2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb civil megmozdulás az ACTA ellen

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58400"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_547.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás, az ACTA elfogadása ellen demonstrált néhány tucat civil aktivista szombaton Budapesten, az Európai Parlament magyarországi tájékoztatási irodájánál, a Lövőház utcában.

images 547.thumbnailA Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás, az ACTA elfogadása ellen demonstrált néhány tucat civil aktivista szombaton Budapesten, az Európai Parlament magyarországi tájékoztatási irodájánál, a Lövőház utcában.

images 547.thumbnailA Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás, az ACTA elfogadása ellen demonstrált néhány tucat civil aktivista szombaton Budapesten, az Európai Parlament magyarországi tájékoztatási irodájánál, a Lövőház utcában.

    A "Mondjunk nemet az ACTA-ra!"-nemzetközi akciónaphoz kapcsolódóan az internet szabadságáért emelték fel a szavukat a Zöld Pók Alapítvány, a Kalózpárt mozgalom, valamint az Occupy Szeged és az Occupy Pécs nevű civil mozgalmak tagjai, akik a két vidéki városban egyaránt megmozdulásokat tartottak.     A budapesti demonstráció szervezője, Fidrich Róbert arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az Európai Unió nem függesztette fel az Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) ratifikálását azzal, hogy a Bizottság véleményezésre megküldte azt az Európai Bíróságnak. Elmondta azt is, hogy bár több uniós ország felfüggesztette az elfogadás folyamatát, az Európai Parlament a jövő héten mégis elkezdi a dokumentum tárgyalását.     A demonstrálók üdvözölték, hogy a magyar kormány is párbeszédet javasol a kérdésről, de azt szeretnék, ha sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fogadná el az ACTA-t, amelynek célja az internetes kalózletöltések megfékezése.     A szombati a második nemzetközi akciónap, amely az egyezmény ellen szerveződik, ekkor Európa mintegy húsz országában tiltakoznak a megállapodás ellen.

bet \ bki

MTI 2012. február 25., szombat 17:22

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.