2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Örömautózás 2010

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/39663"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/DuEn_III_Oromautozas_071.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Schumacher, Massa és a többi nagy Forma 1-es sztár nyomdokain köröztek szombaton azok a beteg kisgyermekek, akik a magyar autósport társadalom jóvoltából idén harmadszorra vehettek részt az Örömautózás 2010 jótékonysági eseményen.</p><p> 

 

duen iii oromautozas 071.thumbnailSchumacher, Massa és a többi nagy Forma 1-es sztár nyomdokain köröztek szombaton azok a beteg kisgyermekek, akik a magyar autósport társadalom jóvoltából idén harmadszorra vehettek részt az Örömautózás 2010 jótékonysági eseményen.

 

 

duen iii oromautozas 071.thumbnailSchumacher, Massa és a többi nagy Forma 1-es sztár nyomdokain köröztek szombaton azok a beteg kisgyermekek, akik a magyar autósport társadalom jóvoltából idén harmadszorra vehettek részt az Örömautózás 2010 jótékonysági eseményen.

 

 Az élményterápia már évek óta fontos szerepet tölt be a daganatos gyerekek rehabilitációjában, hiszen a pozitív élmények képesek feloldani a hosszú betegeskedés következtében kialakult fásultságot. Idén a Tűzoltó utcai Gyermekklinika mellett a Miskolci Gyermekonkológiai Központban kezelt gyermekek is versenyautóba ülhettek a Hungaroringen.

duen iii oromautozas 241.thumbnailImmáron harmadik alkalommal fogtak össze a hazai autósport barátok, hogy a beteg kisgyermekeket pozitív élményekkel segítsék rehabilitációjukban. Az Örömautózás jótékonysági esemény gondolatát a súlyos betegségben fiatalon elhunyt miskolci rally-rajongó, Kléri Ádám emléke hívta életre, és az autóztatást azóta is töretlen népszerűséggel rendezik meg a daganattal küzdő kisgyerekekért. Az idén a közel kétszáz kis beteg a versenyzés mellett még egy élménnyel lehetett gazdagabb, a Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából Schumacher, Massa és a többi nagy autósport-sztár nyomdokain körözhettek a 3592.18 méteres versenytávon. Az eseményen résztvevő mintegy 90 profi, illetve amatőr csapat versenyautóját a beteg gyerekek navigálhatták a pályán.

            „Nagy büszkeség számunkra, hogy a három éve első ízben megrendezett autóztatásunkból mára igazi hagyomány válhatott. Bár az első Örömautózást egy tragikus esemény inspirálta, immár évről évre a kisgyermekek visszajelzéseit látva újra van okunk az örömre."– fogalmazott Stróbl Balázs, aki Kiss Ágnes, illetve Szilassy Arnold mellett évek óta nagy lelkesedéssel veszi ki részét a szervezésben. Stróbl Balázs hozzátette: „Igazán jó érzés, hogy a hazai autós társadalom összefog, és közös ügyének érzi, hogy a maga eszközeivel segítsen a beteg gyerekeken. Minden alkalommal egyre több támogatónk van és idén a gyerekek létszáma is bővült, a Miskolci Gyermekonkológiai Központ kis betegei is csatlakoztak hozzánk."

            Az autós élményterápiát a klinikákon dolgozó orvosszakértők is támogatják. Mind a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, mind az ott működő, a beteg gyerekek gyógyítását és rehabilitációját két évtizede aktívan támogató Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagy örömmel fogadta, amikor a szervezők 2008-ban megkeresték az ötlettel.

            „A gyerekek minden évben kitüntetett figyelemmel várják, hogy versenyautóba ülhessenek. Ezek olyan pozitív élmények számukra, melyek kulcsfontosságúak lehetnek a rehabilitációjukban, hiszen azon kívül, hogy elfeledtetik a mindennapok megpróbáltatásait, jelentősen járulhatnak hozzá a gyógyulási folyamatok beindulásában is." – mondta a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályát vezető Dr. Garami Miklós.

            Az egy napra autóversenyzővé vált kisgyermekeket a hagyományokhoz híven idén is sok más ajándék és program várta. Az elektromos kisautók és szimulátorok kipróbálása mellett a LEGOÁRUHÁZ.HU jóvoltából 300 db  játékot osztottak ki a szervezők a kis betegek között, de 300 doboz  Multitabs Immuno gyerekvitamin, valamint hasznos ruházati cikkek is gazdára találtak. Az autós társadalom tagjai mellett idén többek között a rehabilitáció iránt elkötelezett Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. is támogatta a rendezvényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.