2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2013 januárjában lezárul a Sony fotóversenye

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/66812"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_27.jpg" border="0" width="453" height="111" /></a></span>Még egy hónapig lehet nevezni a világ egyik legnagyobb szabású fotós versenyére, a 20 millió forint összdíjazású Sony World Photography Awards-ra.</p> <p> 

Még egy hónapig lehet nevezni a világ egyik legnagyobb szabású fotós versenyére, a 20 millió forint összdíjazású Sony World Photography Awards-ra.

 

Még egy hónapig lehet nevezni a világ egyik legnagyobb szabású fotós versenyére, a 20 millió forint összdíjazású Sony World Photography Awards-ra.

 

Már csak egy hónapjuk van a profi és amatőr fotósoknak arra, hogy kiválasszák az idén készített legjobb fényképüket és benevezzenek a fotóversenyre. A fődíj a világszintű elismerés mellett a L'Iris d'Or, azaz a Sony World Photography Awards Professional Photographer of the Year (az év profi fotósa) cím birtoklása, amelyet a 25 000 dolláros jutalommal együtt adnak át a 15 profi kategória győzteseiből választott legjobb fotográfusnak. Az amatőr kategória győztese az Open Photographer of the Year (az év amatőr fotósa) díjjal és 5 000 dollárral lesz gazdagabb. Emellett a Sony minden kategória nyertesét a legújabb képalkotási felszereléseivel is megjutalmazza.

 

„A versenynek köszönhetően sokkal szélesebb közönséget érhettünk el, és olyan új lehetőségek nyíltak meg előttünk, amelyekről korábban nem is álmodtunk" – számoltak be tapasztalataikról a tavalyi professzionális sportfotó kategória-győztesei, Palmer és Pawel brit fotósok, akik amellett, hogy világszintű ismeretségre tettek szert, a brazil Sony jóvoltából a Sao Paolo-i éjszakák című fényképsorozatukat is elkészíthették.

 

A professzionális portré kategória győzteseként Irina Werning argentin fotós a Sony Latin Amerika és a WPO támogatásával öt dél-amerikai országban mutathatta be díjnyertes „Back to the Future" sorozatát, mialatt további képekkel bővíthette a fotósorozatot.

 

A WPO (World Photography Organisation) köszönhetően a döntőbe jutott fényképek megjelennek a szervezet honlapján, az évente megjelenő Sony World Photography Awards könyvben, valamint 2013. április és június között bemutatásra kerülnek a londoni Somerset Houseban is.

 

A nevezés ingyenes, az amatőröknek kiírt 10 kategóriában 2013. január 4-ig, míg a 15 szakmai kategóriában 2013. január 9-ig lehet nevezni a www.worldphoto.org oldalon. A döntősök listája 2013. február 5-tól lesz látható a WPO honlapján.

 

A 2013-as tiszteletbeli zsűritagok között olyan kiemelkedő fotográfusok jeleskednek, mint Catherine Chermayeff, a híres amerikai ügynökség és a Magnum Foundation igazgatója, vagy a World Photographic Academy neves tagjai: az utazó fényképész Macduff Everton, a Guadrian újság képszerkesztője, Fiona Shields, a Magnum fotográfus Chien-Chi-Chang, valamint a Moscow House of Photography igazgatója, Olga Sviblova. 

 

A 2012-es Sony World Photo Awards díjnyertes képei Sony Magyarország jóvoltából itthon is megtekinthetőek. A kiállítás fél éven keresztül járja a legismertebb budapesti romkocsmákat azzal a céllal, hogy becsempéssze a művészetet a mindennapokba, és ösztönözze a fiatalokat egyéni látásmódjuk kifejezésére. Az egyméteres fotóvászonokra nyomtatott képek jelenleg a Filter Clubban láthatóak, innen december 7-én vándorolnak tovább a Király utca 46 szám alatt található Kuplung romkocsmába.

 

 www.worldphoto.org.

 

A World Photography Organisation által szervezett World Photography Awards (WPA) verseny a

Sony támogatásával jött létre 2007-ben. A World Photography Organisation (WPO) a profi, amatőr és a még tanuló szakaszban lévő fotósokat támogatja azáltal, hogy az egész világra kiterjedő kommunikációs platformot biztosít a fotós újságírás, a szépművészet és a reklám területén tevékenykedőknek. Számos kezdeményezés és program szervezőjeként egyesíti a tagokat a „World Photography" brand ernyője alatt: a fotósokat a legkülönbözőbb területről származó előadók, szakemberek segítik, és olyan kulturális események születnek, amelybe a nagyközönség is bekapcsolódhat.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.