2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét a CEBIT-en a Megatrend: ISeeSec – az Európa-díjas biztonság szoftver

5 perc olvasás
<p><font color="#000000"></font> <span style="font-size: 11pt"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"><span class="inline left"><a href="/node/15"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cebit2007.thumbnail.jpg" border="0" alt="Cebit 2007 logo" title="Cebit 2007 logo" width="75" height="100" /></a> </span>A Megatrend Zrt. a világ egyik legnagyobb infokommunikációs kiállításán, a hannoveri CEBIT-en mutatja be a tavaly Európai Kiválóság Díjban részesített ISeeSec Információbiztonsági Rendszerét.</font></font></span></p><p><span style="font-size: 11pt"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

  A Megatrend Zrt. a világ egyik legnagyobb infokommunikációs kiállításán, a hannoveri CEBIT-en mutatja be a tavaly Európai Kiválóság Díjban részesített ISeeSec Információbiztonsági Rendszerét.

  A Megatrend Zrt. a világ egyik legnagyobb infokommunikációs kiállításán, a hannoveri CEBIT-en mutatja be a tavaly Európai Kiválóság Díjban részesített ISeeSec Információbiztonsági Rendszerét.

Az idén március 15. és 21.nyitva tartó kiállításon a Megatrend az ISeeSec-kel kapcsolatban elsõsorban arra hívja fel a számos érdeklõdõ figyelmét, hogy használatával a biztonsági vezetõ egyszerûen és hatékonyan tudja megszervezni, majd felügyelni a vállalat információbiztonságát.

 Az ISeeSec alkalmazásával láthatóvá válnak a vállalati elektronikus dokumentumokhoz kapcsolódó mûveletek és módosítási tevékenységek. A programcsomag segítségével a jövõben jelentõsen közelíthetnek a valós tevékenységek az írásos formában megjelenõ szabályozásokhoz, elvárásokhoz.A vállalatok, szervezetek információbiztonságának hatékony eszközét, az ISeeSec-et a Megatrend 2001-ben fejlesztette ki szakemberei segítségével.

Az ISeeSec sikeréhez hozzájárul az is, hogy a magyar informatikai piac egyik leggyorsabban fejlõdõ része a biztonsági szegmens: piaci adatok szerint 2005-ben mintegy 27 millió dollár értékben adtak el biztonsággal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat, szemben az egy évvel korábbi 23 millió dollárral.Az elõrejelzések szerint, a nemzetközi trendeknek megfelelõen 2010-ig éves szinten több mint 20 százalékkal bõvül a magyar informatikai biztonsági piac. A növekedést elsõsorban az üzleti és állami szféra várható nagyobb költése generálja.

A magyarországi otthoni felhasználók, összehasonlítva más hasonló lakosságú európai országokkal, nagyon keveset költenek a biztonságra, jóllehet ugyanazok a veszélyek leselkednek rá, mint a nyugat-európai internetezõkre.

Az ISeeSec Információbiztonsági Rendszer több elismerésben is részesült az elmúlt években: 2004-ben az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Innovációs Nagydíját nyerte el, majd 2005-ben az IT-Business infokommunikációs lap IT-Business Leadership Award-dal tüntette ki a szoftvert.

 Egy komplex információs rendszer hatékony mûködtetéséhez elengedhetetlen egy vele egyenesen arányosan felépített, hatékony védelmi rendszer. Minél több elem befolyásolja a rendszer biztonságát, annál nagyobb annak sebezhetõsége, fenyegetettsége. Mindez mutatja, hogy a fennálló kockázatokat csak egy, a vállalat szokásait és tevékenységeit figyelembevevõ, igen összetett védelmi eszközzel lehet eredményesen csökkenteni. Ezt a problémát oldja meg az ISeeSec.

Az ISeeSec Információbiztonsági Rendszer egyebek mellett lehetõvé teszi a fájl és másolás védelmet, s kockázatarányosan fordít figyelmet az adatok védelmére: ami a vállalat szempontjából fontos, azt védi.A szoftver alkalmas arra is, hogy védje az alkalmazások integritását és a kommunikációs csatornákat. Mindez azért is nagyon fontos, mert ma már a cégeknek nemcsak az a problémájuk, hogy megvédjék adatbázisukat a rosszindulatú külsõ hozzáférésektõl, hanem az is, hogy korlátozzák a munkatársakat abban, milyen külsõ adathordozókat csatlakoztathatnak a rendszerükhöz. Ha ugyanis ezt nem kísérik figyelemmel, akkor a hordozható külsõ eszközök, például pen drive-ok, iPodok, digitális kamerák és mp3 lejátszók rosszindulatú kódokat és vírusokat telepíthetnek a vállalati gépekre, s ezzel esetleg lehetõvé teszik a betöréseket és az adatlopást. Hasonlóan veszélyes lehet az is, ha nem jogtiszta szoftvert telepít egy dolgozó a benti gépére.

Az ISeeSec az információbiztonsági elveket átülteti a gyakorlatba, kikényszeríti és ellenõrzi betartásukat. Csökkenti az adatszivárgás kockázatát, s a megelõzés mellett támogatja az adott szervezet értékteremtõ folyamatát.Az ISeeSec értesítést küld eseményekrõl, naplózza a tevékenységet, majd az elõre egyeztetett szabályrendszerek alapján beavatkozik a tiltott tevékenységek észlelésekor.

A Megatrend az idei CEBIT-en a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) standján jelent meg: erre azért van lehetõsége, mert tagja annak az Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpont (IT2) konzorciumnak, amelyet tavaly egyebek mellett a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Pázmány Péter Program címû pályázati felhívására a BME Informatikai Központja (BME IK), valamint a Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) és más karok több tanszéke hoztak létre. A központot alapító konzorciumnak hat olyan kis- és közepes vállalat – a Megatrend, az e-Group, a Balabit, az ESRI, a DSS és a Secfone – is az alapítója, amelyek jelentõs kutatás-fejlesztési háttérrel, valamint szakembereik révén komoly termékfejlesztési képességgel és készséggel rendelkeznek. A tudásközpontot alakító konzorciumban három multinacionális cég is részt vesz, így a Hewlett-Packard, a Scansoft-Recognita és a T-Systems.

A Megatrend Zrt. gazdasági társaságok, közigazgatási és államigazgatási szervezetek kiemelt gazdálkodási, irányítási és biztonsági folyamatait támogató információs rendszerek fejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott.A Megatrend 1986 óta a hazai informatikai piac meghatározó szereplõje, az elmúlt 20 év alatt üzembe helyezett saját fejlesztésû rendszereink számottevõ adatvagyont kezelnek. 2004-ben a vállalat elnyerte az Üzlet & Siker minõsítési díjat, az International Data Corporation 2005-ben végzett piackutatása pedig a Megatrendet jelölte meg Magyarország harmadik legnagyobb ERP fejlesztõ cégének.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.