2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Victor Drujiniu a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/112251"><img class="image image-preview" src="/files/images/képreg.preview.jpg" border="0" width="480" height="275" /></a></span>A Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál a legnagyobb magyarországi tematikus fesztivál, és az egyetlen, amely külföldi alkotókat is meghív, ezzel is hangsúlyozva e művészeti ág nemzetközi jellegét. <p> 

képreg.previewA Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál a legnagyobb magyarországi tematikus fesztivál, és az egyetlen, amely külföldi alkotókat is meghív, ezzel is hangsúlyozva e művészeti ág nemzetközi jellegét.

 

képreg.previewA Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál a legnagyobb magyarországi tematikus fesztivál, és az egyetlen, amely külföldi alkotókat is meghív, ezzel is hangsúlyozva e művészeti ág nemzetközi jellegét.

 

Victor Drujiniu romániai művész részvételét a Budapesti Román Kulturális Intézet támogatja a Dürer kertben 2017. május 14-én, vasárnap megrendezett 13. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon, melynek főszervezője a Magyar Képregény Szövetség.

 

Victor Drujiniu mellett a Képregényfesztivál további kiemelt vendégei Jul (Franciaország), a legújabb Lucky Luke-képregény alkotója, és Leopold Maurer (Ausztria), valamint Puzsér Róbert ismert újságíró, médiaszemélyiség.

 

Victor Drujiniu (1981, Sepsiszentgyörgy) tanulmányait a Temesvári Nyugati Tudományegyetem művészeti karán végezte 2005-ben, 2006-2007 között egy 3D animációs stúdióban dolgozott. 2007-ben jelent meg első képregénye, a Taina/Titok a temesvári Helion Sci-Fi folyóiratban. Egy brazil ügynök figyelt fel tehetségére, akinek köszönhetően megrendeléseket kapott a Tales from Wonderland: Alice, Grimm Fairy Tales, Return to Wonderland: The Mad Hatter II, The Waking sorozatokhoz.

 

Az egyesült államokbeli Dark House kiadónál 2010-ben megjelent Predators – Film Adaptation című 64 oldalas képregényt teljes egészében Drujiniu rajzolta. Ez után a Marvel Comics képregénykiadó Incredible Hulk: Amadeus Cho sorozatának lett társalkotója. A 2011-ben megjelent képregény sajátossága, hogy az amerikai képregényipar mindössze két román alkotóját egyesítette: Victor Drujiniu (rajz) és Sandu Florea (kihúzó/inker). 2012-ben a London Super Comic Con egyik díszvendége volt, olyan ismert művészek társaságában, mint George Perez, Ian Churchill, Bill Sienkiewicz, Mike Deodato J. R., Jim Cheung. Ugyanebben az évben a DC Comics 13. és 14. számán dolgozott. 2014-től a második legnagyobb franciaországi képregénykiadó, a Soleil munkatársa.

 

„Victor Drujiniu a román képregényrajzolók által mostanában mellőzött akadémikus, hiperrealista stílus képviselője." (Dodo Niță – képregénykritikus)

 

http://kepregeny.blog.hu

http://druje.deviantart.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.