2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. október 9-12. Art Market Budapest 2014 Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84188"><img class="image image-preview" src="/files/images/artM.jpg" border="0" width="459" height="510" /></a></span>2014. október 9 - 12. között látogatható az Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti kiállítás és vásár, amely a kelet-európai régió vezető kortárs vásáraként és Magyarország legnagyobb művészeti kiállításaként vonzza Budapestre a közönség figyelmét.</p> <p> 

artm2014. október 9 – 12. között látogatható az Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti kiállítás és vásár, amely a kelet-európai régió vezető kortárs vásáraként és Magyarország legnagyobb művészeti kiállításaként vonzza Budapestre a közönség figyelmét.

 

artm2014. október 9 – 12. között látogatható az Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti kiállítás és vásár, amely a kelet-európai régió vezető kortárs vásáraként és Magyarország legnagyobb művészeti kiállításaként vonzza Budapestre a közönség figyelmét.

 

Az idén negyedik alkalommal megnyíló seregszemle 2014-ben is új elemekkel bővül: az ART PHOTO BUDAPEST elnevezésű kiállítási szekció, mint Kelet- és Közép-Európa egyetlen nemzetközi fotóvására a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik pozícionálni Budapestet; kiemelt programja keretében az Art Market Budapest 2014-ben

vendégvárosként BERLINT látja vendégül.

 

Az eddigi sikerek, a látványosan növekvő nemzetközi érdeklődés alapján a szervezők a korábbiakat is meghaladó mennyiségű látogatót, mintegy 20 ország közel 100 kiállítóját várják az esemény négy napja alatt: a vásár idejére Budapest ismét Közép- és Kelet-Európa művészeti központjává, Európa egyik vonzó kulturális célpontjává válik majd. A szervezők a kiállítás kapcsán több mint 70 kiegészítő programot hoznak létre, ráadásul az Art Market Budapest idén első alkalommal az új arculattal és koncepcióval jelentkező CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt partnere.

 

Az Art Market Budapest célja, hogy széles közönség számára biztosítson magas színvonalú nemzetközi művészeti élményt, egyúttal pedig a régió, és ezen belül is kiemelten Magyarország képzőművészeti választékára irányítsa a nemzetközi figyelmet. A közel 6.000 négyzetméteren felépülő kiállítás és vásár, illetve az azt kiegészítő nagyszabású köztéri szoborkiállítás mintegy 500 művész számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. Az elmúlt években reprezentált több mint 20 kiállító nemzet az idei évben továbbiakkal bővül, az eseményre a következő országokból érkeznek kiállítók: Ausztria, Csehország, Horvátország, Írország, Kazahsztán, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, USA; a vásáron közel 100 kiállító vesz részt. A szervezők az eddigi rekordot is meghaladó látogatottságra számítanak, az eseményt a legutóbbi évben négy nap alatt 22 ezren tekintették meg.

 

A programhoz kapcsolódva már szeptember 30-tól a vásár október 12-i zárásáig látványos szoborpark várja a Millenáris parkjába látogatókat. sCULTURE elnevezéssel az Art Market Budapest külön kiállítási programot szentel a szobrászatnak annak érdekében, hogy a művészetbarátok és gyűjtők körében a művészeti ágat külön is népszerűsítse, illetve hogy különlegesen látványos elemmel egészítse ki a vásár egyébként is rendkívül komplex kiállítási anyagát.

 

2014. október 9-12.

Art Market Budapest 2014

Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár

Budapest, Millenáris

 

http://www.artmarketbudapest.hu/

https://www.facebook.com/ArtMarketBudapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.