2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jelentési szezon: A JPMorgan jelentése figyelmeztető jel

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/95502"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1078.jpg" border="0" width="471" height="125" /></a></span>Tegnapelőtt jöttek ki a Johnson & Johnson, a JPMorgan Chase, az Intel és a CSX (vasúti társaság) jelentései, és ezek közül egyedül az Intel okozott pozitív meglepetést.</p><p> 

images 1078Tegnapelőtt jöttek ki a Johnson & Johnson, a JPMorgan Chase, az Intel és a CSX (vasúti társaság) jelentései, és ezek közül egyedül az Intel okozott pozitív meglepetést.

 

images 1078Tegnapelőtt jöttek ki a Johnson & Johnson, a JPMorgan Chase, az Intel és a CSX (vasúti társaság) jelentései, és ezek közül egyedül az Intel okozott pozitív meglepetést.

 

A JPMorgan Chase esetében a részvény- és az investment banking üzletágakon kívül minden gyengén alakult, ahogy arra egyébként számítani is lehetett. Az egy részvényre jutó nyereség 6,2%-kal, a nettó árbevétel 2,1%-kal maradt el a várakozásoktól – ez utóbbi az éves összehasonlításban 6,5%-os csökkenést jelent. Ezek a számok tükrözik a jelzálog-refinanszírozás visszaesését, a világgazdasági folyamatok hatását a globális kereskedelmi banki tevékenységre, valamint a kereskedési aktivitás csökkenését, jóllehet a harmadik negyedév kereskedési környezetét a magas volatilitás jellemezte.

 

Jól teljesített viszont a bank a részvénykereskedelemben és az investment banking üzletágban, köszönhetően a nagyobb aktivitásnak és az M&A (Mergers and Acquisition) ügyletek, valamint a hitelgarancia-ügyletek nagyobb számának.

 

A JPMorgan jelentése kétségkívül figyelmeztető jelként szolgál a még nem publikált amerikai nagybanki jelentéseket illetően, így tehát marad a negatív várakozásunk pl. a Citigroup kapcsán is. Ugyanakkor a Goldman Sachs akár kellemes meglepetést is okozhat, mivel a legutóbbi eredmények alapján a Goldman Sachs nagyobb hatékonysággal fordítja a maga javára a piaci volatilitást, mint a JPMorgan.

 

Az eddig kijött amerikai jelentések alapján az egy részvényre jutó nyereség átlagban csaknem 12%-kal nagyobb a tavalyi Q3 jelentések hasonló mutatóinak átlagánál. Ez a növekedés jórészt az amerikai vállalatok fokozott részvény-visszavásárlási tevékenységének következménye, ugyanis a legtöbb vállalatvezető a bizonytalanságok miatt nem a beruházásokat vagy a kutatás-fejlesztést erősítette a szabad pénzeszközeivel.

Peter Garnry

Peter Garnry részvénystratégiai vezető a Saxo Bank nemzetközi és európai részvényportfóliójának összeállításáért és karbantartásáért felelős. Peter naponta tudósít az amerikai és az európai részvényekkel kapcsolatos hírekről, valamint rendszeresen tesz közzé stratégiai elemzéseket különböző témakörökkel kapcsolatban (pl. fúziók és felvásárlások, jelentési időszak, szektorértékelések). A televízióban is rendszeresen szerepel szakértőként (többek között a CNBC és a Bloomberg műsoraiban), emellett részt vesz a Saxo Bank negyedéves előrejelzéseinek összeállításában, valamint a bank híres „Meghökkentő Előrejelzések" tanulmányának elkészítésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.