Nagypéntek hangversennyel a Magyar Nemzeti Galériában, Nyuszikergető Fesztivál Zalakaroson és koncert a Bolyki Soul&Gospel Kórussal. És természetesen közben locsolás.

 

Nagypéntek hangversennyel a Magyar Nemzeti Galériában, Nyuszikergető Fesztivál Zalakaroson és koncert a Bolyki Soul&Gospel Kórussal. És természetesen közben locsolás.

 

A Magyar Nemzeti Galéria Nagypénteken különleges programokkal várja látogatóit az állandó és időszaki kiállításokban.

2012. április 6.-án, pénteken:

18.00, 21.00 Vallási tematika Ferenczy Károly művészetében.

Tárlatvezetés a Ferenczy Károly (1862-1917) gyűjteményes kiállításban. 

19.00 Passióábrázolások a középkori szárnyasoltárokon.

Tárlatvezetés a Késő gótikus szárnyasoltárok című állandó gyűjteményben. 

21.00 Szentek kultusza a barokk művészetben.

Tárlatvezetés a Késő reneszánsz és barokk művészet című állandó gyűjteményben. 

Nagypénteki koncert. 

20.00 A Szervánszky vonósnégyes szalonkoncertje.

A Crescendo Nyári Akadémiát szervező Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány 2012 januárjától magyar és határon túli fiatal művészeket mutat be új koncertsorozatai folyamán. A fellépők a 2004 óta megrendezésre kerülő Crescendo Nyári Akadémia résztvevői közül kaptak felkérést, műsoruk barokk, klasszikus és romantikus szerzők művei közül válogatott népszerű darabok. A szalonkoncertek helyszínei között szerepel a nyári akadémia otthonát biztosító Sárospataki Református Kollégium, valamint  Budapesten több külföldi kulturális intézet (Osztrák Kulturális Fórum, Cseh Centrum, Finn Nagykövetség).  Bécsben a Collegium Hungaricum és a Crescendo Ausztria csatlakozott a kezdeményezéshez. 2012 áprilisától a Magyar Nemzeti Galéria is társult a felnövekvő művészgeneráció bemutatkozási lehetőségét segítő rendezvénysorozat partneréül.

A koncertsorozat áprilisi hangversenyén a Szervánszky vonósnégyes ad koncertet. A 100 esztendeje született magyar zeneszerző, Szervánszky Endre nevét viselő Szervánszky Quartet tagjai: Stefkó Mihály, Laskay Zsuzsa, Krenedits Katalin, valamint a névadó leszármazottja, a Tokióban született, Londonban és Budapesten tanult Szervánszky Natasha.

A koncerten  J. S. Bach, Beethoven,  Debussy és Schumann vonósnégyes tételei hallhatóak.

19.00 órakor Ferenczy – Táncban:

Ferenczy pillanatok és benyomások táncban. Előadja: Sárai Rachel, Szabó Zsuzsanna, Csabai Gabriella, Szabó Zoltán

A Medic'all Art Dance társulat a mozgás és zene összhangjával, improvizatív előadásmóddal segít kiszabadulni a napi nyűgök és kötelezettségek világából, szabad utat nyitva az érzések és hangulatok átélésének, harmonizálva ezzel testet és lelket.

A programok a Magyar Nemzeti Galéria MNG Extra programsorozatának keretében látogathatók. A rendezvényre megváltott kombinált jeggyel a Galéria állandó kiállításai is megtekinthetők.

Az este folyamán nyitva tartó kiállítások: Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei, Ferenczy Károly (1862-1917) gyűjteményes kiállítása, Késő gótikus szárnyasoltárok, Késő reneszánsz és barokk művészet. 

Teljes árú jegy: 2400 Ft

Kedvezményes jegy a Jegymestertől: 1680 Ft

www.jegymester.hu

Kedvezményes jegy: 1200 Ft (Minden típusú kedvezményre és ingyenességre) 

http://www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/aktualis/mngextra_aprilis 

Az ünnepi nyitva tartás: 

2012. április 6-7-8. (nagypéntek, nagyszombat, Húsvét vasárnap) – nyitva

2012. április 9. (Húsvéthétfő) – nyitva

2012. április 10. (kedd) – zárva

A 2012. április 7. és 9. között megrendezésre kerülő Budavári Húsvéti Sokadalom rendezvény ideje alatt a Magyar Nemzeti Galéria kiállításai az "A" épületi bejáraton keresztül közelíthetők meg.

 

Családi Húsvéti Nyuszikergető Fesztiválkicsiknek és nagyoknak Zalakaroson.

Családi Nyúlkergető szórakoztató programok 2012. április 7-én.

A rendezvény célja, hogy a zöldellő dombjairól, virágokban gazdag parkjairól híres, és a „Magyarország legvirágosabb városa" címet méltán elnyerő Zalakaros a város húsvéti vendégeit igazi tavaszi hangulattal köszönthesse.

A program:

15:00 – 16:00  Fotózkodás a húsvéti nyuszival

14:00 – 18:00  Mini vidámpark

14:00 – 18:00  Gyermek animáció: húsvéti népi vetélkedők, tojáskeresés, tojásgurítás, tojásfestés népi mutívumokkal, tojásmatricázás, tojástartó készítés, nyuszibáb készítés

15:00 – 18:00  Állatsimogató és pónilovaglás

14:00:              Húsvéti locsolkodás és a Zalakarosi Néptánc Együttes fellépése

15:00:              Mutyi bohóc gyermekműsora

17:00:              Nyúlkergető vetélkedő

A fesztivál a Kertmoziban kerül megrendezésre!

www.zalakaros.hu

 

Húsvéti koncertet ad a Bolyki Soul&Gospel Kórus.

2012. április 9-én 18 órakor a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul&Gospel Kórus húsvéti koncertet ad a Belvárosi Szent Mihály templomban. A felcsendülő dalok között hallhatók lesznek a legnagyobb gospel slágerek és a Bolyki Balázs által írt lírai hangvételű darabok. A Húsvéti időszak kiemelkedő koncertje minden korosztály számára tökéletes időtöltés.

A közel egy éves múltra visszatekintő Bolyki Soul&Gospel Kórust Bolyki Balázs azzal a szándékkal alapította, hogy a magyar és nemzetközi gospel és soul zenei színpadokon új hangzást és minőséget képviselve, saját oktatási rendszerét megvalósítva még több rajongót szerezzen e műfajoknak. A kórus a kezdeti tizenöt főből, mára nyolcvan tagú együttessé nőtte ki magát. A tagok többségének nincs zenei előélete, se képzettsége, hanem a Bolyki Balázs által oktatott előadói technikának köszönhetően válnak profi előadókká.

http://www.youtube.com/watch?v=-N_aXqB_dF4

http://www.youtube.com/watch?v=f7aZsa6tWDw&feature=related

http://www.facebook.com/bolykisoulandgospel

Belvárosi Szent Mihály templom

1056 Budapest  Váci utca 47/b

2012. április 9. 18 óra

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük