2022.november.30. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és most zene, könyv és művészizománc szerepel az összeállításban.

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58346"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/j_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>Indul a Hobo klub, megtudhatjuk mi a Halott könyvtár és megismerhetjük a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyt. Úgy gondolom, mindegyik érdekes.</p> <p><strong> </strong>

j 3.thumbnailIndul a Hobo klub, megtudhatjuk mi a Halott könyvtár és megismerhetjük a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyt. Úgy gondolom, mindegyik érdekes.

 

j 3.thumbnailIndul a Hobo klub, megtudhatjuk mi a Halott könyvtár és megismerhetjük a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyt. Úgy gondolom, mindegyik érdekes.

 

Hobo visszatér a gyökerekhez, s újra megidézi az egykoron a MOM-ban, az FMH-ban majd a Lágymányosi Közösségi Házban működő legendás Hobo-hangulatát. Bluest, rock and rollt, kuplékat játszik, verseket szaval testközelből az embereknek, mindeközben zenészeket, költőket, színészeket hív vendégül, művészfilmeket, zenés filmeket vetít, kiállításoknak ad teret, fiatal együttesek számára nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.

Hobo és Bandája – Póka Egonnal és legkiválóbb tanítványaival, ifj. Tornóczky Ferenccel és Szakadáti Mátyással – havonta egy alkalommal várja majd a rajongókat a Fonóban. A klubnyitó február 25-én, szombaton 19 órakor kezdődik.

"Itt régóta őrzik, gyűjtik az értékeket és hagyományokat. A mai művészet számtalan meghatározó csoportja és művésze kapott itt helyet és dolgozik évek hosszú sora óta. Megtisztelő lesz közéjük tartozni.

1978-ban egy „szombat esti blueszenekart" alapítottam, ennek tavaly lett vége. De csak a HBB-nek. Most, egy B-vel rövidebben újra visszatérünk a rendszeres klubéletbe. A „HB", azaz Hobo és Bandája, amely laza szerkezetű és a zenei céloknak megfelelően állandóan változtatható felállás jelenleg a „Requiem a bluesért" munkacímű lemezre készül, melyet Póka Egonnal írunk és hatalmas szereplőgárdával szeretnénk felvenni.

Ehhez a leghasznosabb és számomra legkedvesebb előtanulmány „visszatérni a gyökerekhez", vagyis MOM-ban, az Ikarusban, az FMH-ban, a néhai Lágymányosi Közösségi Házban eltöltött és végigjátszott több száz este gyakorlatához.

Bluest, rock and rollt, kuplékat, verseket játszani testközelből az embereknek. Muzsikusokat, költőket, színészeket vendégül hívni, művészfilmeket, zenés filmeket vetíteni, kiállításokat tartani, fiatal bandáknak, énekeseknek bemutatkozó lehetőséget adni és így tovább.

Tisztelettel kérem Mindannyiójukat, ötleteikkel, javaslataikkal, gondolataikkal már a február 25.-i megnyitó előtt segítsék az előkészítést és írjanak!

Mint azt az ott jelenlevők januárban a két Gödör-beli fellépésünkön hallhatták, zenében visszamentünk a HBB első időszakához és Stones, Doors, Cream, Kex számokat is játszottunk, ezt folytatjuk Tom Waits, Vlagyimir Viszockij, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Willie Dixon dalokkal, József Attila, Pilinszky, Faludy, Ginsberg versekkel, stb… És mindezeket ötvözzük rengeteg saját számunkkal.

Szeretettel meghívom és elvárom kedves Mindannyiójukat

a Fonóban otthonra talált Hobo-klubba.

2012. február 25-én, március 31-én, április 28-án, május 26-án és a szezonzárón, június 16-án. Majd ősszel és télen, sőt jövőre is!!!

Zene! Tánc! Hangulat! Hűtött italok! Lekérés nincs!

Mindenkit üdvözöl

Hobo"

Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft

1116 Budapest, Sztregova u. 3.

www.fono.hu

 

Halott könyvtár – Könyvek olvasatlanul.
A Halott könyvtár kísérlet a magyar könyvtárak 1989 óta olvasatlan állományának modellezésére. A kiállításon ötezer olyan könyvet vehet kézbe a látogató, amelyet 1989 óta senki sem kölcsönzött ki. A válogatásban csak 1945 és 1989 között, Magyarországon, magyar
nyelven megjelent, általános érdeklődésre számot tartó könyvek szerepelnek. A kiválasztott kötetek 2012. április 22-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között böngészhetőek és olvashatóak a Centrális Galériában.
Az OSA Archívum több kiállításon foglalkozott már a megőrzés, rendszerezés, gyűjtés, megosztás témakörével. A Halott könyvtár ezt a sorozatot szeretné folytatni.

A kiállítás egy könyvtárinstalláció, ahol a látogatót minden egy fiókkönyvtárra emlékezteti. A 300 nm-es teret könyvespolcok uralják, a könyvek az eredeti könyvtári tematika szerint vannak rendezve, kezdve a műszaki és mezőgazdasági munkáktól, az ifjúsági és művészeti könyveken át a szépirodalomig. Az egyetlen különbség egy hagyományos könyvtár és a Halott könyvtár között az, hogy itt csak olvasatlan, 1989 (vagy még régebb) óta ki nem kölcsönzött könyvek vannak. Aki ide belép, azzal a különös érzéssel veheti kezébe a könyveket, hogy évtizedek óta ő az első olvasójuk. Szeretnék, ha a Halott könyvtár inspirációt adna a könyvtárról, archiválásról, az információ megőrzéséről és újrafelhasználásáról folyó közgondolkodásnak, a látogatóknak/olvasóknak pedig az újra fölfedezésnek azt a páratlan élményét nyújtaná, hogy több ezer feledésre ítélt könyv közül válogathatnak, olvashatnak.
Ezúton mondunk köszönetet az ELTE Egyetemi Könyvtár vezetőinek és munkatársainak, hogy a mintavételhez rendelkezésünkre bocsátották hatalmas gyűjteményüket és nem csak lehetővé tették a válogatást, de tanácsaikkal folyamatosan segítették is munkánkat."
Centrális Galéria
1051 Budapest, Arany János utca 32.

Megnyitó: 2012. február 27., 18 óra
A kiállítást megnyitja: Barna Imre, az Európa Könyvkiadó Igazgatója, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke.
A kiállítás  2012. február 28-április 22. között ingyenesen látogatható.
www.osaarchivum.org
http://www.facebook.com/pages/OSA-Archivum/182280675141944

 

2012. február 29-én a MUSEION No. 1. galéria a szokásos téli szünete után ismét várja látogatóit idei első kiállítására, amely "Tűzzománc-KecskemétVálogatás a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely gyűjteményéből" címet viseli. 

A Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely a zománcművészeti kísérletezés és alkotómunka elismert központja a nagyvilágban. Az intézmény egész évben működik, művészizománc anyagaik is itt készülnek, a művészek itt sajátíthatnak el különféle technikákat, eljárásokat. A műhely működésének 37 éve során egyedülálló kortárs nemzetközi gyűjtemény alakult ki, tekintettel arra, hogy egy-egy szimpózion végén a művészek felajánlják legalább egy itt készült alkotásukat. Kecskeméti állandó kiállításuk mellett itthon és külföldön rendszeresen bemutatják gyűjteményük páratlan darabjait, amely egyben a kortárs zománcművészet keresztmetszetét adja.
A 2012. február 29 – március 14. között bemutatásra kerülő kiállítás egy válogatás, amely csupán felvillantja a tűzzománc lehetséges útjait, teljességre nem törekedve. A kiállítás anyaga is azt bizonyítja, hogy „a tűzben festés" ősi, és mégis megújulásra képes műfajában fogant művek a mai kor emberét is képes lenyűgözni utánozhatatlan eszköztárával és egyedülálló megjelenésével.

Museion No. 1 Galéria
H-1091 Budapest, Üllői út 3.

Megnyitó 2012. február 29-én,17 órakor.

Köszöntőt mond: Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, és Füzi László, a Forrás főszerkesztője és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek igazgatója.

A kiállítást Pap Gábor művészettörténész nyitja meg.

www.icshu.org

www.kitsa.org

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.