2024.augusztus.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Teljes lakosságban a Megasztár a toplista vezető! a tv2-nél

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/39914"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_79.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="41" /></a></span>  <p>Letaszította trónjáról a Barátok köztöt minden korosztályban a Megasztár casting harmadik adása, mely 19. héten a legnézettebb műsor lett a teljes lakosság körében. A tehetségkutató a kereskedelmi célcsoportban több tízezer új nézőt gyűjtve tovább erősödött, és ezúttal második lett a heti rangsorban.</p><p>

image3 79.thumbnail 

Letaszította trónjáról a Barátok köztöt minden korosztályban a Megasztár casting harmadik adása, mely 19. héten a legnézettebb műsor lett a teljes lakosság körében. A tehetségkutató a kereskedelmi célcsoportban több tízezer új nézőt gyűjtve tovább erősödött, és ezúttal második lett a heti rangsorban.

image3 79.thumbnail 

Letaszította trónjáról a Barátok köztöt minden korosztályban a Megasztár casting harmadik adása, mely 19. héten a legnézettebb műsor lett a teljes lakosság körében. A tehetségkutató a kereskedelmi célcsoportban több tízezer új nézőt gyűjtve tovább erősödött, és ezúttal második lett a heti rangsorban.

Teljes napon minkét kereskedelmi csatornának sikerült pozitív irányba mozdulni előző négyheti átlagához képest, főműsoridőben ez azonban csak a TV2-ről mondható el: a csatorna 0,4% pontot javított korábbi teljesítményén, míg a konkurens RTL Klub ismét veszített közönségarányából a 18-49-esek körében.

A főműsoridős javulásban kulcsszerepet játszanak a TV2 állandó műsorai, a múlt héten erősödött többek között az Áll az alku. Kovács Áron vetélkedője heti átlagban 21%-os közönségarányt ért el, szép számaihoz a konkurens csatorna teljesítményvesztése is hozzátett, hiszen a Vacsoracsata után visszatérő Széf Sebestyén Balázzsal lényegesen gyengébb eredményeket szállít ebben a sávban. Kimagasló eredményt ért el a TV2 napi kórházsorozata, a Jóban Rosszban is, mely a két héttel korábbi 24%-os heti átlagos közönségarányt immár 25%-ra tornászta, és tette mindezt konkurense kárára, hiszen a Barátok közt ezalatt pontosan ennyit, 1%-ot veszített előző heti teljesítményéből. Mintha fogyna a Barátok közt puskapora, a múlt héten ugyanis nem egyszer 30% alá zuhant a sorozat közönségaránya, csütörtökön pedig már mindössze csak 3,6% pont és mintegy 50 ezer néző különbség volt a két konkurens műsor között.

A TV2-es nagyágyúk ezen a héten is őrizték pozíciójukat, Doktor House (27,5% SHR) az ellene küldött Gyilkos cápákkal és óriáspolipokkal (25,8% SHR) nézett farkasszemet szerda este, és továbbra is őrzi ebben az évben elvitathatatlan verhetetlenségét. Biztos szépek voltak a lányok az idei Miss Universe választáson, a nézők mégis inkább a TV2 romantikus vígjátékára kapcsoltak többségében csütörtök este, amikor is Sarah Jessica Parker és Matthew McConaughey Anyám nyakán c. filmje 25,5% SHR-rel jobbnak bizonyult az RTL A királynő c. műsoránál (25,1% SHR).

A Megasztár casting adása az elmúlt szombatokon már bizonyította, hogy a tehetségkutatóra 2010-ben is rendkívüli módon éhes a közönség, a harmadik válogatás sikere azonban felülmúlta korábbi szériákat is: a Megasztár teljes lakosságban újabb százezer embert húzott a képernyők elé, 1 millió 782 ezer nézőjével (37,4% SHR) pedig a heti toplista élére ugrott, a Barátok köztöt sodorva le trónjáról. Az RTL-es szappanoperának a 18-49-es listán is lejjebb kellett lépnie, mert pozícióját – a második helyet – a Megáknak kellett, hogy átengedje. A korábbi héthez képest ebben a korosztályban is új nézők tízezrei, közel 80.000-en ültek le a TV2 elé, hogy a legjobb és a legmulatságosabb produkciókat figyelemmel kísérjék. A Megasztárt a múlt héten egyedül az RTL vasárnap esti mozifilmje, a Holnapután tudta megelőzni.

A TV2 három főműsoridős programjának sikerét kell még megemlítenünk: a Magellán harmadszor is befogta a konkurens Fókusz Pluszt, két győzelem után egy döntetlent játszott a szombati struktúrában. Vujity Tvrtko műsora azonban már esélyt sem adott a Cobra 11-nek, a Napló 18-49-ben közel 600 ezer nézővel (30,4% SHR) ütötte ki a sorozatot, teljes lakosságban szerzett 1 millió 656 ezer nézővel pedig a toplista harmadik helyét szerezte meg. Szép számokat hozott a Frizbi Hajdú Péterrel is, amely a Heti hetessel közös sávban folyamatosan

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.