2024.augusztus.03. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ. GLOBALIZÁCIÓ

3 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/48528"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Elsodorja-e a globalizáció hulláma a magyar nemzeti identitást? Itt a vita helye, és ideje. 2011. március 23.-án ismét vitatér az Eiffel téri U26 Clubshop. Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel! <br />

 

images4.thumbnailElsodorja-e a globalizáció hulláma a magyar nemzeti identitást? Itt a vita helye, és ideje. 2011. március 23.-án ismét vitatér az Eiffel téri U26 Clubshop. Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

 

images4.thumbnailElsodorja-e a globalizáció hulláma a magyar nemzeti identitást? Itt a vita helye, és ideje. 2011. március 23.-án ismét vitatér az Eiffel téri U26 Clubshop. Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

A globalizáció a modern világ népeinek növekvő kapcsolatrendszere és kölcsönös függése. Jó-e, ha más népek szokásait átvesszük? Kell-e tenni a globalizáció ellen? Kell-e védeni nyelvünket? Egy mai magyar fiatal hogyan őrzi meg Magyarország kultúráját és hagyományait? Milyen hagyományokat kell egyáltalán megtartani? Többek között erről vitatkoznak a fiatalok az U26 Vitaszínházban március 23-án este 6 órától az U26 Clubshopban, az Eiffel téren.

A globalizáció hatására egymástól távol élő emberek, közösségek is kapcsolatba kerülnek. Lehetőség ez a nyitott országoknak, hogy bekapcsolódjanak a világgazdaságba, ezáltal azonban kölcsönös függő viszonyok is kialakulnak. Ezért is lesz aztán világméretű egy gazdasági válság.

Dél-Amerikából importált narancsot eszünk, egy divatos magyar fiatal öltözéke nem sokban különbözik egy Nyugat-Európai fiatalétól, a Facebook megszüntette a távolságokat, a technológiai forradalom hatására pedig vannak olyan kifejezések, amiknek magyar megfelelője nincs is, csak angol szavunk van rá. Ettől függetlenül vannak, akik a buddhista vallást gyakorolják Magyarország szívében, akik ragaszkodnak hozzá, hogy a piacon magyar termelőtől vásároljanak, és hazai iparművészek cuccait hordják a tömegtermékek helyett. Ha valaki halad a korral és elfogadja, hogy a Föld kultúrák olvasztótégelyévé vált, annak ezzel együtt is lehet fontos a magyarság megőrzése?

Manapság egyre több fiatalnak van lehetősége iskolai vagy éppen családi keretek között külföldre utazni és megismerni más, a miénktől nagyban eltérő kultúrákat. Hihetetlen mennyiségű információ és hatás ér bennünket a világ minden egyes részéről. Vajon hogyan gondolkodnak Magyarországról és saját kultúrájuk értékeinek megőrzéséről a fiatalok? Hazaszeret és nyitás más országok felé kizárják egymást?

Az U26 Vitaszínházban többek között a következő kérdésekre keressük ez alkalommal a válaszokat:

Veszélyben van-e a magyarságunk?

Tönkreteszi-e az Internet a nemzeti kultúrákat?

Kell-e büszkének lennünk a hazánkra?

Kritizálhatjuk-e saját országunkat?

Tönkreteszik-e az idegen szavak a nyelvünket?

Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

Időpont: 2011. március 23., szerda 18 óra
Helyszín: U26 Clubshop, 1065 Budapest Teréz krt. 55-57. (Eiffel tér)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.