2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, ezúttal krimi, KREA képzések és egy meglepetés.

8 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58376"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/o_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="82" /></a></span>Ön is lehet Columbo a Krimifalók Napján, a KREA-ban pedig megismerheti a sminkmesterség alapjait, és végül Művelődési Szint lesz a Blahán. </p> <p><strong> </strong>

o 4.thumbnailÖn is lehet Columbo a Krimifalók Napján, a KREA-ban pedig megismerheti a sminkmesterség alapjait, és végül Művelődési Szint lesz a Blahán.

 

o 4.thumbnailÖn is lehet Columbo a Krimifalók Napján, a KREA-ban pedig megismerheti a sminkmesterség alapjait, és végül Művelődési Szint lesz a Blahán.

 

A krimiestek.hu idén sem hagyja magukra a krimirajongókat. A tavalyi nagy siker után idén is megrendezik a II. Krimifalók Napját. Páratlanul izgalmas programok, szakmai előadások várják az érdeklődőket a II. Krimifalók Napján.
Találkozhatnak magánnyomozóval, terrorelhárítóval, kriminálpszichológussal, a helyszínelés nagymestereivel és ezen a napon minden látogatónak lehetősége van kérdezni, hozzászólni, beszélgetni, szórakozni, játszani és nyerni.
Ízelítő a II. Krimifalók Napja kínálatából:
Hazugságvizsgáló, rabosító fénykép, ujj- és tenyérlenyomat vétel, golyóálló mellény és rohamsisakpróba, előadások és retro-vetítés, krimi-kvíz, bűnügyi- és börtönmúzeumi kiállítás, könyvkiadók újdonságai, nyomozójáték, kaloda és egyéb érdekességek.

A nyereményjátékokban több mint 100 könyv, társas- és krimiestek.hu játék talál majd gazdára.
Előadások/vetítések (11:00-18:30):
– Retro bűnmegelőzési kisfilmek a 80'-as évekből
– Helyszínelők (valós bűnügyi helyszín rekonstruálása a Magyar Vöröskereszt segítségével)
– Tótisz András: Krimi irodalom – A krimi irodalom?
– A Túsztárgyaló: Végh József
– Rakovszky Lujza pszichológus: A hazugság pszichológiája 
– Dr. Vörös András védelmi szakértő: A kihallgatás 
– Dr. Bilkei Pál: Kriminális viselkedésformák.
– Egy magánnyomozó mindennapjai (Horváth Simon)
A 11 órától folyamatosan zajló vetítéseknek és beszélgetéseknek a mozi vetítőterme ad majd helyet (max. 100 fő). Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Nyomozzon velük Ön is kedves Olvasónk!

II. Krimifalók Napja

2012. február 25-én 10:00-19:00 óráig.

Odeon Lloyd Mozi

Budapest Hollán Ernő u. 6.

www.krimiestek.hu

 

Szeretném figyelmükbe ajánlani a KREA iskola Smink és Öltözködéskultúra szakjának hamarosan induló képzéseit, az alapfokú kurzust és a hobbisminkes képzést.

Márciusban alapfokú sminkes képzés indul a KREA Kortárs Művészeti Iskolában Tombor Sarolta sminkmester vezetésével, a hobbisminkes tanfolyamra pedig folyamatosan lehet jelentkezni. 

A KREA Smink szak vezetője, a kétszeres Fashion Awards díjas Tombor Sarolta több mint 20 éve dolgozik a francia Lancome francia luxuskozmetikumokat forgalmazó cég vezető sminkeseként. Divatmagazinok (Instyle, Marie Claire, The Room, Elle, Cosmopolitan, Glamour), divatbemutatók, videoklipek, televízió műsorok (Tíz évvel fiatalabb, Szeretem a testem, Megasztár) állandó munkatársaként és párizsi továbbképzései alkalmával bontakoztathatta ki tehetségét.
A KREA márciusban induló sminkes alapozó kurzusa a szakmai képzés első lépése, melynek során a hallgatók elsajátítják a mesterség alapjait. Részletekig megismerik és gyakorolják az arcformálás különböző technikáit, a szemhéjfestés és ajakformálás módozatait. Elsődleges cél, hogy a kezük alól kikerülő munka könnyed, divatos, friss, nőies, esztétikus, kifinomult, légies és hordható legyen. Ennek érdekében a leendő sminkesek megismerik a divatsminkelés során használt eszközöket, az anyagok típusait és azok megfelelő használatát. Az alapozó kurzus elvégzése során a hallgatók biztos szakmai alapokat kapnak és látványos technikai fejlődésen mennek keresztül. 

Az alapfokú képzéssel párhuzamosan induló hobbismink tanfolyam résztvevői először egy vizuális önismereti tréningen vesznek részt, ahol megismerik saját individuális stílusjegyeiket. Mindezek után képesek lesznek különböző alkalmakra – üzleti tárgyalás, randevú, party, bál, stb. – önmaguk komplex látványának megalkotására a ruhán és a sminken keresztül a kiegészítőkig. Elsajátítják a sminkelés alapjait, az alapozástól a hétköznapi és az alkalmi sminkig. Az izgalmas gyakorlatokon keresztül kifejlődik és finomodik a résztvevők határozott stílusérzéke, aminek segítségével később már önállóan össze tudják állítani a ruhatárukat és kiegészítőiket, megtalálják és elkészítik a hozzá illő sminket, kiválasztják a hajviseletet. 

SMINKES KÉPZÉS – alapfokú kurzus

Jelentkezési határidő: 2012. február 29. 
A tanfolyam kezdete: 2012. március 10. 
Jelentkezés telefonon vagy e-mailben: 
Tégely Laura, szakfelelős

70/318-5684

smink@kreaiskola.hu

KREA Kortárs Művészeti Iskola

1051 Budapest, Október 6. utca 18. félemelet

http://www.kreaiskola.hu/szakok.php?sz=125
www.kreaiskola.hu

 

MÜSZI – Egyedülálló közösségi alkotótér Budapesten.

Egy fiatal művészekből álló csapat a legfrissebb európai trendeket követve komplex kulturális és civil közösségi teret, Művelődési Szintet tervez kialakítani a Blaha Lujza téri Corvin Áruház évek óta kihasználatlanul álló harmadik emeletén. A MŰSZI egyidejűleg ad majd helyet közösségi tevékenységeknek, nyilvános művészeti és társadalmi eseményeknek, valamint zárt ajtók mögött folyó műhelymunkának. Mindezt az állami forrásoktól független módon szeretnék megvalósítani.

A MÜSZI, azaz a Művelődési Szint története 2011 őszén kezdődött, amikor egy fiatal művészekből álló csapat tagjai rábukkantak a Blaha Lujza téri Corvin Áruház évek óta kihasználatlanul álló harmadik emeletére. Meglátták az óriási térben rejlő lehetőségeket és elszánt munkába kezdtek, hogy megvalósítsák Budapest hiánypótló közösségi alkotóterét, a MÜSZI-t! A terület birtokba vétele után decemberben a Müszi ötletgazdái (Bársony Júlia, Tillmann Lili és Kálmán Mao Mátyás) pályázatot írtak ki alkotóműhelyek bérlésére, az érdeklődés pedig minden várakozásukat felülmúlta. Alig két hét leforgása alatt közel 80 alkotócsoport nyújtotta be pályaművét. A beérkezett pályaművekből szakmai kuratórium választotta ki a nyertes alkotókat, a Studio Nomad építészcsoport pedig folyamatosan dolgozik az alkotóterek kialakításán. Újrafelhasznált (recycling) anyagokkal dolgoznak, a térelválasztó falak és a vizesblokkok kialakítását is „zöld" építőanyagok felhasználásával oldják meg.

A Művelődési Szint komplex kulturális és civil közösségi tér, mely egyidejűleg ad helyet közösségi tevékenységeknek, nyilvános művészeti és társadalmi eseményeknek, valamint zárt ajtók mögött folyó műhelymunkának. Értékvilágának meghatározó elemei a társadalmi és környezeti tudatosság, a fenntarthatóság, az alulról szerveződés, az innovatív és együttműködői szemlélet és a függetlenség.

A Művelődési Szint koncepciója a legfrissebb európai trendeket követi és teljesen újszerű a hazai kulturális életben. Egyedülálló és nagyon aktuális az a célkitűzés, hogy az állami forrásoktól független piaci művészetfinanszírozás irányába kívánják elmozdítani az alkotókat és a ház működtetését. A helyszín kialakítása a válság hatásaira reagáló közösségi építészet trendjébe simul. A külön terekben (irodákban, stúdiókban, műhelyekben) megvalósuló, a városban elszórtan helyet kapó művészeti kezdeményezéseket egy környezettudatosabb és gazdaságosabb nagy közös térbe integrálják, ahol lehetőség nyílik a terhek közös megosztására és a közös alkotómunkára is. Sokrétű átjárás válik így lehetségessé az alkotóművészek, az alkotók és a házban megrendezésre kerülő kulturális rendezvények, a művészek és a házban helyet kapó co-working irodát látogató szakemberek között, mely későbbi munkakapcsolatok, tapasztalatcserék, új gondolatok és innovációk születésének első momentuma lehet. A MÜSZI alkotócsapatában reprezentálják magukat külföldi művészek is, erősítve ezzel a nemzetközi kapcsolathálót és megágyazva a rezidensprogramoknak.

A tervek szerint éjjel-nappal nyitva tartó alkotóbázis és kulturális központ színház- és táncstúdiókon, képzőművészeti alkotóműhelyeken és raktárhelyiségeken kívül közösségi tereket, valamint prezentációs és konferenciatermet is magában foglalna.

A MÜSZI csapata a megkezdett munkálatok folytatására a www.creativeselector.hu weboldalon is gyűjt támogatókat. Itt a projektek elindításához szükséges összeget a „sok kicsi sokra megy" elve alapján a közösség „dobhatja össze". A támogatók a felajánlott összegért cserébe különböző juttatásokban részesülnek. Aki 5000 Ft-tal támogatja az ötletet, fűszernövényt kap ajándékba, egyedi tervezésű, recycling tartóban. 10 000 Ft felett az alkotóművészek által készített egyedi képeslappal, illetve egy éves Tagsági Kártyával jutalmazzák a segítséget, valamint a mecénásokat meghívják az exkluzív nyitó bulira, míg az 50 000 Ft felett adakozók az előzőek mellett a házban alkotó művészektől kisebb méretű, személyesen nekik készített műalkotást kapnak ajándékba (grafika, festmény, rajz). Aki támogatja a MÜSZI megvalósítását, részese lehet Budapest egyik legizgalmasabb helyszínének, és így létrejöhet a város legpezsgőbb kortárs, független kulturális csomópontja.

www.creativeselector.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.