2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 ok, hogy fociedzésre írassuk be a gyermekünket

3 perc olvasás
Okok, amiért a fociedzés hasznos a gyermekünk számára.
foci cipo

A legtöbb kisfiú imádja a focit, nem csak játszani, nézni is. Manapság már egyre több lány is hódol ennek a szenvedélynek.

Amennyiben úgy érezzük, hogy a gyermekünknek is van tehetsége ehhez a sporthoz, mindenképpen írassuk be fociedzésre, hiszen a futballnak rengeteg előnye létezik. Mutatunk is most három ilyen előnyt!

Okok, amiért a fociedzés hasznos a gyermekünk számára

Szorosabbá válnak a szociális kapcsolatok és erősíti a csapatmunkát

A foci többek között arra is megtanítja a gyereket, hogyan dolgozzon együtt a társaival egy közös cél érdekében. A csoport tagjaként végzett sporttevékenység és a többi gyerekkel, a társakkal közösen eltöltött idő segít, hogy szoros kötödések, társadalmi kapcsolatok alakuljanak ki a gyerekek között. Szoros barátságok is létrejöhetnek, amelyek egy életen át kitartanak.

A foci testre és elmére gyakorolt előnyei

A fociedzések alkalmával a gyerekek szinte egy percet sem pihennek. A rendszeres mozgás viszont nagyon pozitívan hat a testi és lelki egészségre. A rendszeres mozgás megnöveli a pulzusszámot, segít a kalóriaégetésben, növeli az aerob kapacitást és javítja az állóképességet. Az izomerő és az állóképesség növelése segít a játékosok önbizalmának növelésében a pályán és azon kívül is.

A testmozgás csökkenti a stresszt és a szorongást is. A labdarúgás, mint sport, az izmokat is erősíti. Mivel a labdarúgás egy stratégiai játék, így nagyfokú koncentrációt is igényel. A gyermek meg tanul gondolkodni, problémát megoldani, ami pozitívan hat a kognitív működésére is.

A gyermek készségeit is megváltoztatja a futballozás

A focizás segít a gyerekeknek az értékes életvezetési készségek elsajátításában. Az egészséges versenyzésen keresztül megtanítja a csapatmunka és az együttműködés fontosságát. Az elkötelezettség fontos. Amikor a gyermek rendszeresen fociedzésekre jár, ez nagyfokú önfegyelemre tanítja.

Fontos kellékek, ha a gyerekeket fociedzésre íratjuk be

A kellékek közül a legfontosabb a stoplis cipő, amikor a gyereket fociedzésre íratjuk be. A stoplis cipő vásárlásakor mindenképpen figyelembe kell venni a futballpálya felületét, amelyen a gyermek játszani fog. Amennyiben nem a megfelelő cipőt választjuk, akkor a bokasérülést kockáztatjuk. A stoplis cipő kiválasztásakor kulcsfontosságú a játékstílus, milyen pozícióban fog a gyermek játszani, de a megfelelő cipőméret is elemi lehet. Stoplis cipők széles választékából válogathatunk a https://www.r-gol.com/hu/stoplis-cipok oldalon.

A pályán egyedi felszerelésre is szükség lehet. Az egyedi felszerelések sorát gyarapítja a kapuskesztyű, amellyel szemben a legfontosabb tulajdonság a tapadás és a kényelem. Sokféle gyártó megtalálható a piacon, mi pedig széles kínálattal találkozhatunk a https://www.r-gol.com/hu/kapuskesztyu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.