2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Töredék / Fraction

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/109336"><img class="image image-preview" src="/files/images/töred.preview.jpg" border="0" width="303" height="640" /></a></span>2017. február 9-én nyílik a KKMM - Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményi kiállítása T Ö R E D É K /   F R A C T I O N - Nonfiguratív alkotások Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből címmel a Museion No.1 Galériában. <p> 

töred.preview2017. február 9-én nyílik a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményi kiállítása T Ö R E D É K /   F R A C T I O N – Nonfiguratív alkotások Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből címmel a Museion No.1 Galériában.

 

töred.preview2017. február 9-én nyílik a KKMM – Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményi kiállítása T Ö R E D É K /   F R A C T I O N – Nonfiguratív alkotások Válogatás a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből címmel a Museion No.1 Galériában.

 

„Az idei kiállítás-sorozattal a Nemzetközi Kerámia Stúdió fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepeljük. A Stúdió gyűjteményéből a kecskeméti Kápolna Galériában és a budapesti Museionban tematikus kiállítások keretében mutatunk be alkotásokat. Emlékkiállításokkal tisztelgünk a szakma nagyjai előtt, továbbá magyar művészek és designerek állítják ki aktuális munkáikat.

 

2017 augusztusában a pesti Vigadó falai közt összefoglaló kiállítás keretében a Stúdióban eltelt négy évtizedet dokumentáljuk. Az ottani kiállításon a magyar kerámia „nomád generációjának" munkáit, s a modern kerámia új irányzatait is bemutatjuk, jelezve világhírű gyűjteményünk gazdagságát.

 

Mostani kiállításunk egy négy kiállításból álló sorozat első tagja, a kiállításokon bemutatott munkákat az agyag kifejező, szobrászi minőségeit feltáró szándékkal válogattuk. Ezt a kiállítást egy figurális, egy funkcionális, végül egy raku témával foglalkozó tárlat követi majd. Gyűjteményünk, egyben a jelezett kiállítások különlegességét az adja, hogy a gyűjtemény minden egyes darabja, s így a kiállításokon szereplő minden egyes műtárgy a Nemzetközi Kerámia Stúdióban alkotó művész helyszínen készült alkotása, egyben adománya, így gyűjteményünk a világ kerámiaművészetének megkerülhetetlen része."

Strohner Márton galériavezető

 

Museion No. 1 Galéria

Budapest, Üllői út 3.

 

www.icshu.org

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.