2024.március.28. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3000 nehéz anyagi körülmények között élő családnak nyújthat segítséget a FŐGÁZ új programja

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21077"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gaz_res.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>  <p>A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.</p><p>

gaz res.thumbnail 

A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.

gaz res.thumbnail 

A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.

A FŐGÁZ elemzést végzett az elmúlt évek földgáz-fogyasztási adatainak figyelembevételével, amelynek eredménye azt mutatja, hogy a háztartási fogyasztók körében kimutatható mértékben csökken a földgáz-felhasználás. Ennek okaként említhető a modernebb és takarékosabb üzemelésű gázkészülékek egyre gyakoribb alkalmazása, az újonnan épült lakóépületek és a felújításra került épületek jobb szigetelése, valamint az elmúlt években folyamatosan növekvő földgázárak következményeként a háztartások takarékosabb energiafelhasználása. Mindezek együttes hatására a budapesti háztartási fogyasztók körében az elmúlt két évben 7-8%-os földgáz-fogyasztáscsökkentés tapasztalható.

A FŐGÁZ a jövőben is támogatni szeretné háztartási fogyasztóit a tudatos és takarékos energiafelhasználásban egy olyan egyszerű és minimális beruházással megvalósítható megoldás felajánlásával, amely számukra a komfortérzet csökkenése nélkül további 5-6%-os megtakarítást eredményezhet. A megfelelő és folyamatos készülék karbantartás elvégeztetésével ugyanis mindez megvalósítható és egyben a földgázt felhasználó otthonok biztonságosabbá is tehetők.

Kutatási adataik szerint a budapesti háztartások több mint 25%-a soha nem végeztet karbantartást és a rászoruló családok a karbantartás évi egyszeri költségeit is nehezen tudják kigazdálkodni. Ezért 2009-től a FŐGÁZ karbantartási támogatási programot indít, amelynek keretében a nehéz anyagi körülmények között élők esetében átvállalja a karbantartás költségeit, ezzel biztosítva számukra is annak előnyeit. A csatlakozó önkormányzatokkal együttműködve létrehozandó támogatási alapok pályázatokon keresztül nyújtanak lehetőséget a rászorulók – szándékaink szerint a pályázó nagycsaládosok valamint nyugdíjasok – részére a gázkészülék karbantartás ingyenes elvégeztetésére.

A terveink szerint mintegy évi 20 millió Ft támogatási összeg kihelyezésével, valamint a programhoz csatlakozó budapesti önkormányzatok további felajánlásaival közel 3000 rászoruló család otthona válhat biztonságosabbá és egyben csökkenhet e háztartások energiafelhasználásból eredő kiadása is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.