2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sikeres volt az első nyilvános SkyCourt földrengés-szimuláció

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/70684"><img class="image image-_original" src="/files/images/K%20(1)_6.jpg" border="0" width="480" height="333" /></a></span>Már világszerte használják a ConSteelt acélszerkezetek tervezéséhez.Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutatták be először nyilvánosan azt a szoftvert, amellyel elvégezték a SkyCourt földrengés-szimulációját.</p> <p> 

k%20(1) 6Már világszerte használják a ConSteelt acélszerkezetek tervezéséhez.Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutatták be először nyilvánosan azt a szoftvert, amellyel elvégezték a SkyCourt földrengés-szimulációját.

 

k%20(1) 6Már világszerte használják a ConSteelt acélszerkezetek tervezéséhez.Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián mutatták be először nyilvánosan azt a szoftvert, amellyel elvégezték a SkyCourt földrengés-szimulációját.

 

A 30 éves KÉSZ csoport egyedi fejlesztésű, nemzetközileg is elismert ConSteel szoftverét már világszerte használják magasépítési acélszerkezetek tervezéséhez. Ezzel a programmal tervezték többek között a Liszt Ferenc repülőtér termináljának, a SkyCourt-nak az acélszerkezetét is. A ConSteel látványos bemutatóján részt vevők megtapasztalhatták, hogyan reagálna egy földrengés esetén a SkyCourt épülete.

 

A program fejlesztése 1994-ben kezdődött, amikor Dr. Papp Ferenc doktori disszertációjában lefektette a program elméleti alapjait és az első programkódok is ekkor születtek. A KÉSZ 1998-ban karolta fel a ConSteel fejlesztését, és mint belső szoftvert fejlesztette tovább. 2008-ban teljesen megújult felhasználói felülettel és számos új funkcióval jelent meg a ConSteel 4.0.

 

„Most először láthatta a nagyközönség saját szemével, hogy földrengés hatására hogyan tervezték a SkyCourt épületét. Ezt a folyamatot mutattuk be most, és igazoltuk, hogy az épület ellenáll a szabványokban meghatározott földrengésnek" – mondta el Wálny Péter, a ConSteel Solutions szoftvermérnöke.

 

A magyar fejlesztésű ConSteelt azóta számtalan európai egyetemen és kutatóintézményben használják.

 

A program nagy előnye, hogy a mérnökök számára több szabadságot nyújt a modellezésben és analízisben egyaránt. Ezáltal a felhasználók több tudással rendelkeznek az acélszerkezeti modellről.

 

Az alkalmazott újszerű megoldásoknak és a könnyű kezelhetőségnek köszönhetően számtalan acélszerkezet tervezését végzik ConSteel szoftverrel világszerte. A referenciák között szerepel a Liszt Ferenc repülőtér termináljának, a SkyCourt-nak az acélszerkezete is, amelynek tervezése során a földrengés hatását is figyelembe vették. A projektek között találunk továbbá több repülőtér terminált, mezőgazdásági silót, nehézipari és vegyipari létesítményeket, valamint futball stadiont is.

 

www.consteel.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.