2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„FÉLRETEHETJÜK NEKED A VISSZAJÁRÓT?” A MAGNET BANK ÚJ ONLINE MEGTAKARÍTÁSI PROGRAMOT INDÍTOTT

4 perc olvasás

A hagyományos megtakarítás sokszor komoly tervezést igényel, lemondások és döntések láncolata. Eddig legalábbis az volt. A MagNet Bank olyan automatizált online megtakarítási programmal állt elő, amelyben a bátrak és óvatosak, a teljesítmény-orientáltak és a bizonytalanok is megtalálhatják a számukra működő módszert.  A mai trend szerint a lakosságot gyakran arra buzdítják, hogy vágyait személyi kölcsönnel vagy hitellel azonnal elégítse ki. A MagNet Bank az ellenkező irányba indult el: azt díjazza és segíti új digitális innovációjával, ha ügyfeleinek sikerül önerőből megvalósítania az álmait.

 

Az Apránként Megtakarítási Program két olyan automatizált megtakarítási lehetőséget is kínál lakossági ügyfeleinek, amely kiiktatja a buktatókkal tűzdelt kitartó tervezgetést: a virtuális aprógyűjtéshez csatlakozók eldönthetik, hogy bankkártyás költéseiket a rendszer 10, 100 vagy 1000 forintra kerekítse, és a különbözetet automatikusan félreteszi számukra egy előre kijelölt célra. 751 forintos vásárlás esetén tehát 10-es kerekítésnél 9 forint, 100-asnál 49, és 1000-resnél 249 forint kerül megtakarításra.

Ezzel a felhasználók bankkártyás vásárlásaik arányában rakhatnak félre észrevétlenül, anélkül, hogy külön figyelmet szentelnének ennek. Az ügyfelek díjmentes e-mailes figyelmeztetést kaphatnak, ha céljuk elérése a megtakarítás elmaradása miatt kockán forog. A vásárláshoz kötött megtakarítás üdítő fordulatot hoz még a könnyen elcsábulók számára is, hiszen akárhányszor a terminálhoz érintik a bankkártyájukat, biztosak lehetnek benne, hogy ezáltal a vágyott céljukhoz is közelebb juthatnak. Vitathatatlan bónusz, hogy a folyamatosan gyarapodó pénz biztonságban kamatozik, és amennyiben minden hónapban sikerült megtakarítani, a kijelölt céldátum elérésekor a MagNet kamatprémiummal jutalmazza a legkitartóbbakat.

Az Apránként Program másik lába a Fix összegű megtakarítás, amely azoknak jelent segítséget, akik konkrét, nagyobb céllal rendelkeznek: ők beállíthatják, mennyi idő alatt kívánják összegyűjteni az adott összeget, amelyet a bank egy betétként félretesz számukra. A kamatokra ők is számíthatnak, sőt! Ha kitartóak voltak, kamatprémiumban itt is részesülnek a sikeres program teljesítése végén. Mindezt azért, mert a saját álmuk fedezetét megteremtették. A rendszer helyettünk is kiszámítja, havonta mennyi pénz megspórolására van szükségünk ahhoz, hogy a megadott időpontig összejöjjön, amire vágyunk.

Az Apránként Program nyújtotta szolgáltatást a bank ügyfelei saját, személyes Netbank felületükön vehetik igénybe.    

 „A MagNet Banknál arra törekszünk, hogy segítségünkkel ügyfeleink a mindennapi pénzügyeikben is felelős döntéseket hozhassanak, és önerőből érhessék el kitűzött céljaik többségét. Ez egy tanulási folyamat, amiről úgy véljük: minél játékosabb, annál inkább örömteli és hatékony. Az Apránként Megtakarítási Program legfőbb vonzereje éppen az élményszerűségben rejlik. Bízunk benne, hogy ezzel sok korábban „fiókban maradt” álom valósulhat meg hamarosan.” – vallja Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank Equity Partnere.

A bank közösségi filozófiája eltér a hagyományos kereskedelmi banki működéstől. A MagNet legfőbb törekvése, hogy olyan projekteket finanszírozzon, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt pozitív hatást gyakorolnak a világra. Miután körülöttünk a beruházások java hitelekből épül, érthető, hogy nem mindegy, a bankok mit finanszíroznak. A közösségi bank elsősorban naperőműparkokat, Waldorf iskolákat, elektromos mobilitást, a hazai filmgyártást segít banki hiteleivel. Ezek egy része a betétesek által is választható, akik így biztosak lehetnek benne, hogy megtakarításaik jó ügyet szolgálnak.

 

 

 

A bank hétköznapi banki termékeinek többsége is tartalmaz segítő elemet. A MagNet Segítő bankkártyája használatával egy általunk kiválasztott civil szervezetet támogathatunk a bank pénzéből, a lakossági számlák becsületkasszás számlavezetési díjjal működnek, azaz mindenki szabadon dönthet ennek mértékéről 0 és 1000 forint között. A MagNet Közösségi Adományozási Programja keretében minden ügyfelének megírja, hogy egyenként mennyivel járult hozzá a bank nyereségéhez, és mindenki ennek az egyedi, rá eső összegnek a 10%-át ajánlhatja fel a Programban résztvevő, számára legrokonszenvesebb társadalmi szervezetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.