2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Navigátor 2011 március -iránytű a mai gazdasági helyzetben, tőkepiaci elemézések

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48414"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Navigator_2011Q1_web.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>A QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tizenkilencedik alkalommal készítette el Navigátor című kiadványát, amely befektetői számára nyújt információkat az aktuális gazdasági helyzetről.<td valign="top"> </td> <strong>A kiadvány a cikk végén lévő linkekről letölthető!</strong></p><p>

navigator 2011q1 web.thumbnailA QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tizenkilencedik alkalommal készítette el Navigátor című kiadványát, amely befektetői számára nyújt információkat az aktuális gazdasági helyzetről.

 

 A kiadvány a cikk végén lévő linkekről letölthető!

navigator 2011q1 web.thumbnailA QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tizenkilencedik alkalommal készítette el Navigátor című kiadványát, amely befektetői számára nyújt információkat az aktuális gazdasági helyzetről.

 

 A kiadvány a cikk végén lévő linkekről letölthető!


    A kiadvány zárása utáni japán földrengés, valamint a térségben megrongálódott atomerőmű nyomán fellépő nukleáris veszély gazdasági hatásait nehéz megítélni és számszerűsíteni. A korai becslések szerint 180 milliárd dollár körüli összegre tehető a károk nagysága, ami a japán GDP mintegy 3%-a. A világgazdaságra nézve már jóval szerényebb lehet a hatás, becslések szerint 0,2-0,5%-os növekedési áldozatot jelenthet a katasztrófa.

A kiadványból a nemzetközi részvénypiac állásáról is képet kaphatunk. Ezen piacok emelkedését több tényező együttes hatása támogatja. A kedvező vállalati eredmény-várakozások, a magas vállalati készpénz-állomány következtében megélénkülő felvásárlási és sajátrészvény-vásárlási aktivitás, és a részvényalapokba áramló tőke jelentik a legfőbb hajtóerőt. A fő kockázati tényezőt jelenleg az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed likviditásnövelő programjának júniusi kifutása, az amerikai munkaerő-piaci helyzet javulásának üteme, és az inflációs folyamatok jelentik.

A hazai részvénypiacon kedvezőtlen folyamatok bontakoztak ki az utóbbi hónapokban. Továbbra is tartjuk álláspontunkat, miszerint a hazai piacon a likviditási kockázat miatt a négy nagy papírral (OTP, MOL, Richter, MTelekom) célszerű kereskedni, és a pozíciók hosszabb tartása helyett a gyorsabb profitrealizálásokra érdemes törekedni. Makrogazdasági fronton az inflációs nyomás jelentősen korlátozza a jegybanki kamatcsökkentés lehetőségét. A kormányzat láthatóan igyekszik növekedésbarát gazdasági környezetet és fiskális stabilitást teremteni, ebbe illeszkedik a Széll Kálmán terv is, amelynek részleteit az év közepén ítélhetjük majd meg. A forint árfolyamának gyengülését a jelenlegi kockázati faktorok felerősödése hozhatja.

A Navigátor kiadvány az alábbi linket letölthető:
http://www.quaestor.hu/attachments/2619/Navigator_2011Q1_web.pdf 
   Vagy

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BwhU4uwT-_AvMjU3NWUzMTgtZjRhZS00NTNkLWE0MWUtNWFhODZjMmJkOWE5&hl=hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.