2023.március.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Kezdj el tenni!” — Híres emberek vallottak félelmeikről

7 perc olvasás

kezdj_el_tenni_2.jpgA Kósa Erika által életre hívott EQ-szexi mozgalom második alkalommal tartotta meg egész napos előadássorozatát, melynek a félelem volt a fókuszában. Előadást tartott a Kósa Akadémia tulajdonosa és egyben az egyik legelismertebb magyar üzletasszony, Kósa Erika, Náray Tamás, író és divattervező, Karaszi Andrea, közgazdász, Szántó Ferenc, a Kósa Erika Akadémia alapító tagja, üzletember és Szily Nóra, újságíró, coach, televíziós személyiség.

Több mint 130 vendég volt kíváncsi a hétvégén megrendezett második Kezdj el tenni! Vol.2. konferenciára. A teltházas rendezvényen a heves jegyzetelés mellett kellemes és közvetlen hangulat alakult ki az előadók és hallgatóság között.

A félelmet és annak hatását a lehető legtöbb szemszögből vizsgálták az előadók, miközben saját életükből is beemeltek példákat. Náray szerint „Meg kell ismernünk félelmeink gyökerét!”, hogy tudatosítva túlléphessünk rajtuk. A hazugság, a gyávaság és a velük szemben feltüntetett bátorság filozofikus gondolatmenetéből tanulhatott a hallgatóság a nemzetközileg elismert divattervezőtől.

„A félelem nem az ellenségünk, hanem a szövetségesünk” vonta le a konklúziót Karaszi Andrea előadása végén, aki egy pillanatra sem kételkedett, abban, hogy az emberi félelem egy, habár kellemetlen élmény, mégis a legnagyobb evolúciós értékünk.

Szily Nóra élettörténetén keresztül mutatta be, hogy hogyan kell legyőzni a változás okozta félelmet. „Nincs fény árnyék nélkül, ahogy a nagy szenvedélyek is nagy fájdalmakkal járnak.” – vallotta és két interjúalanya is hasonló következtetésekre jutott. Kocsis Gábornak a stroke-ból kellett felépülnie, Őrfalvy Gusztávnak pedig túlsúlyával és drogproblémáival kellett megküzdenie.

A nap zárásaként a KEA tulajdonosa, Kósa Erika számolt be védekező, hárító mechanizmusokról és kritikus helyzetek kezelésének legjobb praktikáiról.

A feszült csend, a közös felkacagások és a sistergő jegyzetelés közben a résztvevők mind lexikális tudásukat, mind önismeretüket fejleszthették és hazavihették Szántó Ferenc gondolatát, ami az egész rendezvényt összefoglalta: „Az érzelmeink, így a félelem is mindig felhívják a figyelmünket valamire. Tudatosítsuk és figyeljük az érzéseinket, mert az EQ szexi!”

 

A Kósa Erika Akadémia tulajdonosa, egyben névadója Kósa Erika, akinek a neve önmagában fogalom Magyarországon. Nemcsak mint a leggazdagabb magyar nőt, hanem mint professzionális kommunikációs szakembert, személyiségfejlesztőt, üzletasszonyt és mentort ismerhette meg a magyar piac. Kósa Erika több mint 27 évet tevékenykedett a pénzügyi pályán. Az eredetileg pedagógus végzettséggel rendelkező szakember egy osztrák pénzügyi tanácsadó cégnél szerzett komoly tapasztalatot, ahol egy évtizeden keresztül dolgozott. Értékesítési igazgatói pozícióból váltott 1999-ben, amikor társaival megalapította korábbi cégét, amely Magyarország és Közép-Európa meghatározó pénzügyi szervezetévé nőtte ki magát. Társaival 13 éven keresztül vezette a korábbi társaságot, majd 2012 őszén megalapította saját vállalkozását, a Consequit Groupot. Magyarország leggazdagabb asszonya, az 50 legbefolyásosabb magyar üzleti döntéshozó egyik női tagja, konferenciák keresett előadója, a HBLF Női Klubjának tagja, szülőhelye, Csokonyavisonta díszpolgára. A népszerű üzletasszony 2016 őszén indította el a Kósa Erika Akadémiát, azzal a céllal, hogy minél több embernek átadja a mintegy három évtized alatt megszerzett tudást és tapasztalatot, amely az üzleti és magánéleti sikerhez vezet. Idén októberben pedig elindította az EQ-sexy mozgalmat azért, hogy az emberek felismerjék, az érzelmi intelligencia fontos és fejleszthető.

Náray Tamás, a több generációs értelmiségi családból származó magyar divattervező számára az öltözködés mindig is fontos volt, már kisgyermekként érdeklődött a divat iránt, igaz első diplomáját közgazdaságtanból szerezte meg. Az oklevél megszerzése után került egy külkervállalat művészeti osztályára, ahol főnökei egy felsőfokú formatervezői tanfolyamra küldték, ezáltal került közelebb a vágyaihoz. A divat iránti elköteleződése pedig akkor pecsételődött meg igazán, amikor vizsgamunkáját elküldték egy londoni divatbemutatóra, ahol különdíjat és francia ösztöndíjat nyert. Ennek köszönhetően Párizsba, a divat hazájába utazott, hogy tanuljon. Pár év múlva hazatért, és 17 évvel ezelőtt megnyitotta első ruhaszalonját. Tamás mindenért megdolgozott az életében. Napjainkban pedig az egyik legelismertebb és legnépszerűbb tervező lett, aki ma már íróként és festőként is sikert sikerre halmoz. (Forrás: Nice.hu)

Szily Nóra az ELTE BTK szakán szerzett pszichológiai diplomát, igaz sokáig nem gyakorolta végzettségét. Pályafutása a Magyar Rádiónál kezdődött 1990-ben riporterként, majd két évvel később egészen öt éven át a Magyar Televízió műsorvezetője lett. 1998-ban szerződött az RTL Klub Reggeli című műsorához, amelyet Alföldi Róberttel vezetett. 3 évvel később a TV2-nél helyezkedett el, és az Osztálytalálkozó című műsor műsorvezetője lett. Ezt követően újra az MTV-nél kapott állást, amely mellett a Budapest Rádiónál is munkát vállalt műsorvezetőként. Közben újságíróként is dolgozott a Gusto Magazinnál, és ezután került közelebb az eredeti szakmájához, amikor a Reflektor tévén elindult önálló műsora, az Őszintén Szily Nórával címmel, ahol közel 200 mélyinterjút készített hírességekkel. Ezt követően az X-Faktorban tevékenykedett ötödik, "láthatatlan" – lélekmentorként, a versenyzők segítőjeként. 2012-től a LifeNetwork TV-n Egy kávé Szily Nórával címmel szintén portrébeszélgetéseket vezetett. 2015-ben indult Lélekbúvár című műsorában lélektani témákat járt körül egy ismert, és egy szakértő vendégével.A családanya emellett több egyéb speciális tréner képzést is elvégzett, így például coachként is dolgozik. Az újságírás is élete része maradt, -ban Ők a nők című interjúkötete jelent meg, valamint Caramel élettörténetét is ő írta, illetve szerkesztette.

Szántó Ferenc az Akadémia alapító tagja, előadója, üzletember. Kósa Erikával 17 éve dolgozik együtt. A 37 éves üzletember pályáját 1999-ben kezdte Magyarország akkori vezető pénzügyi konzulens cégénél. 2012-ben alapítóként csatlakozott a Consequit Group menedzsmentjéhez, mint szervezetfejlesztési igazgató. 17 éves szakmai tapasztalata során olyan szerteágazó témákban szerzett jártasságot, mint a személyiségfejlesztés, hatékony kommunikáció, vezetői kompetenciák, vezetőfejlesztés és kiválasztás. Hazai és nemzetközi területen több mint 3000 előadást tartott és 10.000 ember fejlesztésében vett részt.

Karaszi Andrea a Corvinus Egyetemen szerzett mester diplomát – pénzügy szakon. 25 éve tevékenykedik a biztosítói szakmában. 2005-ben nevezték ki az UFS Broker Kft. ügyvezetőjének. 2009-óta az MNB-nél hatósági vizsgabiztos – biztosítási, pénzügyi, 2017-től pedig tőzsdei szolgáltatás-közvetítés területen is. Az UFS Group oktatási vezetőjeként jelentős részt vállalt a cég belső Akadémiai bázisának kialakításában. Koordinálta a folyamatos szakmai naprakészséget támogató alkalmazásokat és képzéseket. 2015-ben a Bankárképzővel kooperálva alakított ki egy nagy volumenű szakmai továbbképzést. Szakmán kívüli érdeklődési területe a pszichológia; szabadidejében Cooping Konzultációkat tart, valamint 2012 óta gyermek és ifjúsági mentorként tevékenykedik az országos KÉK Vonalnál.

https://www.kosaerikaakademia.hu/

https://www.facebook.com/eqsexy/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.