3 az 1-ben, és most kiderül, hogy világpremierre készülnek a Rippel fívérek, megújult a Viva Megálló és vasárnap jön a Magyar Bajusz. Érdekes témák, muszály végigolvasni.

 

3 az 1-ben, és most kiderül, hogy világpremierre készülnek a Rippel fívérek, megújult a Viva Megálló és vasárnap jön a Magyar Bajusz. Érdekes témák, muszály végigolvasni.

 

Monumentális látványszínház a Rippel fivérekkel – Világpremier.

Az iO elnevezésű monumentális látványszínházi előadásukban a Rippel Brothers Társulat különleges, nagyszabású szuperprodukcióra készül. Lélegzetelállító műsorszámokat láthat majd a publikum. Legújabb show-műsorukkal új stílust teremtenek a színház világában.

A Rippel fivérek produkciói egyedülállóak a világon, ám hamarosan egy minden eddiginél nagyobb, nemzetközi szintű show-val rukkolnak elő. Életük művét 2012. május 13-án ismerheti meg a közönség a Papp László Budapest Sportarénában.

A kilenc világrekorddal büszkélkedő, karitatív szerepvállalásukról is híres Rippel testvérek – Ferenc és Viktor – számtalanszor bebizonyították már, kreativitásuk határtalan. Elhivatottságuk és profizmusuk révén meghódítottak minden csúcsot, amit az artistaművészet számukra kínált. Fiatal koruk ellenére – kik gondolná? – már 23 éve vannak a pályán. Produkcióikkal több, mint tízezer alkalommal nézők millióit kápráztatták el öt kontinens több mint 100 országában. Profizmusuk alapja a véget nem érő gyakorlás. Céljuk, hogy tudásukat, elhivatottságukat továbbadják a következő generációknak: ezért megalapították saját mozgásművészeti akadémiájukat.

A testvérek – akiknek testfelépítése teljesen egyforma, 180 centiméteres magasságukhoz 90 kilogrammot nyomnak – folyamatosan újabb és újabb kihíváson törik a fejüket. Évről-évre tartogatnak valami meglepetést a közönség számára.

Ám a mostani még különlegesebb lesz: számos, nemzetközi szinten ismert és elismert show-val találkozhat a közönség, ám hazánk legismertebb artista testvérpárja minden eddiginél lenyűgözőbb és látványosabb produkcióval rukkol elő tavasszal. A Rippel fivérek remélik, hogy példaképeik nyomdokaiba léphetnek és az iO méltó vetélytársa lehet majd olyan nagy show-műsoroknak, mint a Cirque du Soleil, a Stomp, vagy éppen Michael Flatley előadásai. Erre meg is van az esély, hiszen ilyen produkciót még nem látott a világ! Bátran kijelenthetjük, a Rippel Brothers Társulat előadása elsöprő divatot teremt majd egyedülálló varázsával.

Életük legnagyobb vállalkozására ez. Ők az írói, producerei, s egyben rendezői annak a „fantasy" előadásnak, mely történetével, felépítésével új stílust teremt a színház világában. Ezért is választották az ősbemutató helyszínéül a – formája után csak UFO-ként emlegetett – Papp László Budapest Sportarénát.

Legújabb, ámulatba ejtő műsorukban a nézők egyszerre élhetik át a klasszikus színház élményét, a Moulin Rouge fülledt erotikáját, a Las Vegas-i kaszinók látványos show-ját, a cirkuszok hangulatát, a rockkoncertek erejét, valamint a fantasztikus filmek futurisztikus képzeletét.

Az iO egy új dimenzióba kalauzolja a nézőket: a cirkusz, a zene és a tánc ötvözete a világ művészetének sokszínűségét tárja a néző elé a látványos, különleges utazás során. Ebben a világban az értékközvetítés mellett az összefogás, a tisztelet, az érzelmek, egymás elfogadása válik alapvető céllá.

Az iO név utal a Jupiter egyik holdjára, más értelmezésben a latin innovativus oblectamentum szóösszetétel révén újszerű szórakoztatást is jelenthet. Különleges helyre kerül a néző: a bolygónkra érkező „űrlényekkel", artistákkal, illuzionistákkal, akik az Aréna teljes légkörét betöltik. Ide-oda, ugrálnak, köteleken „repülnek", hol a színpadon, hol a nézők fölött rögzített érdekes szerkezeteken.

A történet szereplői a Föld különböző pontjaira repítenek el bennünket művészetükkel. Az est csúcspontja Viktor és Feri különleges produkciója lesz, feltéve a koronát a kétszer ötven perces műre.

A több mint két évtizedes artistamúlttal rendelkező, világhírű Rippel fivérek mellett öt ország negyvenöt előadóművésze, profi artisták és táncosok – köztük a hazai Varidance Group társulat táncosai, a Rippel Brothers Akadémia artistái, a Magyar Légtornász Egyesület művészei – valamint illuzionisták, pantomimesek, kaszkadőrök, harcművészek mutatják majd be lélegzetelállító műsorszámaikat.

Az őket segítő stáb majd' száz fős, az általuk biztosított hangzás és a látvány vetekszik a világ legnagyobb showműsorainak technikájával. A nagyszabású, mega-előadáson a Rippel testvérektől eddig még nem látott, monumentális színpadkép garantáltan elkápráztatja majd a publikumot, sőt, az interaktivitás révén a közönség aktív részesévé is válik a történéseknek.

A világhírű Rippel Brothers műsora egyedülálló, innovatív, megfelel a mai kor divatos és extrém szórakoztatóipari elvárásainak.

A rendezvényt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) oly módon támogatja, hogy a Papp László Budapest Sportarénát az állami eseménynapok terhére díjmentesen biztosítja.

A május 13-ai esemény fővédnöke Czene Attila, NEFMI sportpolitikáért felelős államtitkár.

www.ioshow.hu

 

Megújult a VIVA klip-kívánságműsora. Reality, Dévényi Tibi bá, road-movie és kívánságműsor ütközik az új Megállóban. A csatornán indult tartalmi frissítések keretében új műsorvezetővel, megváltozott alakban tér vissza a kívánságműsor.

A csatorna saját kutatásai szerint egyik legismertebb műsormárkája, a Megálló egyedi formátumban tér vissza a képernyőre. Az új műsorban sokkal nagyobb hangsúly kerül a humorra és a helyzetkomikumra, nem csak a klipeket kérő nézőket és a videókat láthatjuk majd, hanem egy realitys  csavarral nyomon követhetjük a Sanyóca nevű főszereplő vezetette trió kalandos utazásait is.

Az adás gyártását a csatorna közelmúltban kiírt meghívásos tenderén a Proud nyerte.

Az első műsorhéten találkozunk az új stábbal, akik tisztában vannak azzal, hogy a megtisztelő felkérés kötelezettségekkel is jár, ezért meglátogatnak egy médiaiskolát és kikérik a véleményét olyan sztároknak, akik korábban már bizonyították hozzáértésüket az identitás és stílus kialakításában.

A csapat a minden kívánságot teljesítő Dévényi Tibi bácsi mellett Herczeg Zolitól és Zsidró Tamástól is hasznos tanácsokat kap.

A megújult Megálló február 27-én került adásba először, utána pedig minden hétköznap naponta többször is jelentkezik majd a csapat kalandjaival és klipekkel.

Megálló, minden hétköznap 07:00, 12:00 és 19:00 órakor.

 

Jön a MAGYAR BAJUSZ! Sőt, már vasárnap itt lesz.

Kreatív dokumentumfilm készült a Magyar Bajuszról, mely 2012. március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a Toldi Moziban.

A Magyar Bajusz várhatóan az idei év talán leghumorosabb dokumentumfilmje, mely a kulturális különbségekről, a magyar patriotizmusról, és a férfiasságról szól.

A rendező, Lakos Nóra, frissen végzett filmegyetemista, rendező, aki egy újsághírt olvasva talált rá a témára. Melyben ez volt olvasható:

Tragédia, tíz éve német nyeri a magyar bajusz kategóriát a Bajusz Európa Bajnokságon!"
A stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőjévé. A film a német és a magyar bajuszcsapat felkészülését és magát a bajusz EB-t követi végig. A természetes a fodrászolttal, a hagyományos az új technikai vívmányokkal küzd meg ezen a versenyen. A német versenyzők hetekkel az EB előtt stylist workshopon tanulják a pödrés technikáját, a tökéletes waxolást, a színpadi megjelenés tudományát. Ezzel szemben a magyarok felkészülés gyanánt összejönnek egy tanyán, pálinkáznak és a magyar bajusz hagyományairól értekeznek. Úgy gondolják, a „szőrszobrászkodás" nem férfias dolog, a bajusz az élet természetes része, a magyar bajusz pedig pont olyan, ahogyan azt a magyar ember mindennap hordja.

Nem kell hozzá se fésű, se wax. (ez fix)

Az alkotásból a női szemszög sem marad el: a rendezőnő tudatosan egy női operatőrt,

Csepeli Esztert, választott alkotótársul, a filmben pedig megszólalnak a feleségek is, így kiderül például, milyen bajszos férfival csókolózni, a kezdő bajszosok pedig kezelési útmutatót kapnak arról mit, hogyan kell enni és inni, hogy az arcszőrzet csábító maradjon.

A témához illő játékosság a doku formanyelvében is megjelenik, így animációk és árnyjátékok színesítik a filmet.

A film, magyar-német koprodukcióban készült a Katapult Film és a berlini székhelyű Inselfim gyártásában. Magyarországon a Magyar Bajusz 2012. március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a Toldi Moziban.

http://www.youtube.com/watch?v=A3jQ6FYEGnU

https://www.facebook.com/pages/Magyar-Bajusz/333985836644854

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük