A „Van benne Spiritusz" receptverseny döntőjére 2013. november 21-én került sor az Essencia Főzőiskolában. A 895 Hunnium pálinkacsalád bemutatására életre hívott receptversenyen neves gasztrobloggerek mérték össze tudásukat. A receptverseny vándordíját, a zsűri által legjobbnak ítélt receptért, Kárai Dávid (NoSalty) nyerte el, Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban ételével.
A „Van benne Spiritusz" receptverseny döntőjére 2013. november 21-én került sor az Essencia Főzőiskolában. A 895 Hunnium pálinkacsalád bemutatására életre hívott receptversenyen neves gasztrobloggerek mérték össze tudásukat. A receptverseny vándordíját, a zsűri által legjobbnak ítélt receptért, Kárai Dávid (NoSalty) nyerte el, Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban ételével.
A „Van benne Spiritusz" receptverseny döntőjére 2013. november 21-én került sor az Essencia Főzőiskolában. A 895 Hunnium pálinkacsalád bemutatására életre hívott receptversenyen neves gasztrobloggerek mérték össze tudásukat. A receptverseny vándordíját, a zsűri által legjobbnak ítélt receptért, Kárai Dávid (NoSalty) nyerte el, Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban ételével.
Mialatt a hat döntős a látványkonyhában, egy remek hangulatú közös főzés keretében készítette el beküldött receptjeit, addig a vendégek az új párlatokkal ismerkedtek.
Csatai Imre pálinkamester mutatta be a négy új párlatot – ágyas barack, ágyas meggy, ágyas vilmoskörte és érlelt szilva. A 895 HUNNIUM pálinkacsalád nem csupán egy adott régiót vagy termőhelyet, hanem egész Magyarországot reprezentálja, hisz a pálinkamester az egész ország legkiválóbb alapanyagaiból komponálja az általa megálmodott Tökéletes Pálinkát.
A párlatokhoz Harmath Csaba párlat-korcsolyáit kóstolhatták meg a jelenlévők, amelyeket a prémium szelekció ihletett.
895 Hunnium párlatok ihlette "Van benne spiritusz" receptverseny döntősei és receptjeik:
– Csíki Sándor (Food & Wine Magazine) – Illatos kacsamell, ropogós ír boxty, ínyenc körtemártás és kakaós parmezánropogós
– Gyepes Gabojsza (Gabojsza konyhája) -Flambírozott Szent Jakab kagyló gesztenyemártással
– Hessky Eszter (Elle Magazin) – Meggyes-csokoládés krémkocka, zabpelyhes sütőtöklapon
– Jókuti András (Világevő) – Világevő kacsamell kakukkfüves-pálinkás meggyraguval, misós burgonyapürével
– Kárai Dávid (NoSalty) – Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban
– Riedl Annamária (Rozmaring és Csokoládé) – Apró őszi sanzonok szilvára komponálva
A legjobb receptnek járó vándordíjat odaítélő zsűri tagjai: Csapody Balázs – Kistücsök Étterem és Vinotéka, Csatai Imre – pálinkamester, Harmath Csaba – gasztronómiai szakértő és Mautner Zsófia – Chili & Vanília
A Csapody Balázs által odaítélt, legkülönlegesebb receptért járó különdíj tulajdonosa Jókuti András lett. A Világevő receptjét december elején bárki megkóstolhatja a Kistücsök Étteremben, hiszen bekerül a heti ajánlatba.
A döntőbe nem jutott versenyzők pedig azt a döntős társukat részesítették különdíjban, akinek elkészített receptje, a legjobban kihangsúlyozta a párlat és az étel harmóniáját. E különdíj nyertese Hessky Eszter (Elle Magazin) lett.
A három díjazott egy élményhétvégével lett gazdagabb, ahol Csatai Imre pálinkamester értő vezetésével ismerhetik meg a Világ Legjobb Pálinkafőzdéje díjat elnyert Bóni László szabadkai pálinkafőzdéjét.