2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

#metoo – Chatszoba – Egy szexuális zaklatás története

3 perc olvasás

metoo.jpgElőadásokkal és beszélgetésekkel csatlakozik a #metoo kampányához a Spirit Színház. A Spirit Színház törekvéseihez híven előadásaiban az emberi kapcsolatokra, a problémamegoldás eszközeire, az önismeret fontosságára fókuszál.

 

Nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is kiáll a lelki és fizikai erőszak, a mentális és testi bántalmazás minden formája ellen, történjen ez személyesen vagy akár online. Teszi ezt – nevének megfelelően – előadásokkal, azt követő szakértői beszélgetésekkel, valamint a színházzal együttműködő központ rekreációs, problémakezelő coaching csapatával. Így nem csak – az akár – érintett nézők, de színházi kollégák is felkereshetik mentális segítségért a központot.

 

A színház az utóbbi hetek eseményeinek hatására ismét műsorra tűzi Chatszoba – egy szexuális zaklatás története című előadását, amely egy hollywoodi producer esetét jeleníti meg.

 

“Az ember bármit megtehet, amit kedve tartja. Csak ne akarja a nevén nevezni. Világos?” – áll a darab szlogenjében. A történetben a zaklatás mellett fontos szerepet kap az online elkövetett megtévesztés, ami végül tragédiához vezet. A december 5-i előadást beszélgetés követi, amelyet Szily Nóra vezet, az alkotók mellett Szita Máté coach is részt vesz az eseményeken.

 

“Az erőszak sosem vezethet jóra, legyen az online vagy személyesen elkövetett. A Chatszoba című előadásunkban gyilkosság lesz a vége. Ahogy bizonyos esetekben én is, úgy sajnos sokunk megtapasztalja élete során valamilyen formában, hogy milyen céltáblának lenni. Ez a darab egy nagyon kemény esetet dolgoz fel, sok tekintetben provokatív, így rengeteg kérdést indíthat el a nézőkben. A szakértői beszélgetéseken ezeket a kérdéseket, s akár a feltörő emlékeket, érzéseket is lehetőségünk lesz feldolgozni.” – mondja Perjés János, a színház igazgatója, az előadás egyik szereplője.

 

Craig Lucas, kortárs amerikai drámaíró A haldokló gallus című műve valós történetet dolgoz fel. A Chatszoba ennek a regénynek az adaptációja. Az események 1995-ben Los Angelesben játszódnak, egy szerelmi háromszög történetét ismerhetjük meg. A játszmák a siker és az érzékek birodalmában zajlanak: nappal a filmgyártásban, éjjel a chatszobában álnéven, mindent szabad. De nincs kegyelem. Légy résen! Rád is hatni fog.

 

Szereposztás:

Robert, forgatókönyvíró: Lazók Mátyás      

Jeffrey, producer: Perjés János         

Elaine, a felesége: Nagy Enikő         

Foss, pszichiáter: Jantyik Csaba       

Dramaturg: Pozsgai Zsolt

Rendező: Jantyik Csaba

 

https://www.youtube.com/watch?v=ixfB-LrxCCA

http://spiritszinhaz.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.