3 az 1-ben szenzációs ajánlataim vannak, mégpedig magyar Kaviár, de lencse nélkül, Nyócker a gettófilm 3D-ben és a nagyszabású Miskolci Műút Hetek.

3 az 1-ben szenzációs ajánlataim vannak, mégpedig magyar Kaviár, de lencse nélkül, Nyócker a gettófilm 3D-ben és a nagyszabású Miskolci Műút Hetek.

Itt a magyar KAVIÁR.

Nagyközönség előtt először március 9-én, a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán mutatkozik be a magyar kaviár, amit a rendezvény mindhárom napja alatt meg lehet majd vásárolni. A kaviár mellett megtalálható 5000 hagyományos magyar ízt – vízibivaly szalámi, tufapincében érlelt sajt, fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár – idén először magyarországi és határon túli magyar régiók szerint csoportosítva mutatják be, így egy hétvégén keresztül együtt kóstolhatjuk a régiókra jellemző változatosabbnál változatosabb gasztronómiai különlegességeket. Újdonságként a látogatók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba is, valamint a helyszínen jelenlévő szakértőkkel általános fogyasztói problémákat is megvitathatnak.

A Vásárt ünnepélyes nyitórendezvénnyel, immár hagyományteremtően harangkongatással nyitják meg.

A harangkongatás időpontja, helyszíne:

2012. március 9. 12:00

Millenáris B épülete (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. a)

A nyitórendezvényen részt vesz:

Dr. Kardeván Endre, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője

Hajnal Tamás, a vásárt szervező Human Telex Kft. ügyvezetője

A tradicionális magyar ízek végigkóstolása mellett a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán bárki megnézheti és kipróbálhatja, hogy milyen az igazi mézpergetés, kolbásztöltés, sajtkészítés és csokinyúl-öntés. Március 9. és 11. között a budapesti Millenáris B épületében ugyanis a magyar és határon túli magyar régiók szerint berendezett 5000 ízt kiegészítve a szervezők ezekkel a színpadi programokkal is színesebbé teszik a rendezvényt. A színpadon helyet kapnak szakmai beszélgetések, valamint a Balkán Fanatik (péntek 18:30-tól), a Borra-Való (szombat és vasárnap délután) és az Alma együttes (vasárnap 11:00-től) koncertjei is. A programok mellett a szervezők gyereksarokkal és 12 év alatt ingyenes belépővel kedveznek a családosoknak. Kedvezményes belépőket a www.bonuszbrigad.hu oldalon lehet vásárolni.

A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár:

2012. március 9-11.

Millenáris B épülete (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár nyitva tartása:

Március 9. (péntek)    11:00-22:00

Március 10. (szombat)            9:00-22:00

Március 11. (vasárnap)           9:00-20:00

Jöjjön el és kóstolja végig a magyar régiók ízeit!

www.kezmuvesmagyarizekvasra.hu

www.facebook.com/magyarizek

 

Ki ne emlékezne a Nyócker elsőprő sikerére? Hamarosan visszatérhetünk hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár 3D-ben! A NYÓCKER 8D teljesen újravágva, kicsit lerövidítve, vadonatúj jelenetekkel érkezik majd a moziba.

Nyóc évvel ezelőtt, 2004-ben elkészült az első magyar gettórajzfilm, egy visítva röhögős történet Budapest leghírhedtebb kerületéről, ami letarolta a világ animációs fesztiváljait és igazi kult filmmé vált itthon. Azóta felnőtt egy újabb generáció, akik már máshogy látják a világot. Ezért 2012-ben visszatérünk hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár 3D-ben!

A NYÓCKER 8D teljesen újravágva, kicsit lerövidítve, vadonatúj jelenetekkel április 5-étől látható a hazai moziban.

A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Pénz persze mindig kell. De mire kellhet nagyon sok pénz? A cigány Ricsi és a magyar Julika egymást életre-halálra gyűlölő szüleit kell kibékíteni a földi javakkal, hogy a két szerelmes a gazdagság árnyékában végre egymásé lehessen. Egy ideig megy minden, mint a karikacsapás: a piti kis bűnözők és a korrupt rendőrök háta mögött a gyerekek azt használják, ami van nekik: az eszüket, a fantáziájukat és az ügyességüket. Túljárnak minden és mindenki eszén. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A lassan összecsiszolódó kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból.A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Az üzlet beindul. Rambo DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén, Szinyei-Merse Majálisa rajzórára bevitt feladatként. A szülők természetesen gyanút fognak, de ami ennél rosszabb, gyanút fog a világ is. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a gépezetben és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek. A Nyócker körül szűkül a kör…. 

A Nyócker forgatókönyvét Novák Erik eredeti ötlete nyomán, Novák Erik és Gauder Áron történetéből Nagy Viktor, Orsós László Jakab és Damage írták. A filmet Gauder Áron rendezte, a kreatív producer Novák Erik, zenéjét Hammer Zsolt, Jávorka Ádám, László Viktor, Hunyadi Alex és Spacecafe szerezték. A zenei betéteket LL Junior, a Ludditák, a Modul & Dermot, Ogly-G., CopyCon, GanXsta Zolee, a Balkán Fanatik, a Spacecafe és a Kamikaze adják elő.

A film szereplői L.L Junior, Szabó Győző, Gryllus Dorka, Fullajtár Andrea, Gesztesi Károly,

Pindroch Csaba, Badár Sándor, Szacsvay László és Ganxta Zoli hangján szólalnak meg, és néhányuk az arcvonásait is kölcsönözte a karakterének.

Az elmúlt nyóc évben felnőtt egy újabb generáció, akik már máshogy látják a világot. Ezért 2012-ben az alkotók visszatérnek hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár behúzva a nézőt a történet terébe, 3D-ben! A sokak által "magyar South Park"-nak nevezett film teljesen újravágva, vadonatúj jelenetekkel és meglepetés zenékkel a Lakatos és Csorba Kft. forgalmazásában NYÓCKER 8D címmel április 5-étől látható a hazai moziban.

http://www.facebook.com/Nyocker8D

 

ÚTON – Műút-hetek a Miskolci Galériában.

A miskolci Műút folyóirat három hónapos összművészeti fesztiválja a Miskolci Galériában. Műút-hetek címmel rendez 12 hetes programsorozatot a miskolci irodalmi folyóirat a miskolci városi múzeumban. A hasonló profilú lapok között egyedülálló a Műút vállalkozása, melynek keretén belül a Miskolci Galéria udvarára és termeibe hívja olvasóit és a műkedvelő közönséget március 10-től június 9-ig.
Tíz kortárs képzőművészeti kiállítás, felolvasóestek, szimpozion, koncertek, színházi vetítések és beszélgetések, diákköltők találkozója, születésnapi levelek a költészet napján, kortárs írók arc- és írásképei szerepelnek a monstre sorozatban, amely június 9-én a  miskolci TUDÁSGYÁR projekt záróbulijával ér véget. (Támogatók: NKA, MASZRE, Miskolci Galéria, Miskolc Önkormányzata, MissionArt Galéria)

A Miskolci galéria és a Szépmesterségek Alapítvány majd húsz éves kapcsolata adta az ötletet és a lehetőséget arra, hogy 2012 tavaszi hónapjaiban az Alapítvány által kiadott Műút folyóirat és köre vendégeskedjen a Galéria termeiben.

A főleg erőteljes szépirodalmi, kritikai profillal bíró folyóiratot az egyik legszebb irodalmi lapként tartja számon a szakmai közvélemény. Ennek egyik oka, hogy a szépművészetek sem állnak távol a szerkesztőség és a kiadó szívétől. A három hónap alatt számos kiállítással, filmvetítéssel, felolvasással és más színes programokkal előrukkoló Műút újra tanújelét adja frissességének és sokoldalúságának, hogy nem véletlenül emelkedett pár év alatt az ismeretlenségből az ország egyik vezető művészeti műhelyévé.

A Műút szerkesztőségi műhelye, szerzői, barátai szeretettel várják a művészetbarátokat arra a kiállítás- és rendezvénysorozatra, melyet a folyóirat ötödik születésnapja alkalmából szerveznek."

Megnyitó: Március 10. szombat, 11 óra.

ÚTON – Műút-hetek

Miskolci Galéria 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.

2012. március 10-től június 9-ig.

http://muut.blog.hu/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük