2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Világörökségi helyszínhez méltó környezetben a megszépült Pannonhalmi Fõapátság

3 perc olvasás
<font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/167"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pannonhalma1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Pannonhalma" title="Pannonhalma" width="100" height="66" /></a> </span>Több mint 345 millió forint uniós társfinanszírozás és mintegy 9 millió Ft saját erõ segítségével valósulhatott meg a Pannonhalmi Fõapátság turisztikai fejlesztési programjának elsõ szakasza. A megszépült Monostort Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelõs kormánybiztos és Várszegi Asztrik fõapát adta át ünnepélyesen a nagyközönségnek.</font></font></font><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> </font></font></font><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> 

pannonhalma Több mint 345 millió forint uniós társfinanszírozás és mintegy 9 millió Ft saját erõ segítségével valósulhatott meg a Pannonhalmi Fõapátság turisztikai fejlesztési programjának elsõ szakasza. A megszépült Monostort Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelõs kormánybiztos és Várszegi Asztrik fõapát adta át ünnepélyesen a nagyközönségnek.  

pannonhalma Több mint 345 millió forint uniós társfinanszírozás és mintegy 9 millió Ft saját erõ segítségével valósulhatott meg a Pannonhalmi Fõapátság turisztikai fejlesztési programjának elsõ szakasza. A megszépült Monostort Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelõs kormánybiztos és Várszegi Asztrik fõapát adta át ünnepélyesen a nagyközönségnek.   A Fõapátság az elmúlt évtizedben fennállásának 1000 éves, a bencés rend alapításának 1500 éves évfordulójára készülve hosszú távú, négy szakaszból álló stratégiát dolgozott ki a Fõmonostor építészeti együttesének, természeti környezetének helyreállítására, továbbfejlesztésére, valamint a bencés közösség több évszázados hagyományainak megõrzésére. A fejlesztések célja, hogy a Pannonhalmára érkezõ turisták minél színvonalasabb szolgáltatásokat vehessenek igénybe, ezáltal jobban megismerhessék a Fõapátság látnivalóit.  

szent márton hegye A stratégia elsõ szakasza a világörökségi helyszín környezetrendezése volt. A Fõapátság 2004-ben nyújtott be sikeres pályázatot a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében. A támogatási szerzõdés aláírására 2005. áprilisában került sor. A beruházás során a Fõapátság elõtti tér, a belsõ udvar, a szabadtéri rendezvényhelyszín, valamint a vársétány környezetrendezése valósult meg.

 

Szintén a projekt keretei között került sor a turisztikai fejlesztési stratégia következõ szakaszát jelentõ ?turisztikai szolgáltatások, infrastruktúra fejlesztése? címû koncepció tervezésére, az építés engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére.

 A Fõapátság a turisztikai fejlesztés egyes elemeit úgy alakította ki, hogy azok fokozatos, koncepciójukban egymásra épülõ kiépítésével alkalmasak legyenek a világörökségi helyszín bemutatására, a vendégek kultúrált fogadására, a szolgáltatások választékának bõvítésére. A Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében eddig 530 pályázat esetében került sor szerzõdéskötésre több mint 105 milliárd forint értékben. 137 turisztikai, 82 útfejlesztési, 36 város-rehabilitációs, 127 óvodai, alapfokú oktatási intézmény-fejlesztési, valamint 148 képzési, foglalkoztatási projekt indulhatott el uniós társfinanszírozás segítségével. 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében hazánk a 2007-2013 közötti idõszakban 8000 milliárd Ft forrásból gazdálkodhat. Ebbõl a regionális operatív programok keretében mintegy 1785 milliárd Ft uniós társfinanszírozás segítségével valósulhatnak meg beruházások, ezt az összeget egészíti ki a hazai társfinanszírozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.