Mitch McDeere és családjának története John Grisham A cég (The Firm) című könyve és a regény alapján készült film befejezése után tíz évvel folytatódik.

 

Mitch McDeere és családjának története John Grisham A cég (The Firm) című könyve és a regény alapján készült film befejezése után tíz évvel folytatódik.

 

Az AXN tévécsatorna februárban világpremierként tűzi műsorára A cég című új amerikai sorozatot. Az AXN legújabb műsora, a Sony Pictures Television (SPT) Networks, az eOne Television valamint a Paramount Pictures közös koprodukciójában valósult meg. A cég premierje dupla epizóddal – amely az azonos című mozifilm, illetve John Grisham regényének folytatása – február 19-én 20:00-tól lesz látható, kizárólag az AXN műsorán. A további premier epizódok február 28-tól (keddenként) 22:00-tól érhetők el.

John Grisham amerikai regényíró 1991-ben publikált regénye A cég (The Firm) illetve az ez alapján 1993-ban, Tom Cruise főszereplésével, azonos címmel bemutatott hollywoodi kasszasiker folytatásában Mitch McDeere története tíz évvel később folytatódik. Mitch annak idején friss diplomájával a menő, sőt túlságosan is ideális jogi cégnél, a Bendini, Lambert & Locke-nál helyezkedett el, amelyről hamarosan kiderült, a chicagói maffia fedőszervezete. E felfedezésével élete örökre megváltozott. A család tíz nehéz évet töltött a szövetségi tanúvédelmi programban, ám most úgy döntenek, visszatérnek valódi életükbe. Mitch (Josh Lucas), Abby (Molly Parker), Ray (Callum Keith Rennie) és Tammy (Juliette Lewis) – a rendőrbírák javaslata ellenére kilépnek a tanúvédelmi programból, és Washington D.C.-ben telepednek le. Mitch egy kis ügyvédi irodát nyit, ahol Ray, a bátyja nyomozza le a tárgyalt bűnügyek tényeit. Ezúttal két afroamerikai tinédzser esetén dolgoznak, ám közben sokasodnak a problémák és így elfogadják a neves jogi iroda, a Kinross&Clark társulási ajánlatát. Azonban rövidesen szembesülniük kell a tényekkel, a múlt kísértetei ma is komoly veszélyeket hozhatnak, sehol és sosem lehetnek igazán biztonságban.

Lukas Reiter kreatív csapata és A cég című nemzetközi bestseller szerzője, John Grisham az izgalmas történet mellett a színészek kilétét sem bízták a véletlenre. Főszerepben Josh Lucas, amerikai színész-producer, akit többek között a Mindenütt nő valamint Az igazság ára című produkciókból ismerhetünk. Feleségét (Abby McDeere) Molly Parker alakítja, akit 2011-ben láthattuk a Showtime világsikerű sorozatában, a Dexterben. Mitch szexi titkárnője (Tammy Hemphill), Juliette Lewis a Cape Fear – A rettegés fokában nyújtott, Oscar®-jelölt szerepével kivívta a nézők és a kritikusok elismerését is. Mitch McDeere bátyja Ray McDeere megformálásához Callum Keith Rennie angol színészt kérték fel.  Nevéhez többek között a Harper-sziget, a Csillagközi romboló, Pillangó-hatás, valamint a Felejtés bére című szériák köthetők.

A vadonatúj dráma producerei Lukas Reiter – akinek nevéhez fűződik többek között a „Különleges ügyosztály" (Law & Order) valamint John Grisham, a sorozat alapjául szolgáló könyv írója, egykori jogász. A cég az első, a Sony Pictures Television (SPT) Networks, az eOne Television valamint a Paramount Pictures közös koprodukciójából létrejött sorozat, amelyet a csatorna nézői 111 helyen, többek között Ázsiában, Latin-Amerikában, Közép-Európában, Olaszországban, Afrikában és Oroszországban is láthatnak, és amit több mint 20 nyelven sugároznak majd.

 

PREMIER: 2012.február 19. 20:00 AXN

További premier epizódok: 2012. február 28-tól (keddenként) 22:00-tól

 

Az egyes epizódok a tévépremiert követően két hétig elérhetőek lesznek az AXN Playerben.

Az AXN sorozatának előzményeit a Geopen Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelenő; John Grisham: A cég című regény segítségével eleveníthetjük fel.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük