákig szekrénye előtt állnia…

 Zséda a naplóban megosztja velük néhány titkát is,  mindazt, ami sajátja, amit maga sajátított el. A kötetből az olvasó képet alkothat a művész szabadidejének tanulságos kitöltéséről.  A kalendáriumnak nem csak a divat a témája, benne kalandozásra is hívja olvasóit városában, Budapesten és vidéken, ahol a helyi fellépések alkalmával megfordult.   Nem különlegesen kialakított helyekre hívja fel a figyelmet, hanem ahol jó a kávé, a kiszolgálás és minden, amitől érdemes visszatérni. Budapestről szólva, a művésznő mindig a város szépségét látja maga előtt, megőrizve valamit „vidéki" rácsodálkozó mentalitásából.

 A kalendárium kiadásának ötletét erősítette, hogy Zséda számára mindig is fontos volt az a könyv, amit egész évben magánál tart, amiben gondolatait, tennivalóit megörökíti, s idővel visszalapoz emlékezésként. Ezt kiegészítve az utazások, kalandozások ötleteivel, a vonatkozó feljegyzéseknek hagyott hellyel, mindenki számára jól használható kiadványt kívánt átnyújtani.  

 

Zsédényi Adrienn:

 Zséda 2012 Zsédával a városban – Nem mindennapi útmutató a mindennapokhoz

 

Társszerző, koncepció, stíling: Eli van Poeyer 

Szöveg: LanceCom, Szurmai Anikó, Dávid Máté – Az Allurista

Fotó: Zsólyomi Norbert

Rajz: Kiss Tibor – Je sui belle

© Zséda Produkció Kft., 2011

Grafikai tervezés: Boxmédia

Ötlet, kreatív koncepció: LanceCom kommunikáció

Szerkesztő: Csajbók Mariann-LanceCom kommunikáció

Alexandra Könyvesház Kft. Alexandra Kiadója, 2011

ISBN 978 297 762 1 

 

193 oldal.

3.500 Ft

 

 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.