2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Várdai István gordonkaművész-tanári diplomahangversenye 2009. október 8-án a Zeneakadémián

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/32819"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/vardai_istvan_ff_100.thumbnail.JPG" border="0" alt="Várdai István" title="Várdai István" width="74" height="100" /></a><span style="width: 191px; height: 14px" class="caption"><strong>Várdai István</strong></span></span>Várdai István 1985-ben született Pécsett. 1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába, jelenleg a bécsi Zeneakadémia és a budapesti Zeneművészeti Egyetem növendéke<strong><em>.</em></strong> </p><p> 

várdai istvánVárdai IstvánVárdai István 1985-ben született Pécsett. 1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába, jelenleg a bécsi Zeneakadémia és a budapesti Zeneművészeti Egyetem növendéke.

 

várdai istvánVárdai IstvánVárdai István 1985-ben született Pécsett. 1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába, jelenleg a bécsi Zeneakadémia és a budapesti Zeneművészeti Egyetem növendéke.

 

Bemutatkozó szólókoncertjét Hágában adta 1998-ban, majd a hollandiai debütáló hangversenyt olyan jelentős állomások követtek, mint például London, Firenze, Frankfurt, Moszkva és München. Várdai István már több világhírű előadóművésszel dolgozott együtt, így 2006-ban például Jandó Jenő és Kelemen Barnabás szólista partnereként lépett fel a Pannon Filharmonikusokkal, Hamar Zsolt vezényletével. 2006 nyarán a Santander-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon Radovan Vlatkovics kürtművésszel adhatott közös koncertet. Az utóbbi egy-két évben szólistaként fellépett például a Szentpétervári Szimfonikus Zenekarral, Kínában a Qingdao Szimfonikus Zenekarral, valamint több alkalommal játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekarral.

Tehetségét többször jutalmazták nemzetközi zenei versenyeken, 2007 júniusában elnyerte Moszkvában a XIII. Nemzetközi Csajkovszkij Verseny harmadik díját, a Nemzetközi Csajkovszkij Alapítvány Különdíját, 2006-ban Berlinben a Kronberg Akadémia Különdíját az Emanuel Feuermann Gordonkaversenyen, illetve első helyezést ért el az Ausztriában rendezett XIII. Nemzetközi Brahms versenyen. Kivételes sikersorozattal is büszkélkedhet: háromszor nyerte meg a David Popper Nemzetközi Zenei Versenyt. 2008. március 15-én megkapta a legígéretesebb ifjú zeneművésznek járó "Márciusi Ifjak" állami kitüntetést.

Legutóbbi elismerése óriási figyelmet keltett: 2008. október 27-én Várdai István nyerte meg a rangos Genfi Nemzetközi Zenei Verseny 20.000 svájci frank összegű fődíját, valamint az öt különdíj közül négyet, köztük a közönségdíjat, a Pierre Fournier elismerést, továbbá a Coup de coeur Breguet díjat is, amely egyebek között CD-felvétellel és kétéves koncertlehetőséggel is jár.

Várdai István gordonkaművész-tanári

diplomahangversenye,

amely 2009. október 8-án

csütörtökön 19.30 órakor

a Zeneakadémia Nagytermében

(Budapest, VI. Liszt Ferenc tér 8.)

Műsoron:

A. Dvorák: Két szláv tánc

h-moll gordonkaverseny Op. 104

szünet

J. Brahms: a-moll kettősverseny hegedűre és gordonkára Op. 102

Két magyar tánc

Közreműködik:

Baráti Kristóf – hegedű

a Győri Filharmonikus Zenekar

vezényel: Berkes Kálmán

Jegyek a Zeneakadémia jegypéztárában kaphatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.