A 2010 szeptemberében induló képzésekre felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot benyújtott jelentkezők 2010. július 8-ig pótolhatják még hiányzó dokumentummásolataikat, valamint módosíthatják adataikat, illetve a jelentkezéskor eredetileg megjelölt szakok sorrendjét.

 

A 2010 szeptemberében induló képzésekre felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot benyújtott jelentkezők 2010. július 8-ig pótolhatják még hiányzó dokumentummásolataikat, valamint módosíthatják adataikat, illetve a jelentkezéskor eredetileg megjelölt szakok sorrendjét.

A 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásba jelentkezők legkésőbb 2010. július 8-ig pótolhatják azokat a dokumentummásolatokat (bizonyítványmásolatok, igazolások a különböző jogcímen szerzett többletpontokról), amelyeket nem csatoltak a 2010. februári jelentkezési határidőig beadott jelentkezésükhöz, vagy amelyeket időközben szereztek meg (pl. nyelvvizsga-bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél stb.). A jelentkező a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatja meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot.

A jelentkezőknek szintén eddig a határidőig van lehetőségük módosítani személyes adataikon is, ha a jelentkezés beadása óta azokban valamilyen változás történt.

A dokumentummásolatok pótlását, adatmódosításokat kétféleképpen tehetik meg a jelentkezők:

  • – elektronikusan, a http://www.felvi.hu/ oldalról regisztrációt követően elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében,
  • – postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre történő megküldéssel.

A dokumentumokról elegendő egy db A/4-es méretű, fekete-fehér másolatot csatolni.

Fontos, hogy a másolat jól olvasható, valamint egyértelműen azonosítható legyen, azaz szerepeljenek rajta a jelentkező neve és személyes adatai, valamint a 12 jegyű felvételi azonosító száma.

Egy alkalommal a sorrend is módosítható

Szintén legkésőbb 2010. július 8-ig lehet módosítani a jelentkezéskor eredetileg megadott intézmények, szakok sorrendjét. Ez csak egyszer tehető meg, és csak a már megjelölt helyeket lehet változtatni, új jelentkezési hely felvételére nincs lehetőség.

Eredményeiket, a dokumentumok és a módosítási kérelmek feldolgozottságának állását a http://www.felvi.hu/ oldalon – regisztráció után – elérhető „Én felvim" szolgáltatás keretében ellenőrizhetik a jelentkezők. A dokumentumok, kérelmek feldolgozása folyamatosan zajlik, ezért ajánlott rendszeresen figyelemmel kísérni az érettségi és egyéb eredményeket, a dokumentumok feldolgozottságának állását, ugyanakkor kérjük, vegyék figyelembe, hogy a dokumentumok, módosítási kérelmek feldolgozásának néhány nap feldolgozási és átfutási ideje van.

A jelentkezőknek tehát nincs más dolguk, mint ellenőrizniük személyes és jelentkezési adataikat, és szükség esetén javítani az esetleges hibákat, illetve pótolniuk a még hiányzó dokumentummásolatokat. Ezt 2010. július 8-áig tehetik meg, azt követően módosításra, a hiányok pótlására nincs mód.

A hivatalos ponthatárok elsőként – még 2010. július 22-én, csütörtökön késő estea www.felvi.hu -n jelennek meg, a regisztrált jelentkezők pedig a személyes oldalukon ("Én felvim") névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük