3 az 1-ben ajánlatom TV sorozat, Olive a strucc a legkisebbeknek, Maxisun-PASO SoundSystem koncert az Ötkertben a fiataloknak és Hubay egyik legsikeresebb operájának premierje Bécsben. Jó szórakozást.

 

3 az 1-ben ajánlatom TV sorozat, Olive a strucc a legkisebbeknek, Maxisun-PASO SoundSystem koncert az Ötkertben a fiataloknak és Hubay egyik legsikeresebb operájának premierje Bécsben. Jó szórakozást.

 

Ismerd meg a világ legbarátságosabb struccát! 

Szórakoztatva tanítja a legkisebbeket a Nickelodeon, amely olyan interaktív, iskolára felkészítő sorozatokat készített el már, mint a Dóra, a felfedező vagy a Bubi Guppik. Februártól az egyik jól ismert kedvenc, Olive a strucc tér vissza új részekkel a magyar gyerekcsatorna műsorára, hogy megannyi tanulságos sztorit hozzon el a piciknek.

Olive nem egy hétköznapi strucc! Madarunknak amellett, hogy igencsak nagyra nőtt, óriási szíve és még nagyobb képzelőereje van. Olive legújabb kalandjai során összetűzésbe kerül majd pár krokodillal is, no meg egy csapatnyi békával, akik csúfolják társukat. Az egyszerre szülő és gyerekbarát sorozat új részeiben lesznek őrült kávébabok, és álruhás hódok, akik megvádolják kedvencünket, hogy ellopta a faházaikat. De Olive néhány bajba jutott majmot is megpróbál majd kimenteni egy óriási orrszarvú fogságából, amiben egy írógépekből eszkábált létra lesz segítségükre…

Az Olive, a strucc az iskolára készülő kicsik egyik kedvenc animációs sorozata. Olive, nem csak kedvességével és leleményes hozzáállásával, de remek történeteivel is hamar a gyerekek nagy kedvencévé vált szerte a világon. Február 17-től érkeznek a hazai Nickelodeonra is az animációs sorozat vadiúj epizódjai és persze megannyi kaland, ami a kicsik agyát is megtornáztatja majd.

Olive, a strucc – új részek, február 17. 10:25-től minden hétköznap, csak a Nickelodeon műsorán!

http://nickelodeon.hu/

 

Maxisun-PASO SoundSystem @ Ötkert.

Igazi csemegére számíthatnak a zenefanatikusok, ha február 19-én szerdán ellátogatnak a belváros szívébe, az Ötkert szórakozóhelyre, ahol fellép a Maxisun és a PASO Soundsystem.

A bulit a Patikadomb nyitja, majd következik a Maxisun koncertje, melynek több dalát ismerhetjük már a rádiókból, mint például a Lépjük át, a Bátor, a Don't stop it vagy legnagyobb slágerük, az Édes így az élet. A koncertlátogatók az elektronikus zene és az élő hangszerek izgalmas, modern ötvözetére számíthatnak, amelyre garantáltan táncolni támad kedvük.

Az est utolsó fellépője a PASO Soundsystem, melyet a Pannonia All Stars Ska Orchestra (ismertebb nevén PASO) frontembere, KRSA és alapító tagja, Lipi Brown hozta létre, hogy az anyazenekar által képviselt zenei irányvonalat a dancehall világában is sikerre vigye.
2014. február 19. 21:00
Belépő: 800 Ft
https://www.facebook.com/maxisunband

https://www.facebook.com/events/238187736363945/

 

Hubay Jenő: Anna Karenina c. operája a Staatstheater Braunschweig műsorán.

Híres zeneszerzőnk, Hubay Jenő (1858-1937) egyik legsikeresebb operáját, a Lev Tolsztoj műve alapján készült Anna Kareninát a németországi Staatstheater Braunschweig műsorára tűzte. A három felvonásos opera premierjét február 15-én 19.30-kor tartja a színház, ezt pedig további két előadás követi február 21-én és 25-én 19.30-as kezdettel.

1923. szeptember 10-i budapesti ősbemutatóját követően az Anna Karenina című operát a két világháború közötti időszakban az egész világon sikerrel mutatták be és játszották. Magyarországon a mű – Hubay Jenő nevével és teljes munkásságával egyetemben – a kommunista rezsim alatt 45 éven keresztül be volt tiltva a zeneszerző arisztokrata származása és nyíltan vállalt antikommunista nézetei miatt. Az Anna Karenina jelenlegi németországi bemutatója Hubay Jenő hazánkban egy időre méltatlanul elhanyagolt munkásságát is ünnepli.

http://staatstheater-braunschweig.de/musiktheater/produktion/details/anna-karenina-von-jeno-hubay/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük