2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

25 éves az egykori BKK:Miklósa Erika és a Liszt Ferenc kamarazenekar az ünnepi gálakoncerten

5 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/36734"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/BCWTC%20fobej.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>  <p>Az 1985-ben átadott, Budapest Kongresszusi Központ néven ismert épületkomplexum fontos szerepet játszott abban, hogy Budapest a régió vezető konferenciacélpontja lehessen. Az idén 25 éves központ mindmáig megtartotta jövőbemutató gondolkodását, dinamizmusát, és ezek fényében példaértékűen látta el a kongresszusi turizmus és a művészetek szolgálatát. A jubileum alkalmából egész évben különleges programok adnak alkalmat az ünneplésre.</p><p>

 

Az 1985-ben átadott, Budapest Kongresszusi Központ néven ismert épületkomplexum fontos szerepet játszott abban, hogy Budapest a régió vezető konferenciacélpontja lehessen. Az idén 25 éves központ mindmáig megtartotta jövőbemutató gondolkodását, dinamizmusát, és ezek fényében példaértékűen látta el a kongresszusi turizmus és a művészetek szolgálatát. A jubileum alkalmából egész évben különleges programok adnak alkalmat az ünneplésre.

 

Az 1985-ben átadott, Budapest Kongresszusi Központ néven ismert épületkomplexum fontos szerepet játszott abban, hogy Budapest a régió vezető konferenciacélpontja lehessen. Az idén 25 éves központ mindmáig megtartotta jövőbemutató gondolkodását, dinamizmusát, és ezek fényében példaértékűen látta el a kongresszusi turizmus és a művészetek szolgálatát. A jubileum alkalmából egész évben különleges programok adnak alkalmat az ünneplésre.

A gesztenyéskerttel körülvett egykori Budapest Kongresszusi Központ technikai felszereltségévél, építészeti harmóniájával, jövőfókuszú törekvéseivel rögtön az 1985-ös megnyitás után általános elismerést és tetszést aratott. A 2009-ben befejezett, teljes körű felújítás eredményeképpen továbbra is nem csak Budapest, hanem az ország legmodernebb konferenciahelyszíne a megújult Budapest Congress & World Trade Center. Tágas tereivel, multifunkcionális termeivel, fejlett audiovizuális rendszerével kiválóan tudja kiszolgálni a hazai és nemzetközi konferenciák, kongresszusok, kiállítások, gálavacsorák, céges rendezvények, termékbemutatók, kulturális rendezvények, koncertek szervezőinek és látogatóinak igényeit.

A Budapest Congress & World Trade Center az Accor Hospitality „Convention Network" nevű nemzetközi konferencia szolgáltatói láncának tagja. A három kontinensen, 22 országban összesen majdnem 70 helyszínen működő lánc célja, hogy a legmagasabb szintű konferencia szolgáltatásokat kínálja. Magyarországon jelenleg a Budapest Congress & World Trade Center a legnagyobb olyan létesítmény, amely egy fedél alatt képes konferencia, catering és szállodai szolgáltatást nyújtani. Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő 2,000 fős kapacitással bír, valamint falai között egyszerre 850 főre tudnak exkluzív körülmények között gálavacsorát rendezni – mindezt egy teremben. Kedvező tulajdonsága továbbá a rendezvények személyre szabhatósága: számos célra használható termek találhatóak itt a kisebb méretű multifunkcionális rendezvénytermektől kezdve egészen a 4000 négyzetméteres kiállítótérig. A folyamatos fejlődés nem csak az épületre jellemző, hanem a központ rendkívül profi személyzetére is, akik a nemzetközi jelentőségű rendezvényeken szerzett sokoldalú tapasztalataikat állítják a vendégek szolgálatába.

A 25. születésnapot a helyszínhez méltó módon nagyszabású gálakoncerttel ünnepli a BCWTC. Február 19-én, péntek este ünnepi koncertet tartanak Miklósa Erika és a Liszt Ferenc kamarazenekar közreműködésével. E koncerttel a konferenciaközpont nemcsak magát ünnepli, hanem megköszöni mindazoknak a munkáját, alkotó tevékenységét, akik a 25 év alatt hozzájárultak a központ működéséhez, a rendezvények, konferenciák sikeréhez. Nem ez lesz az egyetlen kulturális esemény a jubileumi év kapcsán, az elkövetkező hónapokban ugyanis számos izgalmas esemény kerül megrendezésre a Budapest Congress & World Trade Centerben. A jubileumi évhez kapcsolódóan már tavasszal további koncertek, kiállítások, jótékonysági események várhatóak, és előreláthatóan ekkor fogják köszönteni a központ ötmilliomodik látogatóját is.

„Büszkék vagyunk rá, hogy negyedszázados jubileumot ünnepelhetünk ebben az évben. Mi úgy mondjuk, hogy még csak 25 évesek lettünk, hiszen rengeteg minden áll még előttünk. A teljes felújítás után is arra törekszünk, hogy minőségi szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesszük és minél jobban megfeleljünk a hozzánk látogató vendégek változó igényeinek", mondta Wim Mirer, a BCWTC igazgatója.

25 éves a Budapest Congress & World Trade Center, Jubileumi Gálakoncert

Időpont: 2010. február 19. 19:45.

Helyszín: Budapest Congress & World Trade Center, 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Közreműködők: Miklósa Erika, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és az est meglepetés vendége

Vezényel: Makláry László

Részletek:

Nagyszabású gálakoncerttel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Budapest Congress & World Trade Center. A jubileumi év kapcsán számos különleges, a kerek születésnaphoz méltó esemény várja egész évben az érdeklődőket. A korábban Budapest Kongresszusi Központ néven ismert létesítményben február 19-én, péntek este olyan művészek közreműködésével tartanak ünnepi koncertet, mint Miklósa Erika és a Liszt Ferenc kamarazenekar. Nem mindennapi fellépők szórakoztatják tehát a nagyérdeműt, hiszen Miklósa Erika hazánk egyik legnépszerűbb operaénekesnője, akit mostanában leginkább New York és London színpadain lehet látni-hallani. A kiváló szólistáiról is híres Liszt Ferenc Kamarazenekar éppen japán turnéról tér haza februárban. Hazánk egyik legjobbnak tartott kamarazenekara kétségkívül remekül egészíti majd ki a két kivételes tehetségű énekesnőt.

E koncerttel a konferenciaközpont nemcsak magát ünnepli, hanem megköszöni mindazok munkáját, alkotó tevékenységét, akik a 25 év alatt hozzájárultak a központ működéséhez, a rendezvények, konferenciák sikeréhez.

Korlátozott számban a közönség számára is elérhetővé teszik a szervezők az exkluzív koncertre szóló jegyeket, melyek az InterTicket hálózatában kaphatók.

A Jubileumi Gálakoncert részletes programja:       

25 éves a Budapest Congress & World Trade Center

Jubileumi Gálakoncert

Közreműködik Miklósa Erika, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és az est meglepetés vendége

Vezényel: Makláry László

Rossini: A tolvaj szarka – nyitány

Rossini: A sevillai borbély – Rosina áriája

Kálmán: A Bajadér – Ó, Bajadérom

Verdi: Traviata – Violetta áriája

J.Strauss: A denevér – nyitány

J.Strauss: A denevér – Kacagó-dal

Bernstein: West Side Story – Maria

Bernstein: Candide – Kunigunda áriája

J.Strauss: Polka

Kálmán: A Bajadér – Odette-Radjami duett

Bernstein: West Side Story – Tonight

Kálmán: A Csárdáskirálynő – Táncolnék a boldogságtól

Brahms: Magyar táncok

Kálmán: A Csárdáskirálynő – Sylvia belépője

Verdi: Traviata – Brindisi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.