2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2010. február 5.-től jelentős javulás a MinDig TV szolgáltatás budapesti vételi lehetőségeiben

3 min read
    <span class="inline inline-left"><a href="/node/20684"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mindig.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mindigtv.hu" title="www.mindigtv.hu" width="100" height="88" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mindigtv.hu/">www.mindigtv.hu</a> </strong></span></span><p>Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás A és C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedett 2010. január 5-én délutántól. </p><p> 

    www.mindigtv.huwww.mindigtv.hu

Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás A és C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedett 2010. január 5-én délutántól.

 

    www.mindigtv.huwww.mindigtv.hu

Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás A és C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedett 2010. január 5-én délutántól.

 

A Száva utcai adót illetően a teljesítményemelésre jövő szerdán kerül sor. Fenti lépések következtében sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára.  

A Magyar Honvédség engedélyezte az érvényben lévő budapesti teljesítmény-korlátozás részleges eltörlését az elmúlt hetekben, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pedig ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyeket mindkét multiplex vonatkozásában. A kibocsátott rádióengedélyek birtokában az Antenna Hungária ma délután az A és C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power – effektív kisugárzott teljesítmény) jelentősen, 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra megemelte a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

További kedvező hír, hogy az Antenna Hungária Csoport másik budapesti DVB-T telephelyén, a 10. kerületi Száva utcai adónál is jelentős teljesítményemelésre kerül sor, a maximális ERP ezen a telephelyen 0,6 kW-ról 2,4 kW-ra emelkedik szerda délutántól (2010. február 10.) mindkét multiplex vonatkozásában. Annak érdekében, hogy a teljesítménynövelést itt is végre lehessen hajtani, rövid technikai leállás szükséges szerda folyamán a Száva utcai adónál.

A két budapesti digitális adóállomás mostani teljesítményemelésével sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára. Az Antenna Hungária Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a budapesti teljesítménykorlátozás teljes feloldását és a lehetséges maximális sugárzási teljesítmény engedélyezését a közeljövőben, annak érdekében, hogy a nézők mind nagyobb területen és minőségben juthassanak az előfizetési díj nélküli szolgáltatáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.