2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2018. első négy hónapjában egy millióval több vendégéjszaka

3 perc olvasás

berlin.jpgA németországi beutazó turizmus továbbra is dinamikus növekedést mutat: január és április között a Szövetségi Statisztikai Hivatal 23,1 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, amely 4,8 százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét.

„Négy hónap alatt egy millió plusz vendégéjszaka – ez az eredmény ismételten megerősíti az úticél Németország sikeres piaci pozicionálását. Európa mint a német beutazás legfontosabb küldőrégiója 3,6 százalékos növekedéssel garantálja a stabilitást. Az ázsiai és az amerikai piac 6,5, illetve 8,2 százalékos növekedési rátával továbbra is kifejezetten dinamikus fejlődést mutat” – magyarázza a számokat Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

 

Európa: Kelet és Délkelet növekedési impulzusai

Az úticél Németország iránti kereslet Lengyelországban 2018. első négy hónapjában 15,3 százalékkal erőteljesebben fejlődött, mint Belgium vagy Dánia. Ezáltal a németországi beutazás listáján Lengyelország a nyolcadik helyet foglalja el. A gazdasági fejlődés az oroszok utazási kedvét is erősíti: majd 10 százalékos növekedéssel a vendégéjszakák terén felzárkóztak a top 10 küldőországhoz. A délkelet-európai országok az idei első négy hónapban átlagon felüli növekedési rátával járultak hozzá a németországi beutazó turizmus pozitív mérlegéhez: a régió 3 millió vendégéjszakával (plusz 245 ezer) 8,8 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest.

 

A tengerentúli piacok: Amerika és Ázsia robbanásszerű fejlődése

Az Amerikai Egyesült Államok további öt százalékos növekedéssel erősítik meg pozíciójukat, mint Németország legfontosabb interkontinentális küldőpiaca. Közép-Amerika és a Karib-térség pedig egy év leforgása alatt majdnem megkétszerezte vendégéjszakái számát.

Az Ázsia/Ausztrália/Dél-Afrika régió 2018. első négy hónapjában 2,86 millió vendégéjszakával erősíti a németországi beutazást – ez 6,8 százalékos növekedésnek (plusz 183 ezer vendégéjszaka) felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Az ismételten növekvő kínai GDP-vel párhuzamosan a kínai turisták utazási kedve is újraéledt: idén az első négy hónapban 8,6 százalékkal nőtt a kínai vendégéjszakák száma Németországban. Ezáltal Kína ismét visszakerült a németországi beutazás top 10-es listájára. 

Magyarország a 2018-as év első négy hónapjában átlagon felüli növekedési rátával járult hozzá a németországi beutazó turizmus pozitív mérlegéhez. Hazánk 244.356 vendégéjszakával 9,4 százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest. Ez plusz 20.996 vendégéjszakát jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.