2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, és benne Brazil Karnevál, kabaré és musical show

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/58433"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/r_5.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="60" /></a></span>A Brazil életérzés felejthetetlen hangulattal igazi látványosság, bemutatóra készül a SAS-FÉSZEK Kabaré és Várkonyival gyakorolnak a Győri Filharmonikusok. Mind 3 kihagyhatatlan.

 r 5.thumbnailA Brazil életérzés felejthetetlen hangulattal igazi látványosság, bemutatóra készül a SAS-FÉSZEK Kabaré és Várkonyival gyakorolnak a Győri Filharmonikusok. Mind 3 kihagyhatatlan.

 r 5.thumbnailA Brazil életérzés felejthetetlen hangulattal igazi látványosság, bemutatóra készül a SAS-FÉSZEK Kabaré és Várkonyival gyakorolnak a Győri Filharmonikusok. Mind 3 kihagyhatatlan.

Brazil Karnevál a PECSA Music Hall-ban. „Egy nap, ami minden érzékszervedre hat!"

2012. március 10.-én Brazil Karneválnak ad otthont a Pecsa Music Hall. Egy vérpezsdítő nap a szamba és a brazil életérzés jegyében. Az idei már a hatodik Brazil Karnevál, ahol elsősorban a zenéé és a táncé a főszerep, de teret kapnak a művészetek és a divat képviselői is.

Kicsiknek – nagyoknak egyaránt színes és szórakoztató egész napos programsorozat.

A vérpezsdítő rendezvény célja, egy könnyed, szórakoztató esemény által ízelítőt adni magyar fiataloknak a brazil kultúrából illetve életmódból a szamba és a brazil életérzés jegyében.

Magyar és külföldi fiataloknak egyaránt szóló rendezvények keretében olyan „hagyományteremtő" kezdeményezés indult útjára, a Brazil Kulturális Központ és a Pimenta szervezésében, amelyen keresztül a megszokottnál jóval szélesebb körben nyílik lehetőség a kulturált és minőségi szórakozásra. A Brazíliából indult rendezvény sorozat, melynek egyik kiemelt helyszíne Budapest, számos világváros érintésével érkezett hozzánk.

Brazil mesterek és táncosok mutatják be és adják át tudásukat a szamba, capoiera, salsa és a zumba kedvelőinek.

A Pecsa Music Hall, vagyis a megújult Petőfi Csarnok a városliget szívében tökéletes otthona ennek a különleges eseménynek.

A Brazil Karnevál, egy könnyed, szórakoztató öröm folyam, amely által ízelítőt kaphatunk a brazil kultúrából és élet stílusból, vidám programsorozat, ami valóban minden korosztály érzékszervére hat. A délelőttől egészen késő estig tartó rendezvényen kipróbálhatjuk a brazilok nemzeti sportját a capoierat és táncait, feloldódhatunk zenéjükben, kóstolhatjuk ételeiket. Lenyűgöző filmek fedik fel az esőerdők titkát, hívják fel a figyelmet pusztulásukra és e folyamatnak a világ egészére gyakorolt hatásaira, illetve mutatnak utat a környezettudatos életmód irányába.

A karnevállal egy időben megnyíló, Brazíliát bemutató fotókiállítás 2 hétig lesz megtekinthető a Pecsa Music Hall rendezvényközpontban.

Jánosi Matild a TildArt ökodivat tervezője legelőször a budapesti Brazil Karneválon vonultatja fel kollekcióját, amelyet Brazília a kaucsuk hazája és a használt gumibelsők ihlettek. Kreációinak fő témája a  környezetkímélés és környezettudatosság, újrahasznosított anyagokból.

Természetesen a jótékonyság sem maradhat el a szervezők részéről, hiszen a tombolából befolyt összeget – az eseményen résztvevő – Mikulás Gyárnak ajánlják fel.

Estére szinte extázisig fokozódik az öröm, szeretet és önkifejezés ünnepe. Gyönyörű lányok, extravagáns jelmezek, szamba, salsa és látványos cocktail show is hozzájárul a mámoros hangulathoz.

Jöjjön Ön is kedves Olvasónk a Városligetbe, élje át a világraszóló és felejthetetlen brazil ünnepet, a karnevált.

„Egy nap, ami minden érzékszervedre hat!"  

2012. március 10.

Pecsa Music Hall. (megújult Petőfi Csarnok)

 

Megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré.
2012. február 21.-én a Fészek Művészklubban megalakult a SAS-FÉSZEK Kabaré.

Sas József művészeti vezető a sajtótájékoztatón elmondta: az előadások a Fészek Művészklub támogatásával jönnek létre. Az első bemutatót „Felettünk a béka" címmel április 14-én tartja a kis társulat, amelynek tagjai az eredeti Mikroszkóp Színpad művészei: Lorán Lenke, Baranyi László, Beregi Péter, Heller Tamás, illetve a Mikroszkóp saját felfedezésű fiataljai:
Aradi Tibor, Kokas Piroska és Varga Ferenc József. A zenekar is a régi, Kertész János és kis együttese. A kabarétársulatnak semmilyen támogatója nincs – mondta el az újságíróknak Sas József – csak a közönségre és a bevételre számíthatnak. Mégis bíznak abban, hogy az a közönség, amely két tévé csatornán továbbra is figyelemmel kíséri a régi kabaré műsorokat és a nézőszámok szerint beemeli ezeket az adásokat szombatonként illetve szilveszter estéken a sikeres, nézett televízió műsorok közé‚ ez a közönség kíváncsi lesz az új kabaré előadásokra élőben is, a Fészek Klub színpadán.

A kabaré igazi, értéket képviselő hungarikum – emelte ki a művészeti vezető – ezért a társulat fontosnak tartja, hogy fennmaradjon és tovább éljen – ebben a SAS-FÉSZEKBEN is – egy morzsányi vidám színpad, egy parányi Mikroszkóp, a Hacsek és Sajó, Herceg Jenő, Komlós és Salamon Béla, Benedek és Kiss Manyi, Rátonyi, Kellér, Alfonzó és Kabos, mert a hagyományos pesti kabarének élni kell…

Ezt a szellemet szeretné fenntartani a SAS-FÉSZEK Kabaré a Fészek Művészklubban.

„Felettünk a BÉKA"

SAS József, LORÁN Lenke, BEREGI Péter, HELLER Tamás, BARANYI László, KOKAS Piroska, ARADI Tibor, VARGA Ferenc József.
Zenekar: Kertész János kisegyüttese
Dramaturg-szerkesztő: Selmeczi Tibor, Trunkó Barnabás
Rendező: Sas József

Fészek Művészklub (1073 Budapest, Kertész u. 36.)
Előadások: 2012. április 14. és 21.,május 5. és 12.

Jegyek kaphatók a Belvárosi Színház szervezésén: 1075 Budapest, Dohány u. 1/a

www.jegy.hu
Helyárak: 2500, 2900 Ft

 

A Broadway világát hozza Budapestre a Győri Filharmonikusokkal a legendás karnagy.

Várkonyi Mátyás monumentális musical show-t dirigál.

Szimfonikus és szintetizátor hangzás mesteri ötvözése, korszerű hangszerek és izgalmas hangszerelés. Várkonyi Mátyás és a Győri Filharmonikus Zenekar váratlan zenei megoldásokkal teszik impozánssá a StarDust: A Musical Show-t. A Magyarországon eddig egyedülálló színpadi produkció a leghíresebb Broadway darabok legnagyobb dalait vonultatja fel a májusi bemutatón.

Az Erkel-, Huszka Jenő- és Fényes Szabolcs-díjjal elismert Várkonyi Mátyás nem töprengett sokat, együtt dolgozzon-e a Győri Filharmonikus Zenekar tagjaival a StarDust: A Musical Show-ban. Rögtön igent mondott a felkérésre, amely izgalmas kihívás a számára.

„Amikor az Egri Csillagokat vezényeltem Győrben, sok zenésszel ismerkedtem meg, s akkor találkoztam Szűcs Kingával és Egyházi Gézával is. Csengeri Attilát ezer éve ismerem, a nagysikerű Dorian Gray arcképe óta, de Mahó Andreával is dolgoztam már együtt. Így nem gondolkodtam sokat. Izgalmas a feladat, ugyanis rengeteget foglalkoztam már musicalekkel, s azt gondolom, sokkal többet lehetne kihozni ezekből a dalokból. Keverem a szimfonikus megszólalást modern elektronikus hangszínekkel, amely egy új és korszerű hangzást jelent. A StarDust: A Musical Show zenei dramaturgiáját az is színesebbé teszi, hogy lesznek különleges zenei átvezetések is az egyes számok között." – mondta a Generál együttes és a Rock Színház alapítója, aki azt is elárulta, óriási munkával jár a harminchárom dalból álló produkció összehangolása a zenészekkel és az énekesekkel.

A modern fény- és hangtechnika, a különleges vetítési megoldások, a tehetséges szólóénekesek és a nemzetközileg elismert karnagy mellett a világszerte koncertező győri filharmonikusok gondoskodnak a grandiózus élményről. A zenészek megtiszteltetésnek érzik, hogy őket kérték fel a nagyszabású produkcióra.

„A Győri Filharmonikus Zenekar nagyon szívesen kalandozik a könnyűzene világában. Kifejezetten szeretjük az olyan felkéréséket, amelyek kihívással járnak. Többször is tettünk már ilyen kitérőt, hiszen turnéztunk Ennio Morriconéval, játszottunk együtt Jon Lord-dal, a Deep Purple billentyűsével, valamint hazai jazz- és popzenészekkel is. Nagyon örültünk a musicalfelkérésnek, ugyanis a produkció által népszerűsíthetjük a szimfonikus műfajt. Várkonyi Mátyás pedig a szakma kiválósága, tiszteljük munkásságát." – tette hozzá Ősz Gábor, zenekari titkár, aki azt is megjegyezte, különösen örülnek, amikor a néhány száz férőhelyes koncertterem helyett óriási plénum előtt játszhatnak.

A StarDust: A Musical Show-t május 18-án mutatják be a SYMA Rendezvényközpontban.

https://www.facebook.com/stardustmusical

http://www.stardustmusical.com/

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.