2024.augusztus.25. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2012. december 1-jén Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66331"><img class="image image-_original" src="/files/images/b%20(1)_3.jpg" border="0" width="270" height="157" /></a></span>Különleges lelki eseményre hív minden érdeklődőt a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A teátrum nagyszínpadán elhelyezett Újszövetséget olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. A felolvasás Advent első szombatján (2012- december 1-jén), 22 órakor kezdődik.</p> <p> 

b%20(1) 3Különleges lelki eseményre hív minden érdeklődőt a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A teátrum nagyszínpadán elhelyezett Újszövetséget olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. A felolvasás Advent első szombatján (2012- december 1-jén), 22 órakor kezdődik.

 

b%20(1) 3Különleges lelki eseményre hív minden érdeklődőt a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A teátrum nagyszínpadán elhelyezett Újszövetséget olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. A felolvasás Advent első szombatján (2012- december 1-jén), 22 órakor kezdődik.

 

A felolvasásra bárki jelentkezhetett. Az Újszövetség-maraton egy olyan kezdeményezés, melyre korábban a világ egyetlen teátrumában sem volt példa. A tervek szerint a Vörösmarty Színház nagyszínpadán egy kényelmes fotel, egy mikrofon és egy Biblia várja a felolvasókat, akik tízpercenként váltják egymást. Felolvasási szándékát bárki jelezhette személyesen a színház szervezési és jegyirodájában, vagy a teátrum honlapján, ahol tájékoztatást kaphattak a szabad időpontokról, illetve arról, hogy mikor kik lesznek a felolvasók. Minden résztvevő emléklapot kap, valamint az eseményt követően a weboldal képgalériájából letöltheti az őt megörökítő fényképet.

 

„A karácsonyi ünnepkör méltó nyitánya lesz az Újszövetség-maraton!  Leginkább az motivál minket, hogy a polgárok megszólításával páratlan, egyedi közösségi élményt nyújtsunk!" – hangsúlyozta a Vörösmarty Színház igazgatója. Dr. Szikora János elmondta: az emberekre nehéz terhet rónak a problémákkal, feladatokkal teli hétköznapok, ezért szükségük van arra, hogy a zűrzavaros időszakokban lelki kapaszkodókat találjanak. „A teremtésben rend uralkodik, a vigaszt és reményt nyújtó Szentírás pedig mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy önmagában is rendet teremtsen!" – hangsúlyozta az igazgató.

 

Spányi Antal megyés püspök sokat remél az egyedülálló kezdeményezéstől: „A Szentírás az emberiség legfontosabb világirodalmi alkotása. Nemcsak vallási üzenetet, hanem kultúrát is hordoz, alapjául szolgál az örömteli, gyümölcsöző emberi kapcsolatoknak! Keresztényt és nem keresztényt egyaránt megszólít, ezért bízom abban, hogy a Szentírást egyre többen veszik kezükbe, az emberek közel kerülnek egymáshoz, ez pedig összességében jót tesz a társadalomnak!"

 

„Székesfehérvár szép hagyományokat ápol Advent időszakában. Évek óta számos meghitt, ünnepi rendezvénnyel várjuk a polgárokat a Városház téren és a Püspöki Palota udvarán." – emelte ki Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint a hagyományok ápolásában fontos szerepe van az egyháznak, valamint az önkormányzatnak és intézményeinek, az pedig külön öröm, hogy a legnagyobb intézmény, a Vörösmarty Színház vezető szerepet vállal az idei programokban. A város polgármestere köszönetét fejezte a teátrumnak és dr. Szikora Jánosnak, amiért vállalkoztak a missziós feladatra.

 

2012. december 1-jén 22 órakor a Vörösmarty Színház nagyszínpadán Spányi Antal megyés püspök felolvasásával kezdetét veszi az Újszövetség-maraton.

Az egyedülálló kezdeményezés teljes időtartamát egyelőre nehéz megjósolni, az elképzelések szerint minimum egy teljes nap, de akár 30 órát meghaladó idő is eltelhet, mire a Szentírás végéhez érnek.
Egy hét alatt az összes hely betelt, hogy mely időpontban kik a felolvasók az alábbi linken megtekinthető:

http://www.vorosmartyszinhaz.hu/zsoellye-hirado/aktualis/1161

 

A felolvasók listája immár teljes, ám a hallgatók előtt is nyitva áll majd a Vörösmarty Színház ajtaja: a közönség soraiból bárki figyelemmel kísérheti az eseményt.

A szervezők nagy szeretettel várják hívők és nem hívők jelentkezését!

http://www.vorosmartyszinhaz.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.