2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58314"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/f_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span>3 az 1-ben, melyben 2 nagyszerű aktuális programot, a Műcsarnokot és a Gőzölgő Fesztivál nyitását ajánlanám figyelmükbe, valamint bemutatnám Abodi Dóra és a Fashion Video Festival londoni sikerét. </p> <p><strong> </strong>

f 4.thumbnail3 az 1-ben, melyben 2 nagyszerű aktuális programot, a Műcsarnokot és a Gőzölgő Fesztivál nyitását ajánlanám figyelmükbe, valamint bemutatnám Abodi Dóra és a Fashion Video Festival londoni sikerét.

 

f 4.thumbnail3 az 1-ben, melyben 2 nagyszerű aktuális programot, a Műcsarnokot és a Gőzölgő Fesztivál nyitását ajánlanám figyelmükbe, valamint bemutatnám Abodi Dóra és a Fashion Video Festival londoni sikerét.

 

Az üresség nyolc leckéje – Marina Abramović kiállításmegnyitója.

2012. Február 23. csütörtök 18 óra

Mélycsarnok. (Műcsarnokban) 

Marina Abramović (1946) New Yorkban élő szerb származású művész a kortárs képzőművészet legnagyobb hatású képviselőinek egyike. Az üresség nyolc leckéje happy enddel című műve 2008-ban készült Laoszban. A videóinstalláció nyolc leckéjében a katonaruhás, kínai játékfegyverrel felszerelkezett laoszi gyerekek és a művész a háború tipikus, tévéfilmekre és videójátékokra utaló jeleneteit játsszák el. A Mélycsarnok falain látható fotókat Marina Abramović a projekt részeként készítette Laosz fővárosában, Luang Prabangban.

A bemutató különlegessége, hogy a videóinstallációhoz készült eredeti rajzokból is látható néhány, és a projekthez épített, a forgatás helyszínéül szolgáló ház makettje is megtekinthető.

A megnyitó esemény 18 órakor Szombathy Bálint performanszával kezdődik a Műcsarnok aulájában. Gulyás Gábor köszöntője után Drozdik Orshi festőművész méltatja az alkotót és a tárlatot a Műcsarnok kávézójában. Ezt követően Borbély Mihály szaxofonozik a közönségnek.

A megnyitó alatt az előadóteremben Ramon Coelho Minden, amit mindig is tudni akartál a videóinstalláció készítéséről című filmjét vetítik.

A Venet-együttható / irodalmi est zenével Bernar Venet kiállításában

2012. Február 23. csütörtök 20 óra

Műcsarnok kiállítótér

20 órakor irodalmi est kezdődik a New York, Versailles, Budapest kiállításban

Venet-együttható címmel, melyen Dunajcsik Mátyás és Krusovszky Dénes olvassák fel írásaikat, a Spiritus Noister ‒ Ladik Katalin, Szkárosi Endre és Sőrés Zsolt – zenei kíséretében. Az est moderátora Winkler Nóra.

Bernar Venet tervezett már balettelőadást (díszletet, zenét, koreográfiát és jelmezt), volt díszlettervező a nizzai operaházban, készített szurokfestményeket, acélbútort, de elsősorban szobrászként ismert. A sokoldalú francia művész munkáinak terében két estére különös színházat varázsolnak vendégeik, kortárs írók és zenészek. Sanzonos-rizsporos játék, rozsdás vasat pengető hangköltészet és friss irodalmi szövegek: à la carte.

 

A csütörtökön, 2012. február 23-án 12.00 órakor nyitó Gőzölgő gasztronómiai fesztivál első estéjén a berlini, Rotfront melegíti be a közönséget. A gőzölgő ínyencségek az Erzsébet téren, az Akvárium Klub felső részén lesznek kiállítva, míg a koncertek a Klub koncerttermében láthatók. Napközben a programok ingyenesek.

Igazi örömzenével indítja el az [origo] Gőzölgő Fesztivál esti koncertsorozatát. A nyitónapon a berlini Rotfront zenekar táncoltatja meg az Akvárium Klub közönségét.

Az Emigrantski Raggamuffin Kollektiv új felállásban és rég nem játszott magyar dalokkal lép a színpadra. Az orosz-magyar-német-amerikai barátság jegyében született berlini zenekar két lemeze folyamatosan fejlődő anyagán túl Budapestnek előveszi a rég nem játszott magyar dalokat: a gasztronómiai fesztivál első napján, csütörtökön igazi forró hangulatot varázsol a belvárosba.

A Gödör Klubban sok legendás estét éltünk át, amelyekből gyerekek születtek, házasságok jöttek létre, vagy szűntek meg. Kíváncsian várjuk a következő koncert eredményeit immár az Akvárium Klubban" – mondta Wahorn Simon énekes.

A zenekar női tagja, Gryllus Dorka egy időre visszavonul az énekléstől, hogy anyai feladataira koncentráljon, őt a bolgár származású Katya Tasheva helyettesíti ez idő alatt.

A zenekar szerteágazó ízléssel rendelkezik, így minden fellépésükre egy kisebb bárt hoznak magukkal. A rendezvény meleg italaiból, vagy pálinkáiból azonban kedvükre válogathatnak. Az első [origo] Gőzölgő Fesztiválon ugyanis bőséges kínálat lesz kávéból, forró csokiból, kakaóból, speciális teából, grogból, rumpuncsból, bombardinóból, forralt borból és szívet melengető pálinkából.

2012. február 23-26 között Gőzölgő Fesztivál

Erzsébet tér, Akvárium Klub

http://www.facebook.com/akvariumklub

www.gozolgo.hu

 

A hazai divat legjobbjai a London Fashion Week-en. Vetítés a Fashion Video Festival legjobb filmeiből a London Fashion Week hivatalos programjában.

A 2012. február 17-én, pénteken indult London Fashion Week hivatalos programjában hétfőn (február 20-án) Abodi Dóra divattervező legújabb kollekciójának bemutatója mellett a Fashion Video Festival legjobb munkáinak vetítése is szerepelt!

A világ legfontosabb divateseményének számító London Fashion Week tavaszi programjában kapott helyet a második Fashion Video Festival. A zsenge kora ellenére rangos seregszemlévé érett divat rövidfilmes fesztivál versenyprogramjának 11 alkotása került vetítésre Abodi Dóra 2012/13 őszi-téli ready-to-wear kollekciójának bemutatása előtt.

A nemzetközi zsűri döntésével megválasztott és díjazott filmalkotások mellett a fesztivál szervezői a versenyprogram rövidfilmjei közül is válogattak. Céljuk egy olyan reprezentatív szelekció levetítése, amely híven tükrözi a fiatal hazai divat képviselőinek egyedülálló szemléletmódját, progresszív gondolkodását és a műfaji keretek művészi újragondolásának képességét.

A Fashion Video Festival idén ősszel harmadszor kerül majd megrendezésre, hogy újabb versenyre hívja a hazai divatszakma képviselőit. Az egyre nagyobb hazai és nemzetközi elismerésnek örvendő divatfilmes fesztivál 2011-ben rendezett Japán jótékonysági napjának köszönhetően szerepelt a Mercedes-Benz Tokyo Fashion Week hivatalos oldalán is, a Not Just a Label kiemelten foglalkozott vele, ahogyan a legfontosabb hazai és nemzetközi trendszetter média is.

Az őszi fesztivál előtt a 2011-es versenyprogram válogatott alkotásai a London Fashion Week mellett meghívást kaptak a bécsi Fashion in motion fesztiválra, és a tervek szerint ősszel a Tokyo Fashion Film keretein belül bemutatják őket Japánban is!

A szervezők célja, hogy egy rangos, a divatszakma egészét megmérető, objektív versenyprogrammal, divatbemutatókkal, szakmai kiállításokkal és konferenciákkal a kortárs divat legfontosabb metszéspontjává tegyék itthon a fesztivált. Ugyanakkor a nemzetközi zsűri, a külföldi előadók és más meghívottak szerepeltetése, illetve a fesztiválprogramból készült válogatás egész éves turnéjának célja, hogy a hazai divatban rejlő kreatív potenciál, az itthoni designerek, fotósok, stylistok, sminkesek és egyéb kreatív szakemberek munkáját nemzetközi porondon is képviseljék.

A londonban bemutatott versenyfilmek a következők:

Tombor Zoltán-Vigh Dávid: Poor Celine,

Szabó Áron – Zsuzsanna Alexandrovna Marinka-Király Tamás: Eme Molas,

Krasznai Zoltán -Mrs Herskin: The six deadly sins of Mrs Herskin,

Baráti Vince: Take me into your skin,

Éder Krisztián- Visage Model management: The Water, Daphne Samaras: 486,

Barna Bálint – Eugenia Zsena Bulah – Gróf: Parasomnia,

Boldizsar Csernak-Risko and Krisztian Zana: Don't Tell Me to Fix Her,

Gyarmati Dezső: Tense, Iv & Candy: Little days,

Viszlay Mark: Celestial bodies

www.fashionvideofestival.hu/com

A LFW program hivatalos linkje

http://www.londonfashionweek.co.uk/event_detail.aspx?ID=804&q=Dora+Abodi+FW+2012%2F13+Collection+Exhibition%2C+Fashion+Film+Screening+and+Best+of+Fashion+Video+Festival+Budapest+2011

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.